روش ابتکاری شگفت‌انگیز برای پاکسازی هوا از دی‌اکسید کربن

العربیه: یک شرکت تازه‌کار می‌گوید روشی ابتکاری برای پاکسازی هوا از دی‌اکسید کربن اختراع کرده است که شامل ذخیره این گاز در آجرهایی است که از قطعات خُرد‌شده گیاهان ساخته شده‌اند که به مدت هزاران سال زیر زمین مدفون می‌شوند.

«گِرَفایت»، شرکتی که ابتکارات بیل گیتس سرمایه آن را تأمین می‌کند، می‌گوید قصد دارد تراشه‌های چوب و پوسته‌های برنج را به آجرهایی تبدیل کند که کربن را از هوا جذب می‌کنند و سپس در عمق زمین دفن می‌شوند.

به‌رغم تمام تلاش‌هایی که برای کاهش تولید دی‌اکسید کربن صورت می‌گیرد، زندگی روزمره بشر چنان به فرایندهای کربن‌ساز وابسته است که روش‌های کربن‌زدایی از هوا را لازم می‌کند.

حمل و نقل هوایی، تولید سیمان، و ساخت و ساز ساختمان همه نیاز به منابع انرژی فسیلی دارند که از انرژی‌های تجدیدناپذیر که بیشتر در دسترس و قابل استفاده‌تر هستند بهره می‌‌برد. این‌ها همه میزان زیادی دی‌اکسید کربن ایجاد می‌کنند.

گرفایت قصد دارد با تکیه بر توانایی فوتوسنتز گیاهان و درختان، هوا را از کربن پاکسازی کند. درختان و گیاهان در جذب کربن عالی عمل می‌کنند، اما اشکال‌شان این است که نمی‌توانند آن را برای مدتی طولانی ذخیره کنند. وقتی گیاه می‌سوزد یا می‌پوسد، کربن ذخیره‌شده در آن دوباره به خاک یا هوا بازمی‌گردد.

روش ابتکاری گرفایت این است که زباله‌های گیاهی از تراشه‌های چوبی را خشک و فشرده می‌کند تا تمام میکروب‌های آن، که می‌توانند باعث تجزیه گیاه و انتشار گازهای گلخانه‌ای بشوند، را از بین ببرد.

گرفایت سپس در فرایندی تحت عنوان «ریخته‌گری کربن»، زباله‌ها را فشرده می‌کند و به شکل آجر درمی‌آورد. این آجرها در عمق سه متری زیر زمین دفن می‌شوند، و با استفاده از سیستم‌های نظارتی مناسب هزاران سال آنجا می‌مانند.

تمام سناریوهایی که آژانس‌های بین‌المللی برای قابل زیست نگه داشتن سیاره زمین ارائه کرده‌اند، شامل از بین بردن 5 تا 10 گیگاتون دی‌اکسید کربن تا اواخر قرن جاری است.

این حدود 12 تا 25 درصد از کل میزان کربنی است که بشر در حال حاضر هرساله منتشر می‌کند. گرفایت ادعا کرده که روش ابتکاری‌اش می‌تواند دی‌اکسید کربن را با قیمت حدود 100 دلار در تن ذخیره کند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.