؛ اسرار کائنات از چشم اقلیدس

کهکشان مارپیچی IC ۳۴۲ (کهکشان پنهان) به سختی قابل مشاهده است زیرا در سمت دورتر کهکشان راه شیری نسبت به ما قرار داردبی بی سی: تلکسوپ اروپایی اقلیدس اولین تصاویر خود از جهان هستی را مخابره کرده است. این تصاویر زیبا عملکرد استثنایی این رصدخانه فضایی را نشان می‌دهد. هدف این تلسکوپ فاش کردن برخی از بزرگ‌ترین اسرار کائنات است.

در شش سال آینده، اقلیدس یک سوم کائنات را بررسی خواهد کرد تا سرنخ‌هایی در مورد ماهیت ماده تاریک و انرژی تاریک به دست آورد.

‌اقلیدس یک نقشه سه بعدی دقیق از کیهان ایجاد می‌کند که امید می‌رود به اخترشناسان برای درک بهتر جهان تاریک کمک کند. انرژی تاریک و ماده تاریک ۹۵ درصد کیهان را تشکیل می‌دهند اما هیچکس نمی‌داند آن‌ها دقیقا چه هستند.
سحابی سر اسبسحابی سر اسب ۱۳۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. بسیاری از تلسکوپ‌ها این صحنه را تصویربرداری کرده‌اند اما نه با عمق و شفافیت این تصویر ترکیبی که اقلیدس گرفته است.
خوشه پرسئوسخوشه پرسئوس یکی از بزرگ‌ترین پدیده‌های کیهان است. این تصویر شامل ۱۰۰۰ کهکشان از این گروه است، اما ده‌ها هزار کهکشان دیگر دورتر از آن هستند که نور برخی از آن‌ها ۱۰ میلیارد سال طول کشیده است تا به ما برسد.
NGC ۶۳۹۷ان‌جی‌سی ۶۳۹۷ فقط ۷۸۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد و یک خوشه کروی است. این یک گروه از ستاره‌های بسیار قدیمی است که قدمت برخی از آنان به اندازه هستی است. آن‌ها در واقع فسیل‌های کیهانی هستند که به ما در مورد تاریخچه کهکشان‌هایی مانند راه شیری اطلاعات می‌دهند.
NGC ۶۸۲۲بسیاری از کهکشان‌های کیهان اولیه شبیه ان‌جی‌سی ۶۸۲۲ هستند، هرچند که فاصله‌اش با ما خیلی زیاد نیست و تنها ۱/۶ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد.
چالش مهندسیاشتباه نکنید، این یک کهکشان عجیب و غریب که اقلیدس کشف کرده، نیست. این تلسکوپ در هنگام آزمایش‌های اولیه با مشکل قفل کردن روی یک «ستاره راهنما» روبرو شد. تا زمانی که مهندسان بتوانند نرم‌افزار جدیدی را روی حس‌گر راهنما آپلود کنند، دوربین رصدخانه در سراسر آسمان می‌چرخید.
یک اثر هنری: اقلیدس شش سال فرصت دارد نقشه سه بعدی خود را از یک‌سوم کائنات تکمیل کند. این تلسکوپ خاص است از این جهت که وسعت، عمق و وضوح دید را ترکیب می‌کند.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.