مربی فوتبال: قضات با دریافت پول سن بازیکنان را کم می‌کنند

خداداد افشاریان، رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در یک برنامه تلویزیونی- ۲۹ آبان ۱۴۰۲ایندیپندنت فارسی: سخنان خداداد افشاریان، داور بازنشسته و رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران، درباره ماجرای دستکاری عمدی شناسنامه فرزندش و اعتراف به اینکه بسیاری از ایرانی‌ها با مجوز قضات و دادگاه‌ها می‌توانند سنشان را کوچک کنند، بار دیگر وجود فساد سازمان‌یافته در قوه قضاییه جمهوری اسلامی را افشا کرد؛ این سخنان در حدود ۴۸ ساعت اخیر، موجی از انتقاد‌ها را به نبود عدالت در دستگاه‌های حاکمیتی ایران به راه انداخت و خشم و تمسخر کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی را نیز به‌ همراه داشت.

در همین حال، یکی از مربیان باسابقه فوتبال پایه استان تهران روز چهارشنبه اول آذرماه در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی، تایید کرد که سن شمار زیادی از بازیکنان فعال در رده‌های سنی نوجوانان، جوانان یا امیدهای فوتبال ایران بیشتر از سن تعیین‌شده برای حضور در این رده‌ها است اما آن‌ها با پرداخت مبالغی به برخی قضات دادگاه‌ها در شهرهای محل سکونتشان، توانسته‌اند سن شناسنامه‌ای و رسمی‌شان را بین یک تا سه سال کم کنند.

خداداد افشاریان شامگاه دوشنبه در برنامه زنده «فوتبال برتر» صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، در برابر پرسش‌های مجری این برنامه درباره دستکاری شناسنامه پوریا افشاریان، فرزندش که در ایران داوری می‌کند، اعتراف کرد که فرزندش متولد ۱۳۶۹ بود اما سال‌ها قبل با هدف حضور در رده نوجوانان تیم فوتبال ذوب‌آهن، توانست با مجوز دادگاه سنش را دو سال کوچک‌ کند تا بتواند همچنان در رده نوجوانان بازی کند.

خداداد افشاریان همچنین افشا کرد که سن شناسنامه‌ای ۵۰ نفر از داوران ایرانی نیز مانند پسرش، با مجوز «دادگاه‌های صالحه»، دستکاری شده است تا آن‌ها بتوانند مدت زمان بیشتری داوری کنند.

در همین رابطه، یکی از مربیان فوتبال رده‌های زیر ۱۷ سال و زیر ۲۰ سال استان تهران که نخواست نامش فاش شود، به ایندیپندنت فارسی گفت: «حقیقت این است که دستکاری شناسنامه در ایران دیگر مثل آب خوردن آسان شده و شما با پرداخت مبالغی نه‌چندان زیاد به قضات و کارمندان دادگاه‌ها در تهران و شهرستان‌ها، می‌توانید شناسنامه خود یا فرزندانتان را دستکاری کنید و به‌طور قانونی آن را به عقب بکشید. شمار زیادی از بچه‌های شاغل در فوتبال پایه نیز متاسفانه همین روند را پیش می‌گیرند، چون با این کار در آینده برای مدت زمان بیشتری می‌توانند در فهرست امیدهای تیم‌های لیگ برتری یا لیگ‌های پایین‌تر بازی کنند.»  

این مربی که خود سابقه بازی در لیگ برتر ایران را دارد، افزود: «وضعیت اقتصادی مملکت و مردم حالا به‌حدی وخیم شده است که دیگر هر مسیر غیرقانونی را می‌توان با پرداخت پول به کارمندان ادارات دولتی و حکومتی، با خیال راحت طی کرد؛ چون همه این روزها گرفتار مشکلات اقتصادی‌اند و با این حقوق‌ها نمی‌شود زندگی کرد. در نتیجه بسیاری به دریافت رشوه روی می‌آورند. علاوه بر دستکاری شناسنامه‌ها، متاسفانه بسیاری از مربیان فوتبال پایه با دریافت پول‌های کلان از خانواده‌های متمول، فرزندان آن‌ها را به عضویت تیم‌ نوجوانان باشگاه‌های معتبر درمی‌آورند. در پرسپولیس و استقلال نیز هر سال موارد متعددی از این نوع حق‌خوری‌ها و پایمال شدن حق نوجوانان بااستعدادی را که خانواده پولدار ندارند، شاهدیم.»

