چگونه ایندیانا جونز ورنر فون براون را به زندگی بازگرداند

العربیه: قسمت آخر از مجموعه فیلم‌های «ایندیانا جونز» که تابستان امسال تحت عنوان «اسطرلاب سرنوشت» روی پرده سینماهای جهان رفت، ماجراجوی محبوب را برای آخرین بار مقابل دشمنان همیشگی‌اش یعنی نازی‌ها قرار داد.

دشمن اصلی وی در این فیلم شخصی به اسم «فولر»، با بازی مَدس میکلسن، است که قویا از دانشمند نازی واقعی به نام ونر فون براون الهام گرفته است. او شخصیتی بحث‌برانگیز بود که پس از پایان جنگ جهانی تابعیت آمریکا را دریافت کرد و در رقابت آمریکا و شوروی بر سر فتح فضا نقشی عمده داشت.

فون براون زمانی که عضو حزب نازی بود، اولین موشک بالستیک دوربرد جهان تحت عنوان V-2 را اختراع کرد، و هیتلر در سال 1944 برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متفقین از این موشک استفاده کرد.

همانطور که فیلم ایندیانا جونز نشان می‌دهد، بسیاری از دانشمندان آلمانی پس از جنگ به آمریکا منتقل شدند تا از تخصص‌شان در برنامه‌های دفاعی آمریکایی استفاده شود. فون براون و تیمش نیز در پایان جنگ به نیروهای آمریکایی تسلیم شدند، و او بعداً از هواداران پر و پا قرص اکتشافات فضایی شد.

فون براون معمار اصلی موشک ساترن 5 بود که برای اولین بار انسان را به ماه رساند. شخصیت فولر در فیلم ایندیانا جونز نیز همین کار را می‌کند، و در فیلم گفته می‌شود که او سازنده اصلی موشکی بوده که ماموریت آپولو 11 را ممکن کرده است.

میزان اعتقاد فون براون به حزب نازی موضوع بحث‌های زیادی بوده است. برخی ادعا می‌کنند که او فقط برای ادامه تحقیقات خود با نازی‌ها همکاری می‌کرد، و در فعالیت‌های سیاسی حزب عموما غایب بود. او حتی در سال 1944 مدتی به جرم عدم وفاداری به زندان افتاد.

فون براون امروزه به نام «پدر سفرهای فضایی» شناخته می‌شود، و این واقعیتی است که آمریکا بدون او نمی‌توانست روسیه را در سفر به ماه شکست دهد. با این وجود، این دانشمند نازی و دیگر دانشمندان مشابه وی هنوز که هنوزه منشاء بحث‌های اخلاقی داغ هستند، و آخرین فیلم ایندیانا جونز نیز به شیوه خود به این مباحث دامن می‌زند.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.