هادی زنوزی (خبرنگار پیشین صدا و سیما که بعد از مهاجرت از کشور جزء منتقدین حکومت شده) در توئیتر نوشت:
این پرسش بدون هماهنگی نبوده!بنده دهها برنامه این چنینی در صدا وسیما اجرا کردهام و هیچ پرسشی بدون هماهنگی قبلی با مدیران و مهمانی در این سطح نیست!شک نکنید که خبری در راه است!
یورونیوز: یک مجری تلویزیون دولتی از رئیس سازمان انرژی اتمی پرسید که آیا زمان آن نرسیده است که این کشور با توجه به جنگ علیه غزه و تهدیدهای مکرر اسرائیل، نخستین سلاح هستهای خود را تولید کند؟
با این حال محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که امروز بدون اینکه وابسته باشیم به نقطهای رسیدیم که در ترازهای بالای جهانی قلمداد میشویم. آنان از این نگران بودند و این نگرانی پابرجاست. آنان میخواستند که ما به این فناوری نرسیم اما اکنون رسیدیم.»
وی تصریح کرد: «داشتن سلاح کشتار جمعی هرگز در دکترین دفاعی ایران جایگاه نداشته و ندارد.»
وی افزود: «سیاست خارجی ایران تعامل فعال است و با این تفکر توامان بازدارندگی فعال به وجود آمده است.»
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آیا برای موازنه قدرت نباید سلاح هسته ای داشت، افزود: «این موضوع نتوانستن نیست بلکه نخواستن است. اراده نظام ما این نیست. راهبرد امنیت ملی این است که در این راستا پیش برویم. ما به نقطه ای رسیدیم که بازدارندگی وجود دارد بدون اینکه قوانینی را زیر پا گذاریم.»
ایران فعالیتهای هستهای خود را از سال ۲۰۱۹ در واکنش به خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای گسترده علیه جمهوری اسلامی افزایش داده است. ایران اورانیوم را در بالاترین سطح خود غنی سازی میکند، البته که تهران همچنان غنی سازی به منظور استفاده تسلیحاتی را رد کرده است.
مقامات آمریکایی میگویند که ایران ظرفیت تولید «مواد شکافت پذیر» کافی برای تولید سلاح هستهای را ظرف دو هفته دارد.
سطح غنیسازی اورانیوم در ایران بنا به توافق سال ۲۰۱۵ بین تهران و قدرتهای جهانی به ۳.۶۷ درصد محدود شده بود. این در حالی است که سطح غنیسازی اورانیوم در ایران به آستانه ۹۰ درصد که برای تولید سلاح هستهای مورد نیاز است رسیده بود. ایران ضمن رد هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای بر جنبه «صلحآمیز» برنامه هستهای خود تاکید میکند.