سخنگوی ارتش اسرائیل: این ۱۱ سپتامبر ماست
اسرائیل در حال حاضر تجهیزات نظامی سنگینی را در مرز شمالی خود متمرکز کرده و در حال تخلیه روستاها و شهرهای مرزی است.
ریچارد هِشت، سخنگوی ارتش اسرائیل اظهار داشت که مقامات کشورش هنوز عمیقاً تحت تأثیر این حملات هستند. او گفت: «آنها [حماس] اهداف نظامی را دنبال نمیکردند؛ آنها غیرنظامیان، مادربزرگها، کودکان و نوزادان را هدف قرار میدادند.»
سخنگوی ارتش اسرائیل ضمن تاکید بر این که «این ۱۱ سپتامبر ماست» افزود، اگرچه هیچ هواپیمایی به ساختمانی برخورد نکرد، اما این رویداد با ۱۱ سپتامبر قابل مقایسه است.
روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ اسلامگرایان افراطی وابسته به گروه تروریستی القاعده در عملیات انتحاری با چهار هواپیما به چند نقطه ایالات متحده از جمله برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی حمله کردند و هزاران نفر را کشتند.
ریچارد هشت با اشاره به شمال کشورش گفت، امیدوار است حزبالله لبنان و ایران اشتباه مداخله در جنگ را مرتکب نشوند.
ارتش اسرائیل در حساب خود در شبکه X (توییتر سابق) اعلام کرد که مواضع حماس در حدود ۸۰۰ مکان با استفاده از هلیکوپترهای جنگی و پهپاد منهدم شدهاند.
ارتش اسرائیل نوشته است که حمله گستردهای به محله بیت هانون در نوار غزه با بیش از ۵۰ جت جنگنده انجام شده است.
در توییت دیگری آمده است: «هواپیماها دهها تن مهمات را روی حدود ۱۲۰ هدف در محله پرتاب کردند. این یک عملیات هوایی پیچیده است که باعث تخریب تمام ساختمانهای بیت هانون شد.»
دولت اسرائیل: در حمله حماس بیش از ۶۰۰ اسرائیلی کشته شدهاند
بر اساس آمارهای مقامات دولتی اسرائیل، از زمان آغاز حملات گسترده سازمان تروریستی و اسلامگرای حماس به اسرائیل، بیش از ۶۰۰ نفر شهروند اسرائیلی کشته شدهاند.
دولت اسرائیل عصر یکشنبه ۸ اکتبر (۱۶ مهرماه) اعلام کرد، علاوه بر این، بیش از ۱۰۰ نفر به عنوان "زندانی" توسط حماس به اسارت گرفته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه دولت اسرائیل آمده است که آمار کشتهشدگان شهروندان این کشور "نهایی نیست". دولت اسرائیل گفت که تعداد مجروحان بیش از ۲هزار نفر است که حدود ۲۰۰ نفر از آنها در خطر مرگ قرار دارند.
سازمان فلسطینی حماس که در نوار غزه حکومت می کند، صبح دیروز شنبه هزاران موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد و همزمان با صدها نیروی شبهنظامی خود به داخل خاک اسرائیل پیشروی کرد.
یک مقام حماس گفت که جمهوری اسلامی ایران در این عملیات به حماس کمک کرده است. حزبالله لبنان که مورد حمایت مالی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی است نیز گفته که است در سازماندهی این حمله مشارکت داشته است.
پنتاگون: ناوهای رزمی و جتهای جنگنده آمریکا به نزدیکی اسرائیل اعزام شدند
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه ۸ اکتبر (۱۶ مهرماه) گفت، ایالات متحده یک گروه از ناوهای رزمی و پشتیبانی را به اسرائیل نزدیکتر خواهد کرد که شامل رزمناو فورد و ناوهای پشتیبانی آن میشود.
به گزارش رویترز، آستین تاکید کرده است که ایالات متحده مهمات اسرائیل را تأمین خواهد کرد و این کمکهای امنیتی روز یکشنبه آغاز میشوند. پنتاگون همچنین قرار است در منطقه جتهای جنگنده مستقر کند.
پیش از اعلام این خبر، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به اسرائیل در رابطه با پشتیبانی "مستحکم و خدشهناپذیر" ایالات متحده و نیز تحویل تسلیحات معینی اطمینان خاطر داد و گفت، ارتش آمریکا بر حضور خود در منطقه خواهد افزود.
