احسان حدادی؛ خداحافظی ورزشکار حکومتی، تولد یک علی‌رضا دبیر دیگر

پرونده قضایی احسان حدادی، پس از محکوم شدن او به شلاق و حبس، به‌دلیل تجاوز به زنی ۳۰ ساله، با ورود نهادهای امنیتی مختومه شدایران وایر:پیام یونسی‌پور
«احسان حدادی» اعلام کرده که تصمیمش برای خداحافظی از ورزش قهرمانی جدی است و از این پس، در رقابت‌های «پرتاب دیسک» شرکت نخواهد کرد.

خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از این ورزشکار نزدیک به حکومت نوشته است: «وقتش بود که از این رشته کنار بروم و در عرصه‌های دیگر به دوومیدانی خدمت کنم».

فحوای کلام او نشان می‌دهد که او برای چنگ زدن به یک پست مدیریتی در فدراسیون دوومیدانی، از ورزش قهرمانی کنار کشیده است.

بسیاری معتقدند با کناره‌گیری احسان حدادی از ورزش قهرمانی، باید منتظر متولد شدن یک «علی‌رضا دبیر» دیگر در مدیریت ورزش ایران بود.

***
ورزشکار لاکچری مقابل معترضین به گرانی بنزین
تعداد ورزشکارانی که پس از پایان عمر ورزش قهرمانی خود ناگهانی تغییر رویه داده، یقه‌ها را بستند، محاسن خود را نتراشیدند، تسبیح به دست گرفتند و پیشانی سیاه کردند، بیش از ورزشکارانی است که در ۴۴ سال اخیر، در دوران ورزش قهرمانی‌شان، به ارکان حکومت چنگ زده‌اند.

احسان حدادی اما از همان معدود چهره‌هاست؛ شاخص‌ترین و ماندگارترین اظهارنظر او در مورد حکومت، به آبان ۱۳۹۸ برمی‌گردد. جایی که میان انبوهی از فرماندهان سپاه، نیروی انتظامی و چهره‌های سیاسی در شهر زنجان به خیابان آمد، در تظاهرات حکومتی ضد اعتراضات مردمی شرکت کرد و گفت: «کسانی که به خیابان آمدند، یا فریب‌خورده یا عامل دست دشمنان انقلاب هستند. هیچ‌کدام از کشورهای دیگر دل‌شان به حال ما نسوخته و باید مراقب باشیم».

مخاطب او، مردمی بود که به گرانی ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین در یک شب، اعتراض داشتند. احسان حدادی ولی خودش یکی از پرهزینه‌ترین ورزشکاران تاریخ ایران بود. کسی که حتی برای جراحی «خار پاشنه پا» که در ایران با حداقل هزینه قابل درمان است، با بودجه وزارت ورزش و جوانان به آلمان رفت.

سال ۱۳۹۹، احسان حدادی برای درمان خار پاشنه پا، از وزارت ورزش و جوانان بودجه ۲۵ هزار یورویی دریافت کرده بود. همان زمان یک پزشک متخصص در گفت‌وگویی با «ایران‌وایر» در مورد این عمل جراحی گفته بود: «ما در ایران دستگاهی داریم به نام دستگاه "شاک وِیو" که مانند یک ماساژور عمل می‌کند. کسانی که از درد خار پاشنه رنج می‌کشند را ابتدا با این روش درمان می‌کنیم. اگر جواب نداد، سراغ گزینه تزریق دارو در مفصل پا می‌رویم که بیش از ۸۵ درصد مواقع جواب می‌دهد. گزینه آخر اما جراحی است که در اکثر مواقع سرپایی انجام می‌شود».
زندگی لاکچری زیر سایه تملق برای علی خامنه‌ای
احسان حدادی، قریب به دو دهه، لاکچری‌ترین زندگی ممکن را زیر سایه ادعای ارادت خود به «علی خامنه‌ای» و نهادهای حکومتی شکل داد. از سفرهای مکرر با هزینه وزارت ورزش و کمیته المپیک به آمریکا و آفریقای جنوبی، تا تامین هزینه مربیان خارجی‌اش در خارج از کشور.

