ادامه انتقادها از استخدام سه کشتی‌گیر در بانک ملی؛ «پاداش همراهی با حکومت»

حضور مدیران بانک ملی ایران در فدراسیون کشتی برای استخدام سه کشتی‌گیرــ فارسایندیپندنت فارسی: استخدام حسن یزدانی، امیرحسین زارع و امین میرزازاده، سه عضو تیم‌ ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران، در بانک ملی موجی از انتقاد‌های کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشت و منتقدان با اشاره به حضور دائمی این کشتی‌گیران در اردوهای تیم ملی و همچنین نداشتن تحصیلات مرتبط با حوزه‌های مالی و بانکی، آنان را به سوءاستفاده از رانت حکومتی متهم کردند.

این در حالی است که در هفته‌های اخیر، شماری از اعضای تیم‌ ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران در شبکه‌های اجتماعی به‌صورت هماهنگ به اعطای حق امتیاز واردات خودروهای خارجی به بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران اعتراض کرده و از مظلوم واقع شدن خود سخن گفته بودند، اما اکنون در مقابل اعطای امتیاز غیرقانونی به سه هم‌تیمی‌شان که بدون طی کردن مراحل استخدام دولتی و با حضور مدیرعامل بانک ملی ایران در فدراسیون کشتی رخ داد، سکوت کرده‌اند. به این ترتیب نظر می‌رسد دعوای فوتبالیست‌ها و کشتی‌گیرها بر سر تقسیم غنائم و ثروت‌ ملی بوده نه در پی حق‌وحقوق عادلانه.

خبرنگاران محلی در استان مازندران به ایندیپندنت فارسی گفته‌اند که در سال‌های اخیر نهادها و افراد دولتی و حکومتی در این استان صدها سکه طلا و ده‌ها قطعه زمین‌ کشاورزی و مسکونی یا ویلا در شهرهای جویبار، آمل، بابلسر و رامسر به حسن یزدانی و امیرحسین زارع اهدا کرده‌اند که هرکدام از این زمین‌ها و املاک ده‌ها میلیارد تومان ارزش دارند. در کنار این پاداش‌ها، کشتی‌گیران ایرانی بابت کسب هر مدال آسیایی، جهانی و المپیکی و همچنین انعقاد قرارداد با باشگاه‌های کشتی در ایران بین سه تا هفت میلیارد تومان دریافت می‌کنند.

به عنوان نمونه و بر اساس گزارش روزنامه شرق، دستمزد حسن یزدانی در سال ۱۴۰۰ تنها برای ۱۲ دقیقه کشتی ۸۰۰ میلیون تومان بوده است که او را به گران‌ترین ورزشکار ایران از حیث دقایق فعالیت ورزشی تبدیل می‌کند؛ اما یزدانی در همین حال و در شرایطی که صادرات پرسود برنج نیز شغل خانوادگی‌اش است، به پیشنهاد استخدام در بانک ملی ایران هم دست رد نمی‌زند و اینجا نیز حق جوانان تحصیلکرده اما بیکار را که شایسته و واجدشرایط استخدام در چنین نهادهایی‌اند، پایمال می‌کند.

اسفند ۱۴۰۱ هم وب‌سایت خبرآنلاین حسن یزدانی را رکورددار دستمزد در ورزش ایران معرفی کرد، زیرا بر اساس گزارش این رسانه، بانک شهر، وابسته به شهرداری تهران، برای هر دقیقه کشتی گرفتن حسن یزدانی ۱۵۰ میلیون تومان به او پرداخت کرده بود.

رسانه‌ها در ایران آبان ۱۴۰۱ نیز از قرارداد «حداقل یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی» حسن یزدانی و سایر ملی‌پوش‌های کشتی ایران برای حضور در رقابت‌های لیگ کشتی خبر داده بودند.

از سوی دیگر حسن یزدانی که چهار سال است دیگر در وزنش نفر اول جهان نیست و از هفت‌ بار رویارویی مقابل دیوید تیلور آمریکایی، شش بار شکست خورده، در سال ۱۴۰۲ بابت شکست تکراری‌ مقابل تیلور، بنا بر اعلام فدراسیون کشتی، ۵۰۰ میلیون تومان پاداش و برای قهرمانی در بازی‌های آسیایی، ۹۰۰ میلیون تومان پاداش گرفته است. این پاداش‌ها منهای مبالغ حاصل از قراردادهایی‌ است که او با بانک شهر و سایر اسپانسرهای لیگ کشتی دارد.

به نظر می‌رسد تقسیم غنائم میان ورزشکاران اعزامی از ایران به رقابت‌های بین‌المللی به میزان وابستگی آن‌ها به حکومت و حمایت‌ نهادهای امنیتی و نظامی از این ورزشکاران خاص ارتباط مستقیم دارد. زیرا بسیاری از مدال‌آوران دیگر در سایر رشته‌های ورزشی بارها از مشکلات مالی خود و مواردی نظیر اجبار به دست‌فروشی یا رانندگی برای تامین مخارج زندگی و فعالیت‌های ورزشی‌شان خبر داده‌اند.

