کشف شدت میدان مغناطیسی باستانی زمین از طریق بررسی آجرهای بین‌النهرین

 ناهنجاری ژئومغناطیسی عصر آهن در خاورمیانه پدیده‌ای شناخته‌شده است، اما برای اثبات آن شواهد فیزیکی قوی وجود نداشت.العربیه: براساس یک پژوهش جدید، آجرهای باستانی که به نام پادشاهان بین‌النهرین قالب زده شده‌اند، تاثیرات یک ناهنجاری مرموز در میدان مغناطیسی زمین در حدود 3000 سال پیش را در خود جای داده‌اند، که به دانشمندان کمک می‌کند شدت میدان مغناطیسی زمین در آن دوران را تعیین کنند.

میدان مغناطیسی زمین بر روی دانه‌های اکسید آهن در آجرهای باستانی رُسی تاثیر گذاشت، و دانشمندان با استفاده از نام پادشاهان روی آجرها توانستند وضعیت میدان مغناطیسی زمین در آن دوران را بررسی کنند. میدان مغناطیسی زمین همیشه یکسان نیست، و در گذار زمان شدت و ضعف پیدا می‌کند، و این روی مواد معدنی داغ که به مغناطیس حساس هستند تاثیر می‌گذارد.

تیم تحقیقاتی رد پای مغناطیس نهفته در دانه‌های مواد معدنی اکسید آهن در 32 آجر رُسی باستانی را تجزیه و تحلیل کرد. هرکدام از این آجرها در زمان ساخت، به نام پادشاه در حال سلطنت نقش زده شدند. دانشمندان با استفاده از رد پای مغناطیسی و نام پادشاه درج‌شده روی آجر توانستند نقشه تاریخی تغییر در میزان شدت میدان مغناطیسی زمین را ترسیم کنند.

«ناهنجاری ژئومغناطیسی عصر آهن در خاورمیانه» پدیده‌ای شناخته‌شده است، اما برای اثبات آن شواهد فیزیکی قوی وجود نداشت. پژوهش اخیر توانست با استفاده از روش ابتکاری دانشمندان، این پدیده تاریخی، که طی آن میدان مغناطیسی زمین به دلایلی نامشخص بین 1050 تا 550 قبل از میلاد شدت یافت، را اثبات کند.

بشر معمولا برای تعیین قدمت پدیده‌های کهن از روش قدمت‌یابی رادیوکربن استفاده می‌کند. با این وجود، برخی از معمول‌ترین بقایای فرهنگی، مانند آجر و سرامیک، را نمی‌توان با استفاده از این روش به آسانی قدمت‌یابی کرد، چرا که حاوی مواد ارگانیک نیستند.

بدین ترتیب، روش قدمت‌یابی مغناطیسی، که قادر است رد پای مغناطیس را در بقایای غیراورگانیک پیگیری کند، می‌تواند مکمل مناسبی برای روش قدمت‌یابی کربنی باشد.
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.