حدود ۵۲ درصد مصرف‌کنندگان «گل» ۱۵ تا ۲۹ ساله هستند

 اعتیاد ۲۲ درصدی پسران دانشجوصدای آمریکا: بر اساس آمار منتشر شده در ایران، حدود ۵۲ درصد از مصرف‌کنندگان «گل» از گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال هستند. همچنین نزدیک به ۱۵ درصد از مصرف‌کنندگان گل، دانشجویان، و ۳.۷ درصد، دانش‌آموزان هستند.

روزنامه اعتماد در گزارشی به نقل از معاون سازمان بهزیستی، به مرور آمار سال ۱۳۹۵ در این زمینه پرداخت و نوشت: «در جمعیت معتادان، حشیش و گل با فراوانی ۴.۴ درصد، در رتبه دوم و بعد از تریاک است.

همچنین در مورد جنسیت مصرف‌کنندگان گل نیز آمده است که ۸۴.۶ درصد مصرف‌کنندگان گل، مرد و ۱۵.۴ درصد، زن هستند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که ۸۰ درصد مصرف‌کنندگان مستمر گل، مشروبات الکلی هم مصرف می‌کنند.

به نوشته اعتماد، حمیدرضا صرامی، مدیرکل تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر، طی سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، در مقالاتی که در فصل نامه «اعتیاد پژوهی» منتشر شد، با استناد به نتایج شیوع‌شناسی‌های کشوری نوشت: «مصرف ماری‌جوانا، علف، گُل و گراس دومین ماده مصرفی در جمعیت مصرف‌کنندگان مستمر مواد یا همان معتادان، اولین ماده مصرفی در جمعیت دانش‌آموزی دوره دوم متوسطه و هنرستان‌های کشور و جمعیتِ دانشجویی دانشگاه‌های دولتی کشور و سومین ماده مصرفی در جمعیتِ کارگری محیط‌های صنعتی کشور ارزیابی شده است.»

او افزوده بود: «نتایج ارزیابی سریع وضعیت اختلال مصرف مواد در ایران حاکی است بیش از ۱۴ درصد معتادان، حداقل یک ماده کانابینویید (ماری‌جوانا، گل و حشیش) را به صورت روزانه مصرف می‌کنند.»

محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز به خبرگزاری ایسنا گفته که استعمال دخانیات در حوزه نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله، رشد ۱۳ درصدی داشته اما در بین دختران نوجوان، این رشد ۱۳۳ درصد بوده است.

ایسنا به نقل از او نوشت که براساس آمارهای رسمی، این روند رو به رشد مصرف دخانیات وقتی به نوجوانان می‌رسد «شرایط حادتری پیدا می‌کند.»

محمود حاجیلویی افزود: «اعتیاد سبک، مقدمه اعتیاد سنگین است. ۷۰ تا ۸۰ درصد کسانی که اعتیاد سنگین دارند اعتیاد سبک داشتند و در جهنم ورود به اعتیاد سنگین و مواد مخدر از سیگار شروع می‌شود.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز اول آبان ماه از کاهش سن شروع مصرف دخانیات در ایران و بویژه در زنان اظهار نگرانی کرد.

حسین فرشیدی این اتفاق را ناشی از پایین بودن قیمت محصولات دخانی و تنوع بسته بندی، دسترسی فراوان و آسان به این محصولات، مصرف بی رویه دخانیات در شبکه نمایش خانگی و تبلیغات و فروش در فضای مجازی دانست
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.