دو مقام آمریکایی که نمیخواستهاند نامشان فاش شود، به رویترز گفتند که ایالات متحده چندین فروند ناو جنگی و هواپیماهای نظامی را برای بازدارندگی و برای نشان دادن حمایتشان به قلمرو اسرائیل نزدیکتر میکند. واشنگتن معتقد است که حمله اخیر حماس ممکن است با هدف ایجاد اختلال در روند عادیسازی بالقوه روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی بوده باشد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با شبکه سیانان تصریح کرده است: «تعجبی نخواهد داشت که بخشی از انگیزه [حماس] مختل کردن تلاشها برای نزدیک کردن عربستان سعودی و اسرائیل، و نیز کشورهایی باشد که احتمالا علاقمند به عادیسازی روابط با اسرائیل باشند.»
اسماعیل هنیه، رهبر جریان تروریستی حماس، "تهدیدات اسرائیل علیه مسجد الاقصی"، ادامه محاصره غزه و نیز عادیسازی روابط اسرائیل با کشورهای منطقه را از جمله انگیزههای حماس برای این حمله اعلام کرده است.
مقامات واشنگتن روز یکشنبه گفتهاند که تلاشها در راستای عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل باید ادامه یابد.
آژانس سازمان ملل: بیش از ۷۰ هزار نفر در نوار غزه در مدارس پناه گرفتهاند
آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل میگوید، در پی فراخوان اسرائیل برای تخلیه ساکنان مناطق مرزی و نوار غزه، حدود ۷۴هزار نفر در غزه به مدرسههای این شهر پناه بردهاند. تعداد آوارگان در روز یکشنبه هشتم اکتبر به حدود ۵۰هزار نفر افزایش یافت، پس از آنکه حدود ۲۰هزار نفر در وهله نخست به مدارس تحت اداره سازمان ملل نقل مکان کرده بودند.
بر اساس برآورد آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل، شمار این افراد در میان گلولهبارانهای سنگین و حملات هوایی در بخشهای مختلف منطقه پرجمعیت و تحت محاصره ۲میلیون نفری احتمالاً افزایش خواهد یافت.
این آژانس تایید کرد که یکی از مدارس نوار غزه در اوایل روز یکشنبه به طور مستقیم مورد هدف قرار گرفت. این حمله تلفات جانی نداشته است. ویدئوی آسوشیتدپرس که روز یکشنبه منتشر شد، دهانه بزرگی را در وسط مدرسه غزه نشان داد که ۲۲۵ نفر را پناه داده بود.
آژانس سازمان ملل در بیانیهای نوشت: «مدارس و دیگر زیرساختهای غیرنظامی، از جمله آنهایی که به خانوادههای آواره پناه میدهند، هرگز نباید مورد حمله قرار گیرند.»
سخنگوی ارتش اسرائیل، حملات شبهنظامیان حماس به اسرائیل را "جنایت جنگی" توصیف کرد.
دانیال هگاری با اشاره به ربوده شدن شماری از شهروندان اسرائیل بویژه زنان و کودکان توسط این شبهنظامیان، این قدام را "خلاف قوانین بینالمللی و اسلام" دانست و تاکید کرد: «هرکس که در این کار شرکت کرده باشد، ما به حسابش خواهیم رسید.»
به گفته سرهنگ دانیل هاگاری، تمامی ساکنان شهرکهای اوریم، نخل عوز، نتیو هاعاسارا، زیکیم و کیبوتص «مزرعه اشتراکی» بئری، در حال تخلیه شدن هستند.
برخی ارزیابیها این اقدام را نشانی از گسترش عملیات جنگی اسرائیل در این مناطق میدانند.
در ساعات ظهر یکشنبه در شهر سدروت آژیر خطری که احتمال اصابت قریبالوقوع راکت را اعلام میکند، چندین بار طنین انداز شد. راکتها به برخی از دیگر مناطق اسرائیلینشین نزدیک مرز غزه هم اصابت کرد.
او در این پیام به تلاشها برای عادی سازی روابط با اسرائیل اشاره کرده است.
آقای باقری نوشته: «طوفان الاقصی کابوس فروپاشی رژیم صهیونیستی را برای سران این رژیم به یقین تبدیل و ثابت کرد برخی تلاشهای مذبوحانه مانند نمایش مضحک روند عادیسازی، قادر نخواهد بود روند رو به افول و فروپاشی خانه عنکبوت را کُند یا به تأخیر بیندازد.»
