خطر ابتلا به دیابت، حتی با مصرف ۲ وعده گوشت قرمز در هفته

خوردن بیش از یک وعده گوشت قرمز در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد
دویچه وله:یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که بیش از یک وعده گوشت قرمز در هفته می‌خورند، نسبت به دیگران که کمتر در مصرف گوشت افراط می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.

بر اساس یک مطالعه جدید، خوردن بیش از یک وعده گوشت قرمز در هفته ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

به‌نوشته نشریه پزشکی Everyday Health؛ برای این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی تقریباً ۲۱۷ هزار نفر را به‌مدت ۳۶ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در این مدت بیش از ۲۲ هزار نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.

بر اساس نتایج مطالعه منتشرشده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، شرکت‌کنندگانی که بیشترین مصرف گوشت قرمز را داشتند، ۶۲ درصد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.

احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی‌که بیشترین گوشت قرمز فرآوری‌نشده را مصرف کردند، در مقایسه با افرادی‌که کمترین میزان مصرف را داشتند، ۴۰ درصد بیشتر بود.

به‌گفته محققان، هر وعده اضافه گوشت قرمز فرآوری‌شده مانند بیکن، هات‌داگ و امثال آن، با افزایش ۴۶ درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است.

در مقابل، هر وعده اضافه گوشت قرمز فرآوری‌نشده مانند گوشت گاو، خوک و بره با افزایش ۲۴ درصدی خطر ابتلا به این بیماری مرتبط است.

دکتر شیائو گو، سرپرست تیم تحقیق و محقق دانشگاه هاروارد می‌گوید: «برای پیشگیری از دیابت نوع ۲، ما به افراد توصیه می‌کنیم که گوشت قرمز را با منابع پروتئینی گیاهی، مانند آجیل و حبوبات جایگزین کنند، زیرا بر اساس این تحقیق، جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با آجیل و حبوبات، با کاهش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.»

گو می‌گوید: «پروتئین‌های گیاهی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی هستند که از بسیاری جهات جایگزین‌های مغذی برای گوشت قرمز می‌شوند.»

به‌گفته متخصصان، پروتئین را از طریق وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌هایی مانند توفو، لوبیا، آجیل و کره آجیل، دانه‌ها می‌توان مصرف کرد. پاستا به‌طور کامل از این فهرست خارج نمی‌شود، اما افرادی‌که به‌دنبال کاهش خطر ابتلا به دیابت هستند باید به‌دنبال خرید و مصرف غلات کامل و حاوی سبوس باشند.

دیابت نوع ۲ نوعی بیماری جدی است که در آن انسولینی که لوزالمعده تولید می‌کند، کارش را به‌‌درستی انجام نمی‌دهد یا اینکه لوزالمعده قادر به تولید انسولین کافی نیست. درنتیجه میزان قند خون (گلوکز) از حالت استاندارد بالاتر می‌رود. سلول‌های بدن فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ توانایی جذب قند از مواد غذایی خوراکی را ندارند.

عدم درمان این بیماری که به آن دیابت بزرگسالان هم می‌گویند، باعث بروز مشکلات و بیماری‌هایی مثل بیماری قلبی، کلیوی و سکته مغزی می‌شود. بهترین راهکار کنترل بیماری از طریق تغییر سبک زندگی، مصرف دارو و یا انسولین و چکاپ‌های دوره‌ای منظم است.
+2
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.