آرمیتا گراوند همچنان در کما است؛ جلوگیری از ملاقات خانواده او

آرمیتا گراوندرادیو فردا: بر اساس گزارش منابع حقوق بشری و برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی، آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ای که پس از بیهوشی در واگن مترو تهران به بیمارستان منتقل شد، «همچنان در کما به سر می‌برد» و نیروهای امنیتی از ملاقات خانواده او جلوگیری می‌کنند.

پایگاه حقوق بشری هه‌نگاو شامگاه یکشنبه ۱۶ مهر در حساب خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «آرمیتا گراوند همچنان در کما به سر می‌بَرد و از روز جمعه و متعاقب انتقال وی توسط نیروهای امنیتی به مکان نامشخص در همان بیمارستان (فجر)، حتی پدر و مادر وی نتوانسته‌اند وی را ببینند.»
این پایگاه حقوق بشری ادامه داد: «تیم پزشکی آرمیتا نیز از بدو بستری شدن وی تا کنون هیچ اظهارنظری در خصوص وضعیت وی نکرده‌اند که این موجبات نگرانی زائد‌الوصف نسبت به آخرین وضعیت آرمیتا فراهم آورده است.»

همچنین مسعود کاظمی، روزنامه‌نگار، در شبکه‌های اجتماعی نوشت که آوا گراوند، خواهر آرمیتا، «هنوز موفق به دیدن او نشده است» و «خانواده از شرایط جسمانی آرمیتا خبر ندارند».
این در حالی است که پیشتر یک منبع در بیمارستان فجر به رادیو فردا گفته بود که خانواده آرمیتا «تنها در حضور نیروهای امنیتی و از پشت شیشه اجازه دیدن فرزندشان را برای دقایقی کوتاه دارند و به مادر و پدر او اجازه ورود به اتاق آی‌سی یو که آرمیتا آن‌جا بستری است داده نمی‌شود».
آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله و ساکن تهران، روز ۹ مهرماه پس از بیهوشی در واگن مترو به بیمارستان منتقل شد.

سه روز بعد، ۱۲ مهر، رادیوفردا از طریق منابعی مطلع شد که او به‌دلیل «خون‌ریزی مغزی و خون‌ریزی در جمجمه» دچار افت فشار و بیهوشی شده و به همین دلیل در کُماست.

بر اساس ویدئوهایی که از دوربین‌های مداربسته تاکنون منتشر شده، آرمیتا به‌هنگام ورود به ایستگاه مترو حجاب اجباری مورد نظر حکومت را بر سر نداشته است.

به کما رفتن این دانش‌آموز موجی از واکنش‌های خارجی از سوی دولت‌ها و سازمان‌های حقوق بشری را برانگیخت.

عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد مقامات جمهوری اسلامی باید به یک هیئت بین‌المللی مستقل، شامل کارشناسان سازمان ملل، برای بررسی شرایطِ منجر به بستری‌شدن آرمیتا گراوند، اجازه ورود بدهند.

این بیانیه که روز جمعه ۱۴ مهرماه در سایت این نهاد بین‌المللی منتشر شده، می‌افزاید «شواهد فزاینده‌ای» از بیهوشی و به کُما رفتن آرمیتا در مترو تهران به خاطر «خشونت مجریان قوانین حجاب»، همچنین «پنهانکاری» جمهوری اسلامی از «واقعیت‌های» این ماجرا وجود دارد.

کمیته مستقل حقیقت‌یاب سازمان ملل نیز اعلام کرده که درباره ماجرای به «کُما رفتن» آرمیتا گراوند که یک سال پس از جان‌باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ داد، تحقیق می‌کند.

در داخل ایران نیز این موضوع نگرانی‌های بسیاری برانگیخته است.

بر اساس گزارش شبکه‌های اجتماعی، طی روزهای گذشته، تعدادی از دانش‌آموزان بلوچ دست‌نوشته‌هایی را در حمایت از آرمیتا گراوند با خود حمل کردند و در برابر دوربین‌ها قرار دادند.
روز جمعه گذشته، مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در واکنش به ماجرای آرمیتا گراوند، از حکومت خواست که در این زمینه «بررسی دقیق» انجام داده و با «مامور متخلف» برخورد کند.

در مقابل، رسانه‌های وابسته به حکومت نظیر صداوسیما به طور یک‌طرفه روایت‌های خود را ارائه می‌دهند.

شباهت آن‌چه که برای آرمیتا گراوند رخ داده با اتفاقی که در بازداشت گشت ارشاد برای مهسا ژینا امینی افتاد و به مرگ او منجر شد به پرسش‌های بسیار دامن زده است.

به‌ویژه آن که این رخداد جدید کمتر از یک ماه پس از سالگرد مهسا پیش آمده است.
+47
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    hitman01 - استوکهلم، سوئد
    فعلا در ایران ملت درگیر حرکت های انقلابی و‌هشتگ زدن علیه مهاجرین افغان های هستن و‌کلا سالگرد مهسا و این بنده خدا را فراموش کردن. واقعا که ملا ها شیطان رو‌هم‌درس میدن.
    0
    11
    دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.