افزایش فشارها بر رئیس دانشگاه هاروارد برای استعفاء

بی بی سی: فشارها بر کلودین گی، رئیس دانشگاه هاروارد، برای کناره‌گیری از مقامش افزایش یافته است.

او از زمان حضور در کنگره آمریکا و سخنانش درباره نظرات یهودستیزانه در فضای دانشگاهی، تحت فشار قرار گرفته و همچون دو همتای خود در دانشگاه‌های پنسیلوانیا و ام‌آی‌تی، با انبوهی از انتقادها و حمایت‌ها روبرو شده است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که او در جریان جلسه پرسش و پاسخ در کنگره آمریکا گفت این که دانشگاه یک دانشجو را به علت آنکه «از لزوم نسل‌کشی یهودیان» سخن گفته باشد باید تنبیه کند یا نکند «بسته به متن و زمینه سخنان» دارد. دکتر گی - ۵۳ ساله - پس از این اظهارات ناچار به عذرخواهی شد.

طی دو روز آخر هفته گذشته، صدها استاد، اعضای هیات‌های علمی و کارمندان دانشگاه هاروارد با امضای نامه‌ای از دانشگاه خواستند که دکتر گی را اخراج نکند.

جلسه ویژه اعضای هیات مدیره شرکت هاروارد که یکی از دو نهاد تصمیم‌گیر درباره ادامه فعالیت کلودین گی است، غروب دوشنبه در این دانشگاه برگزار شد.

خانم گی در جلسه مجلس نمایندگان کنگره امریکا به همراه دو همتای دیگر خود یعنی الیزابت مگ گیل از دانشگاه پنسیلوانیا و سالی کورنبلاس، از دانشگاه ام‌آی‌تی، شرکت کرده بود.

در جریان آن جلسه میان الیس استفانیک، نماینده جمهوری‌خواه و دکتر گی بحث داغی درگرفت که طی آن خانم گی در جواب این نماینده کنگره گفت از نظر او این که صحبت از نسل‌کشی یهودیان از سوی یک دانشجو بیانگر نقض قوانین دانشگاه هاروارد است یا نه، «بستگی به زمینه و بستر طرح شدن این اظهارات» دارد.

او سپس با افزایش فشارها و انتقادها گفت: «من متاسفم... وقتی کلمات موجب درد و ناراحتی می‌شوند، نمی دانم چه طور می‌شود حسی به غیر از پشیمانی داشت».

۱۳ عضو شرکت هاروارد که یکی از دو موسسه اصلی اداره کننده دانشگاه هاروارد است غروب دوشنبه برای بررسی این مساله و این که دانشگاه در برابر این جنجال پیش آمده چه باید بکند، تشکیل جلسه دادند.

پیش از این جلسه و جریان روزهای شنبه و یکشنبه گذشته حدود ۵۰۰ استاد و عضو هیات علمی هاروارد با امضای توماری از مقام‌های دانشگاه خواستند که در برابر «فشار سیاسی که با خواست دانشگاه هاروارد مبنی بر صیانت از آزادی در فضای دانشگاهی است، مقابله کنند از جمله در برابر فشارها برای برکناری کلودین گی».

این تومار روز دوشنبه و تا قبل از ظهر طولانی‌تر شد و تعداد امضاکنندگان آن به ۷۰۰ نفر رسید.

آأیسون فرانک جانسون، یکی از امضاکنندگان و تهیه کنندگان این تومار به خبرگزاری رویترز گفته کارکنان دانشگاه «نمی‌خواهند او را (دکتر گی) به علت یک شو و معرکه سیاسی» از دست دهند.

«آن طور که من متوجه شدم او از حمایت گسترده‌ای در میان اساتید، همکاران و کارکنان دانشگاه دارد؛ از جمله کسانی که گاه منتقد او هم هستند».
+19
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    سرزمین اریا - کویت ، کویت
    ازادی بیان غربی !!! واقعا که خیلی ......هستید اگه این خزعلات غربی رو باور کردین
    10
    10
    ‌چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.