علیرضا قربانی بخاطر ممانعت از حضور نوازنده‌های زن، کنسرت خود را لغو کرد

 علیرضا قربانی و نوازندگان گروه‌اشصدای آمریکا: رسانه‌های ایران اعلام کردند که علیرضا قربانی به دلیل «عدم اجازه ساز زدن» به نوازنده‌های زن گروهش در اصفهان، کنسرت خود را در «نصف جهان» لغو کرد. این کنسرت قرار بود به مدت هفت شب و در ۱۴ سانس اجرا شود.

علیرضا قربانی در صفحه اینستاگرامی خود در توضیح این اتفاق نوشت: « متاسفانه طی روزهای گذشته علی‌رغم تلاش و پیگیری‌های خارج از تصور تیم اجرایی برای برگزاری کنسرت در شهر اصفهان، مجوز کنسرت صادر نشد.»

این خواننده سرشناس ایرانی تاکید کرده است که «شرح سختی و مشکلات و پیچیدگی‌های پیش روی این مسیر در این مقال نمی‌گنجد.»
پست علیرضا قربانی در اینستاگرام
این مانع‌تراشی در حالی است که رسانه‌های اعلام کردند که هفته گذشته محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مدعی فراهم بودن همه جوانب برای برگزاری کنسرت در استان‌های مختلف شده بود.

او ادعا کرده بود که هیچ مشکلی در هیچ کدام از استان‌های کشور برای برگزاری کنسرت وجود ندارد.

خبرهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که تهیه کنندگان استان‌های خوزستان و فارس نیز در روزهای گذشته با تاکید بر ممنوعیت‌های گسترده در برگزاری کنسرت در این استان‌ها به ادعای «وزیر ارشاد» را رد کرده بودند.

شهریورماه سال جاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که برای برگزاری کنسرت موسیقی، «مشهد و قم استثنای ما هستند» و درباره چرایی موضوع در این دو شهر چنین استدلال کرده بود که «آیا تابه‌حال کسی در واتیکان کنسرت داده؟ در اروپا هم هست. هیچ ممنوعیتی هم وجود ندارد. هر کسی می‌خواهد به میلان، رم یا شهر‌های دیگر می‌رود و کنسرت برگزار می‌کند. در واقع استدلالی وجود دارد. مشهد استثنای کشور ماست.»

روزنامه شرق اما یک روز پس از آن مصاحبه در ۱۹ شهریور ماه نوشت «ایران را ملوک‌الطوایفی نکنید! حقوق شهروندی شهروندان مشهدی و قمی در این باره چه وضعیتی می‌یابد؟»

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ نیز به بهانه برگزاری جشن‌های حکومتی سالگرد پیروزی انقلاب ۵۷، از هنرمندان عرصه موسیقی خواسته بود طبق روال گذشته، کنسرت‌هایشان را برگزار کنند اما در آستانه نوروز ۱۴۰۲ به رویکرد قبلی خود در لغو برنامه‌های موسیقی به خصوص در شهرستان‌ها بازگشت.

وزیر «ارشاد» جمهوری اسلامی آذر ماه سال ۱۴۰۱ و در میانه اعتراضات مردمی و سرکوب خشن حکومت،‌ به خبرگزاری «ایلنا» گفته بود که نهادهای امنیتی «مرتب پیگیری می‌کنند» تا فعالیت‌های هنری «به صورت عادی» برگزار شوند.

سال گذشته در پی آغاز اعتراضات سراسری در شهرهای مختلف ایران و سرکوب خونین معترضان، بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری تعطیل شد مقامات جمهوری اسلامی اما تلاش کردند با راه‌اندازی دوباره برخی کنسرت‌ها، کنار گذاشتن برخی سختگیری‌های گذشته و ارائه مشوق‌هایی به برگزار‌کنندگان، فضای جامعه را عادی جلوه دهند.

در جریان اعتراضات سال گذشته و امسال تعدادی از خوانندگان و اهالی موسیقی با اعتراضات همراهی کردند که با بازداشت و زندان روبه‌رو شدند. توماج صالحی از سال گذشته در زندان است و مهدی یراحی نیز چند ماه است که در بازداشت نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار دارد.
+53
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
    الان اگر کسی بخواد روضه رقیه مفعول و روضه فاطمه مفعول زاده رو بگذاره، سه سوته اجازش میدن
    24
    40
    دوشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.