العربیه: طی یک دهه گذشته اختراعی جالب در دریاهای شمالی اروپا مورد استفاده قرار گرفته است که کارش محافظت نهنگها از اصوات گوشخراش انسانی است. این اختراع «پرده حبابی» نام دارد، و تا حدودی شبیه یک جکوزی غولآساست.
در جاهایی وسط دریا که توربینهای بادی یا دیگر مصنوعات دستساز بشری که سر و صدای زیادی ایجاد میکنند وجود دارد، یک شلنگ بسیار بزرگ با سوراخهای بسیار گرداگرد این مصنوعات در بستر دریا قرار داده میشود.
سپس هوا با پمپاژ به درون شلنگ فرستاده میشود، و از طرق سوراخها به سطح آب میرود. پردهای که این حبابها دور توربین بادی یا مصنوعات دیگر ایجاد میکنند، جلوی گسترش صدای گوشخراش آنها به باقی دریا را میگیرد.
این اختراع شگفتانگیز اولین بار در آلمان مورد استفاده قرار گرفت تا از نهنگهای بندرگاهی، تنها گونه نهنگی که در دریای شمال و دریای بالتیک زندگی میکند و در معرض خطر انقراض قرار دارد، محافظت کند.
پرده حبابی با توجه به نیازها و صفات خاص نهنگهای بندرگاهی طراحی شده است. بر اساس تحقیقات علمی، این ابزار سر و صدای توربین بادی را به آستانه قابل تحمل برای این گونه جانوری کاهش میدهد.
با این حال، دانشمندان امیدوارند که بتوانند با اِعمال تغییراتی از پرده حبابی برای محافظت از سایر گونههای جانوری دریایی، مانند فُکها، در برابر صدای گوشخراش مصنوعات بشری بهره ببرند.
پرده حبابی امروزه به طور گسترده توسط کشورهای اروپای شمالی مورد استفاده قرار میگیرد. این کشورها که برای مهار انتشار گازهای گلخانهای و دیاکسید کربن و جلوگیری از گرمایش زمین به ساختن مزارع بادی در دریاها روی آوردهاند، پرده حبابی را برای محافظت از موجودات دریایی به کار میگیرند.
هلند، آلمان، دانمارک، و بلژیک، با هدف افزایش ظرفیت بادی برون مرزی خود تا سال 2050 به 300 گیگاوات، متعهد شدهاند که دریای شمال را به «بزرگترین نیروگاه سبز جهان» تبدیل کنند.
+7
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.