العربیه: دانشمندان پروتئینی گیرنده را شناسایی کردهاند که میتواند سلولهای سرطانی را برای خودنابودی برنامهریزی کند. گیرنده پروتئینی داخل سلول است که سیگنالها را دریافت و مجددا ارسال میکند.
CD95 که به آن «فاس» نیز گفته میشود، نام مستعار «گیرنده مرگ» را به خود اختصاص داده است، زیرا سیگنالی ارسال میکند که باعث میشود سلولهای سرطانی خودتخریبی کنند.
تلاشهای پیشین برای هدف قرار دادن این گیرنده ناموفق بود، اما دانشمندان اخیرا روشی را کشف کردند که میتواند از طریق هدف گرفتن فاس در تومورها، درمان سرطان را بسیار آسانتر از گذشته کند.
کارشناسان امیدوارند که داروهای درمان سرطان در آینده بتوانند فعالیت گیرندههای CD95 را برای ایجاد سلاح جدیدی در برابر تومورهای سرطانی تقویت کنند، و علاوه بر جراحی، شیمیدرمانی، و پرتودرمانی، روشی جدید و کمتر تهاجمی برای درمان سرطان ایجاد کنند.
درمانهای مبتنی بر ایمنی، مانند روش درمانی «تی-سِل تراپی» CAR(گیرنده آنتیژن کایمریک)، برای بخشی از بیماران سرطانی امیدوارکننده بوده است، اما اثربخشی محدودی در برابر انواع مختلف سرطان از خود نشان داده است.
با وجود موفقیت قابل قبول در مقابله با تومورهای مایع مانند سرطانهای طیف لوکمی، بهبودی درازمدت همچنان بزرگترین چالش برای روش درمانی تی-سِل تراپی CARاست. این روش درمان گرانقیمت، که معمولاً نیم میلیون دلار یا بیشتر هزینه دارد، در مقابله با تومورهای جامد موفقیت بسیار کمی از خود نشان داده است.
پژوهش جدید دانشمندان راه حلی جامع و بالقوه برای افزایش میزان موفقیت این روش درمانی برای مقابله با تومورهای جامد ارائه میدهد. با استفاده از گیرنده مرگ که تازه کشف شده است، پزشکان میتوانند سلولهای تومور را نابود کنند و در عین حال به موثرتر کردن ایمنی درمانی کمک کنند.
با توجه به کشف جدید، اکنون سرطانشناسان میتوانند نمونههای تومور انسانی که قبلا از آزمایشهای بالینی جمعآوری کرده بودند را تجزیه و تحلیل کنند و به نتایج جدیدی برسند.
+9
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.