حسن یزدانی به دلیل حمایت از ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ و همچنین رفاقت با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در سال‌های اخیر به یکی از محبوب‌ترین ورزشکاران نزد افراد و رسانه‌های وابسته به حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شده است. به عنوان نمونه، روزنامه کیهان که مدیرمسئول آن را علی خامنه‌ای انتخاب می‌کند، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۱ و پس از آغاز خیزش سراسری، حسن یزدانی را به دلیل سکوت در مقابل کشتار گسترده معترضان، «خارچشم اغتشاشگران» نامید و حتی یزدانی را بابت «آنفالو کردن علی کریمی در اینستاگرام» ستود.

از حضور امیرحسین زارع و امین میرزازاده در تجمع‌های حکومتی مانند روز جهانی قدس یا ۲۲ بهمن در کنار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و روحانیون هم تصاویر متعددی در رسانه‌های ایران وجود دارد که دلیل سرازیر شدن الطاف حکومتی به سمت آن‌ها را نمایان می‌کند.

خبرنگاران محلی در استان مازندران به ایندیپندنت فارسی گفتند: «سازمان جهاد کشاورزی و استانداری مازندران در بسیاری از موارد زمین‌های کشتی‌گیران را که کاربری کشاورزی داشتند، با چند نامه‌نگاری ساده تغییر کاربری دادند و به زمین‌های مسکونی تبدیل کرده‌اند. چنین ارفاقی برای شهروندان عادی تقریبا غیرممکن است.»

در مراسم استخدام یزدانی، زارع و میرزازاده در بانک ملی ایران، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی ایران، گفت: «امیدواریم این بچه‌ها کار اداری هم یاد بگیرند»؛ جمله‌ای که با انتقاد بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد و آن‌ها یادآوری کردند که بر اساس قانون افراد ابتدا می‌بایست تخصص آن شغل را بیاموزند و سپس استخدام شوند.

در سال‌های اخیر بارها استخدام افرادی که مدرک تحصیلی و سوابق کاری‌شان با شغل‌های جدید هیچ‌گونه هم‌خوانی نداشته، در ایران بحث‌برانگیز شده است؛ ازجمله تصاحب کرسی‌های تدریس دانشگاه‌ها به دست تنی چند از مداحان و مجری‌های صداوسیمای ایران، یا جذب روحانیون و مبلغان مذهبی در هیات‌مدیره هلدینگ‌های دولتی و حکومتی.
+12
رأی دهید
-44

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    سرزمین اریا - کویت ، کویت

    در بلای کشتی گیران بخوره تو سر هر چی سلبریدی دوزاریه که برای یه اقامت تو کشورهای غربی حاضرن باباشون رو هم بفروشن .
    97
    6
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    استخدام سه ماله کش و بی هویت چیز جدیدی نیست. ماله کشی از صفات بارز مسلمون جماعته مخصوصا شیعه پرست ایرانیش.
    4
    93
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    visman34 - دبی، امارات متحده عربی

    ما مردم‌ هرگز فراموش نخواهیم کرد که چه کسانی مثل رسول خادم کنار ما ایستادند و چه کسانی با لب خندان نانشون رو در خون ما تلیت کردند‌ و خوردند
    4
    28
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دانای نادان - آمستردام، هلند

    ای کاش دین و ایمان ترازوی رسیدن به جایگاه و مقام و منزلت و پول نمی‌شد، تا ذات یک یک شما بر ملا میشد. اون موقع میخواستم ببینم باز هم سر جلسه نماز میخونی؟
    2
    25
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
    ثابت کردند سواد و تجربه برا پیدا کردن شغل خوب لازم نیست فقط دهن گشاد و خوب میخواد برا بیضه مالیدن و لیسیدن عین فاطی و اون بچه کویتی. بزودی خبر دزدی و فرار به کانادا این سه پوفیوز هم میرسه
    2
    20
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    ako kermanshah - میدلزبرو، انگلستان
    چقدر هم مظلوم ایستادن عکس گرفتن، به خصوص پاچه خوار علی رضا دبیر. چه بر سر فرهنگ ایران آوردن این رژیم.
    1
    19
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Mamad_Zendoni - لندن، انگلستان
    نوش جونشون، همه جای دنیا این جور کارها رو میکنن واسه قهرمان هاشون، فوتبالیست های دوزاری سرود ملی کشور خودشونو تو جام جهانی نخوندن 6 تا از انگلیس خوردن اون همه پول گرفتن اونوقت بقیه قهرمان‌ها هیچی؟ مخالف ها اونجاشون رو بزارن تو لگن آب سرد خنک بشه 🙉🙉🤣
    16
    4
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه
    عکس او دجال قاتل بشکه ای را ببینید روی دیوار! رهبر دردکشیده!
    1
    4
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    بانک ملی از لجنزا حکومتی تا حدود چند درصدی در امان مانده بوده که آن هم به اشغال دانی رژیم تبدیل شد.بیاد دارم در دهه 60 از خانوادههای جاببازان و شهدا,,بدونه هیچ کنکوری تعدادی استخدام کردند مدت استخدام آنان به سه سال نرسیده بود با میلونها تومان اختلاس از بانک فرار کردند
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    antifascism - تهران، ایران
    این استخدامها در جهت تبلیغات اون بانکه. بطور مثل حسین رضازاده استخدام بیمه ایران بود. جدای از طرفداری اینها شاید از حکومت ایران با توجه به تجربه ورزشی اینها قطعا در حوزه ورزش یک سازمان موثر هستن.
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.