العربیه: پژوهشی جدید نتایج یک تحقیق قدیمیتر را تایید کرد، که بر مبنای آن ردپای انسانی که در پارک ملی وایت سندز در ایالت نیومکزیکوی آمریکا پیدا شده است، بین 21000 تا 23000 سال قدمت دارد، که تاریخ پا گذاشتن انسان به قاره آمریکا را چندین هزار سال به عقب میبرد و در دوران آخرین عصر یخبندان قرار میدهد.
دانشمندان پیشتر در سپتامبر 2021 این کشف را اعلام کرده بودند، اما نتایج تحقیق آنها مورد اقبال عمومی جامعه علمی قرار نگرفت، و یک گفتوگوی جهانی را آغاز کرد که طی آن بسیاری از دانشمندان اظهار کردند روش تحقیق درباره این کشف ممکن است ناقص و غیردقیق بوده باشد.
بحث اصلی روی صحت قدمت ردپا متمرکز بود، که از طریق روش «قدمتیابی رادیوکربن» به دست آمد. کاشفان با بررسی قدمت بذرهای گیاه آبزی «روپیا سیروسا» که در آثار فسیلی وایت سندز پیدا شده بود، به تاریخ مورد نظر رسیدند.
با این وجود، از آنجایی که گیاهان آبزی میتوانند به جای هوا، کربن را از اتمهای محلول در آب به دست آورند، اندازهگیری قدمت آنها از طریق روش رادیوکربن میتواند غیردقیق باشد.
با توجه به این حقیقت، دانشمندان تحقیقات جدیدی را آغاز کردند که طی آن روی قدمتیابی رادیوکربن گرده مخروطیان متمرکز شدند. این گیاهان خشکیزی هستند، و بنابراین از مسائل بالقوه قدمتیابی گیاهان آبزی مبرا هستند. نتایج آزمایش نشان داد که گرده مخروطیان در آن نواحی نیز حدود 20000 سال قدمت دارد.
تیم تحقیقاتی همچنین از یک روش متفاوت قدمتیابی به نام «لومینسانس تحریکشده نوری» استفاده کرد. با این روش میتوان زمان آخرین مرتبهای که بلورهای کوارتز در معرض نور خورشید قرار گرفتهاند را تعیین کرد.
دانشمندان با استفاده از روش مذکور دریافتند که نمونههای کوارتز جمعآوریشده در لایههای خاک حاوی ردپای انسان در وایت سندز حداقل 21500 سال قدمت دارند، که نتایج قدمتیابی رادیوکربن را تایید میکند، و ثابت میکند که اولین انسانها بین 21000 تا 23000 سال پا به قاره آمریکا گذاشتند.
+2
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.