او آبان۱۳۹۷ با انتشار تصویری از خود کنار «مجید بنی‌فاطمه»، مداح نزدیک به بیت خامنه‌ای نوشت: «رفاقت بار سنگینی است. کسی بر دوش می‌گیرد که یک دنیا وفا و مرام دارد».
احسان حدادی و مجید بنی‌فاطمه؛ احسان حدادی در سال‌های گذشته به چهره‌های نزدیک به بیت خامنه‌ای و نهادهای امنیتی، بسیار نزدیک شده بودآذر۱۴۰۰، وقتی موضوع تخلف احسان حدادی در «انتخابات کمیسیون ورزشکاران» مطرح شد، احسان حدادی به‌جای پاسخگویی به ادله‌ای که نشان از تقلب و تخلف او داشت، پای رهبر جمهوری اسلامی را وسط کشید و گفت: «اینجا مملکت اسلامی است، ما شیعه هستیم و به نظر می‌رسد دوستان فراموش کرده‌اند کجا زندگی می‌کنیم. رهبر انقلاب می‌فرمایند ما باید راستگو باشیم و انگار دوستان این را فراموش کرده‌اند». این اظهاراتش با حمایت خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران همراه شد.

احسان حدادی اما شعارهایش در مورد «تدین» و «تشیع» را در زمان‌های لازم، فراموش می‌کند. احسان حدادی سال ۱۳۹۱ در واکنش به ادعای حراست وزارت ورزش و جوانان که بر سر برخی از رفتارهای او در اردوهای خارج از کشورش حساس شده بود گفت: «به‌هرحال بدن من تمرین روح هم لازم دارد».
چگونه پرونده تجاوز مختومه شد؟
احسان حدادی سال ۱۳۹۵ به‌دلیل آن‌چه در رسانه‌های ایران، اثبات «فریب» و «تجاوز» به دختری ۳۰ ساله در ایران خوانده می‌شد، محکوم به ۱۰۰ ضربه شلاق و تحمل حبس می‌شود.

شاکی گفته بود: «او به من قول ازدواج می‌داد؛ اما بعد ناپدید شد و گفت قرار ازدواج کنسل است. یک روز به من زنگ زد و گفت به خانه‌ام بیا باید صحبت کنیم. من رفتم و دیدم جز من، احسان و دوست احسان، کسی نیست. او به من آبمیوه داد. بعد از نوشیدن آبمیوه بی‌هوش شدم و او به من تجاوز کرد».

«صمد خرمشاهی»، وکیل شاکی پرونده احسان حدادی، همان زمان خبر داده بود که این ورزشکار از کشور گریخته و اگر به ایران بازنگردد، وثیقه او به اجرا گذاشته خواهد شد. ولی چندی بعد کمیته ملی المپیک خبر داد که با پیگیری «نهادهای ذی‌ربط»، پرونده احسان حدادی مختومه شده است.

کمیته المپیک، وزارت ورزش یا هیچ نهاد قضایی، از چرایی و چگونگی بسته شدن پرونده احسان حدادی، توضیحی ندادند.

هزینه‌های ورزشکار نزدیک به حکومت، برای حکومت، فقط در بستن و مفقود کردن یک پرونده قضایی نبود. سال ۱۴۰۰، روزنامه «همشهری» در گزارشی مدعی شد که فقط «فدراسیون دو و میدانی» در ۳ سال گذشته بیش از ۱۵ میلیارد تومان برای «احسان حدادی»، ورزشکار پرتاب دیسک، هزینه کرده است. این هزینه درحالی صورت گرفته بود که حدادی نمی‌توانست به‌دلیل مصدومیت در رقابت‌های بین‌‌المللی حضور داشته باشد یا مدال کسب کند.

خودش این هزینه‌ها را «وظیفه» حاکمیت و نهادهای ورزشی می‌دانست. احسان حدادی دی‌۱۴۰۱ به خبرآنلاین گفت: «من آدم پرهزینه‌ای بودم، هستم و خواهم ماند. وظیفه‌شان است برایم هزینه کنند».
احسان حدادی گفته است که قصد دارد به‌زودی برای حضور در پست‌های مدیریتی ورزش ایران، وارد عرصه‌های انتخاباتی شودآیا یک علی‌رضا دبیر دیگر در راه است؟
اگر علی‌رضا دبیر در دوران ورزشی‌اش، با مد روز همراه بود و بعد با آغاز دوران مدیریتش در سیاست و ورزش، تسبیح به دست گرفت و در جلسه با وزیر ورزش نماز خواند، احسان حدادی خودش را شیفته هیات‌ها و نوحه‌خوانی‌های مداحان نزدیک به بیت خامنه‌ای نشان می‌داد و پای ثابت راهپیمایی‌های حکومتی بود.  

او در اولین صحبت خود، برای اعلام بازنشستگی ورزشی‌اش اعلام کرده است که قصد دارد برای مدیریت به ورزش ایران ورود کند. می‌توان پیش‌بینی کرد که مدیریت ایران، به‌زودی یک مدل قوی‌تر از علی‌رضا دبیر را به خود خواهد دید
+2
رأی دهید
-21

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.