رد درخواست پناهندگی زن ایرانی در آلمان، دادگاه: امتناع از حجاب در ایران دلیل پناهندگی نیست

زنان بدون حجاب در خیابان‌های تهراندویچه وله: یک زن ایرانی که به دلیل خواست زندگی به سبک غربی و نداشتن حجاب در آلمان تقاضای پناهندگی داده بود، تقاضایش رد شده است. دادگاه گفته تنها در صورتی که این ارزش‌ها به "باور هویتی" تبدیل شوند، فرد از حق حمایت برخوردار می‌شود.

دادگاه عالی اداری ایالت شلسویگ-هولشتاین در شمال آلمان اعتراض یک زن ایرانی را که تقاضای پناهندگی‌اش رد شده بود، وارد ندانست.

این زن به دلیل اینکه نمی‌خواسته در ایران حجاب داشته باشد و می‌خواسته منطبق بر "ارزش‌های غربی" زندگی کند، در آلمان تقاضای پناهندگی داده بود اما دادگاه تشخیص داد که امتناع از داشتن حجاب اگرچه در ایران می‌تواند منجر به حکم قضایی شود اما دلیل کافی برای پناهندگی نیست.

بنا بر حکم این دادگاه، شخص تنها زمانی از حق حمایت برخوردار می‌شود که ارزش‌ها و سبک زندگی غربی به یک "باور هویتی" برای او تبدیل شده باشد.

این زن به همراه یک زن دیگر هردو با همین استدلال در آلمان تقاضای پناهندگی داده و استدلال کرده بودند که به "سبک زندگی غربی" عادت کرده‌اند اما دادگاه عالی اداری تصمیم گرفت که "احتمال قابل توجهی" وجود ندارد که این امر منجر به پیگرد قانونی آن‌ها شود.

همین امر در مورد خروج غیرقانونی از ایران، درخواست پناهندگی و اقامت طولانی‌تر در کشورهای غربی و همچنین "گرویدن فرمالیته به مسیحیت" یا شرکت در تظاهرات در آلمان صدق می‌کند، یعنی فرد با این دلایل نمی‌تواند تقاضای پناهندگی کند.

به همین دلیل دادگاه شکایت زن اول را رد کرد. زن دیگر که تقاضایش پذیرفته شد، توانست قضات دادگاه شلسویگ-هولشتاین را قانع کند که "ارزش‌های غربی" برای او به یک "باور هویتی" تبدیل شده و بنابراین غیرمنطقی است که او "تسلیم مقررات دولت ایران باشد که با این ارزش‌ها مغایرت دارد".

افزون بر این، او فعالانه برای حقوق زنان در ایران فعالیت می کرد و همچنین فعالیت‌های برجسته‌ای در عرصه "سیاست در تبعید" داشته است. عکس‌هایی در همین زمینه از این زن در اینترنت قابل دسترسی است.

مرگ مهسا امینی که به دلیل داشتن حجابی نامنطبق با قوانین حکومت ایران توسط گشت ارشاد دستگیر و در بازداشت به قتل رسید، موضوع حجاب اجباری در ایران را وارد مرحله تازه‌ای کرد. پس از آن نیز مرگ آرمیتا گراوند نوجوان ۱۶ ساله‌ای که گفته شد به دلیل نداشتن حجاب با ماموران "حجاب‌بان" مترو درگیر شده و سرش به زمین خورده است نیز خشم افکار عمومی را برانگیخت.

در حال حاضر زنان در ایران به دلیل نداشتن حجاب بازداشت و جریمه شده و خودروی آنها توقیف می‌شود. همچنین می‌توانند به همین دلیل از کار یا تحصیل محروم شوند. در جدیدترین نمونه‌ها یک زن پزشک و یک زن مهندس هردو به دلیل اینکه در یک جلسه عمومی بدون حجاب شرکت کرده بودند از کار اخراج شدند.
اعطای پناهندگی به عضو گروه "اهواز"
مورد سومی که در دادگاه عالی اداری شلسویگ-هولشتاین بررسی شد، مربوط به یک ایرانی متعلق به گروه "اهواز" (احتمالا الاحواز) بوده است. دادگاه عالی اداری شلسویگ-هولشتاین تشخیص داده که افراد این گروه شامل "تعقیب و آزار گروهی" نمی‌شوند.

دادگاه البته تایید کرده که "موارد متعدد واقعی تبعیض و محدودیت" درباره این گروه وجود دارد اما هیچیک از این‌ها از "آستانه پیگرد قانونی" تجاوز نمی‌کند.

با این حال، شاکی با نام بردن از  گروه "اهوازی‌ها" در اینترنت، فعالانه برای احقاق حقوق آنها اقدام کرده و از آنجایی که در ایران این فعالیت‌ها می‌تواند انتقاد از رژیم به حساب آید، دادگاه عالی اداری به او حق پناهندگی اعطا کرد.

مشخص نیست که منظور از گروه "اهواز" در حکم این دادگاه گروه "الاحوازیه" یا "حرکت انضال" باشد اما این گروه در ایران به عنوان جدایی‌طلب شناخته شده و اخیرا نیز حبیب اسیود به اتهام رهبری این گروه اعدام شد.
+64
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    hamidesabz - لندن، انگلستان

    البته که ما همه حق داریم برای نیل به یک زندگی بهتر بتوانیم آزادانه مهاجرت کنیم و محل زندگی را خود انتخاب کنیم، اما کشورها هم حق دارند که معیارهایی برای پذیرش مهاجر داشته بتشند مخصوصا پذیرش مهاجرین در قالب پناهنده
    3
    38
    ‌سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان

    خب برای همین است که ایرانیان هر دروغ شاخدار و داستان پلیسی را سر هم میکنند تا بتوانند مشمول قانون پناهندگی شوند.البته واقعیتش به غربیها هم نمیشه در این مورد ایرادی گرفت،چون اگر فقط به این دلیل (که البته از نظر من موجه هست) به کسی پناهندگی بدهند ،متعاقبش بایدبه بالای ۶۰ میلیون ایرانی اقامت و پناهندگی بدهند که طبیعتا غیرممکن خواهد بود.
    5
    29
    ‌سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    خو به نگفته بود لزبین است و ۸ تا بچه هم داره
    5
    21
    ‌سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه
    دو تا خبر بالاتر هم کشوری همین خانم بعد از گرفتن پناهندگی و مدارک آلمانی و سالها زندگی در آلمان رفته کنیسه یهودیان را در بوخوم آتش زده! خوب نتیجه اش این میشود که ایرانی ها میشوند پناهنده های بدنام و دروغگو!
    0
    5
    ‌سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.