افشاگری‌های این مربی درباره رشوه گرفتن شماری از قضات قوه قضاییه جمهوری اسلامی می‌تواند به این معنا باشد که آن‌ها در پرونده‌های دیگر علیه فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران یا نحوه مواجهه با اختلاسگران دولتی نیز تا چه اندازه می‌توانند تحت تاثیر پیشنهادهای کلان مالی و همچنین فشارهای سیاسی و امنیتی باشند تا با کنار گذاشتن مفاد قانون و صدور احکامی دلخواه و ناعادلانه، به اهداف مادی یا سیاسی خود دست یابند.

معضل دریافت و پرداخت رشوه‌ به افراد مختلف اکنون در جامعه ایران و حوزه‌های مختلف به قدری حاد شده است که در یک نمونه، تیرماه امسال سیدمهدی سیدعلی، داور مطرح و بازنشسته فوتبال ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی، از فساد مالی و پرداخت رشوه‌های فراوان به داوران فوتبال در ایران پرده برداشت و گفت فردی که سه سال قبل رئیس هیئت فوتبال یک استان بود و اکنون نیز مدیرعامل تیمی صنعتی است، به این داور چند عدد سکه بهار آزادی داده بود تا با نوع قضاوتش، نتیجه مسابقه را به نفع تیم استان او تغییر دهد. تحقیقات ایندیپندنت فارسی در ادامه، نشان داد که این مدیر رشوه‌دهنده، علی قرایی، مدیرعامل فعلی باشگاه مس کرمان، است.

البته دستکاری شناسنامه فوتبالیست‌های نوجوان ایرانی پرونده تازه‌ای در فوتبال ایران نیست؛ خرداد ۱۳۸۰ پنج بازیکن تیم ملی نوجوانان ایران که همراه با این تیم نایب‌قهرمان آسیا شده بودند، پیش از حضور در رقابت‌های جهانی تحت آزمایش‌های جسمانی فیفا قرار گرفتند و پس اثبات بالاتر بودن سنشان از رده ۱۷ سال، با محرومیت انضباطی فیفا مواجه شدند.

پس از آن در ۲۰ مهر ۱۳۹۲ وب‌سایت گل در گزارشی از وجود «صغر سن» در فهرست تیم ملی نوجوانان ایران که قرار بود چند روز بعد در جام جهانی نوجوانان شرکت کند، خبر داد و گفت پس از ارسال یک گزارش مخفیانه و افشاگرانه از ایران به فدراسیون جهانی فوتبال، از بازیکنان تیم ایران آزمایش اکس‌ری گرفتند و در نهایت شش بازیکن کنار گذاشته شدند. در واقع بازیکنان زیر ۱۷ سال به فاصله چند روز ناگهان تبدیل به بازیکنان زیر ۱۹ سال شدند و به تیم ملی جوانان ایران نقل مکان کردند.
+17
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    sama128 - شیراز، ایران
    خاک بر سر تاج و فدراسیون که این رئیس کمیته داوران . نمی فهمید چی میگه : می گفت : غلط کوچیک نکرد درست کلفت کرد بعد درشت کوچیک کرد بزرگ کلفت نکرد درشت کوچیک کرد . خودش خدای تقلب دروغ هست بعد شده رئیس کمیته داوران تازه میگه ۱۱ بازی قبول دارم اشتباه داوری را خب پفیوز وقتی تو درست کلفت کوچیک میکنی اونها هم تو بازی تو داوری درست بزرگ کلفت می کنند میشه اشتباه تاج = کاج یه مشت دزد مفتخور درشت کوچیک کرد .
    2
    8
    جمعه ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.