یورونیوز: رسانههای بریتانیایی پنجشنبه ۱۱ ژانویه (۲۱ دی) گزارش کردهاند که ارتش این کشور به همراه ایالات متحده برای انجام حملات نظامی مشترک علیه شورشیان حوثی در یمن در حال آماده شدن است.
بنا بر اخبار منتشره ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، شامگاه پنجشنبه تمامی اعضای کابینه را برای یک جلسه اضطراری دیرهنگام در مقر نخستوزیری فراخوانده است.
رسانههای بریتانیایی گفتهاند این جلسه کابینه با هدف گرفتن تصمیم نهایی برای آغاز حملات علیه حوثیها برگزار شده و کییر استارمر رهبر حزب اپوزسیون کارگر نیز در جریان گذاشته میشود.
جلسه ریشی سوناک و هیئت وزیران به دنبال برگزاری جلسه شورای امنیت ملی بریتانیا در صبح امروز تشکیل میشود.
همزمان ژنرال پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، از اظهار نظر در مورد این گزارشها خودداری کرده است. او در یک کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران گفت من قصد ندارم در مورد عملیات احتمالی آینده اظهارنظری کنم.
این در حالی است که تایمز لندن میگوید جو بایدن رئیسجمهور آمریکا قرار است امشب بیانیهای را در خصوص عملیات مشترک علیه حوثیها بخواند و انتظار میرود حمله به فاصله کمی پس از آن شروع شود.
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، اوایل این هفته و پس از آنکه رگبار پهپادها و موشکهای پرتابشده توسط شبهنظامیان تحت حمایت ایران به وسیله ناوهای جنگی آمریکا و بریتانیا دفع شد با هشدار نسبت به «عملیات نظامی قریبالوقوع» گفته بود: «دیگر بس است». ناوشکن اچاماس دایموندآقای شاپس ایران را متهم کرده بود که با فراهم کردن «چشم و گوش» برای مأموریتهای حوثیها، «به شدت پشت این حملات قرار دارد». گمان میرود که حوثیها اطلاعات برای حمله به کشتیها در دریای سرخ را از یک کشتی تجسسی ایرانی به نام «بهشاد» دریافت میکنند که به عنوان یک کشتی باری عادی در منطقه در حال چرخ زدن است.
وزیر دفاع بریتانیا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این نمیتواند ادامه یابد و ما اجازه نمیدهیم ادامه پیدا کند. ما نمیتوانیم وضعیتی را ببینیم که یک مسیر دریایی اصلی و یک راه عمده برای جابجایی کالا در سراسر جهان توسط تروریستها و اوباش قطع شود و بنابراین باید وارد عمل شویم.»
پیشتر بریتانیا، ایالات متحده و ده کشور دیگر در اوایل این ماه تهدید کرده بودند که اگر حوثیها حملات خود را در آبراه بینالمللی متوقف نکنند، دست به اقدام نظامی خواهند زد.
نشریه تایمز بریتانیا نوشته است بر اساس این طرح مشترک انتظار میرود ائتلاف به رهبری ایالات متحده پایگاهها و قایقهای مهم حوثیها را با جتهای جنگنده و کشتیهای جنگی هدف قرار دهد.
احتمال میرود بریتانیا با هواپیماهای جنگی تایفون مستقر در قبرس در این طرح مشارکت کند. بریتانیا همچنین دارای دو کشتی در منطقه، شامل ناوشکن «اچاماس دایموند»، است و به گفته مقامات دفاعی این کشور یک ناوچه دیگر به نام «اچاماس ریچموند» نیز در راه پیوستن به این ناوگان قرار دارد.
+80
رأی دهید
-6
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۳
Hassan1479 - تهران، ایران
آخه چهار تا ....برهنه که این همه دنگ و فنگ نداره ، چرا اصلی را ول کردید دنبال فرعیات مثل حماس و حزب الله و حوثی هستید ، با مردم ایران کمک کنید تا ریشه این شجره فساد را بخشکانیم ، مگر اینکه منافع شما در وجود جمهوری نکبت اسلامی باشد .
9
21
جمعه ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
دولتهای امریکا و بریتانیا به نظام اخوندی ایران کاری نداشته باشن حوثیها و دیگر نیروهای نیابتی رژیم ایران نه اینکه از بین نمی روند بلکه قدرت مندتر هم خواهند شد.
1
14
جمعه ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۶:۲۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
JkFarzad - منچستر، انگلستان
اینها همش بیهوده هست .سرش زیر لحاف هست
1
6
جمعه ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.