او نوشته: «دیر نخواهد بود روزی که جوانان فلسطینی، مسجد الاقصی را از اسارت دشمن صهیونیستی آزاد خواهند کرد.»
پس از حمله شبهنظامیان فلسطینی به اسرائیل، حامیان حکومت در ایران، در مناطقی به برگزاری جشن پرداختهاند.
علیاکبر ولایتی مشاور امور بینالملل علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته است که عملیات امروز حماس «پیروزمندانه» بوده و به گفته او «قطعاً روند فروپاشی رژیم صهیونیستی را تسهیل و تسریع خواهد کرد».
آقای ولایتی گفته «معتقدیم پیروزیهای روزافزون تا نابودی این رژیم جنایتکار ادامه خواهد داشت».
در موج دوم حملات راکتی از غزه علیه شهرهای مختلف اسرائیل، شماری از شهرکهای نزدیک به مرز غزه تا شهرهایی در مرکز اسرائیل که در فاصله ۷۰ کیلومتری از غزه نیز هستند، هدف قرار گرفتند.
حماس اعلام کرد که در ساعات شامگاهی ۱۵۰ راکت را به سوی مرکز اسرائیل شلیک کرده است. رسانههای اسرائیل خبر دادند در شهر ریشون لتصیون در حومه تلآویو افرادی در خانههای خود زخمی شده و خسارات مالی به بار آمده است. شهر ساحلی اشدود در فاصله نزدیک به غزه نیز هدف حمله راکتی واقع شد.
نیروهای آتشنشانی از اصابت راکت به تلآویو، خولون، گیوعاتاییم و بتیام، سه شهر بزرگ اطراف تلآویو در فاصله حدود ۷۰ تا ۸۰ کیلومتری غزه خبر دادند.
وزارت بهداشت اسرائیل نیز خبر داد که در طول روز شنبه، یکهزار و ۱۰۴ زخمی ناشی از درگیری کنونی در بیمارستانها پذیرش شدند. شبکههای عمده تلویزیونی اسرائیل شمار کشتهها (تا ساعت ۲۱:۱۵ به وقت ایران) را دستکم ۲۰۰ تن اعلام کردند.
ارتش اسرائیل تلفات زیاد را تأیید کرده، اما افزوده که شمار دقیق را بعد از بررسیهای جامع اعلام خواهد کرد.
رضا پهلوی حملات حماس به اسرائیل را محکوم کردشاهزاده رضا پهلوی، حملات حماس به اسرائیل را محکوم کرد و در شبکههای اجتماعی خود نوشت که این کشور «بار دیگر زیر هجوم تروریستهایی با ایدئولوژی آدمکُشانه قرار دارد. این نیروهای شر و حامیانشان باید متوقف شوند.»
او افزوده که «اسرائیل امروز هدف هجوم همان نیروهای افراطی و اندیشههای زهرآگینی قرار دارد که کشور ما را که زمانی پیشرفته و پیشرو بوده، به عصر تاریکی بازگرداندهاند.»
آقای پهلوی افزوده «حمایت جمهوری اسلامی از حماس، جهاد اسلامی فلسطین و گروههای تروریستی دیگر غیرقابل انکار است. شادی مقامات این رژیم در تهران از اخبار تلخ امروز بار دیگر نشان داد که آنها در حمایت از ترور و خشونت علیه مردم عادی لحظهای تردید نمیکنند.»
مقامهای رسمی جمهوری اسلامی از نخستین ساعات انتشار خبر حمله حماس به اسرائیل، با انتشار ویدئوهای برخوردهای خشونتآمیز شبهنظامیان با مردم عادی، به شادمانی پرداختهاند.
استقبال سخنگوی دولت و مشاور بینالملل خامنهای از حمله حماس به اسرائیل علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، در شبکه ایکس نوشت که حمله امروز حماس به اسرائیل، «پاسخ مقتدرانه جوانان فلسطینی به اقدامات نظامی» اسرائیل بود.
او در توئیت خود از هشتگ «اسب بازنده» که پیش از این علی خامنهای در مخالفت با عادیسازی روابط کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی با اسرائیل مطرح کرده بود، استفاده کرد.
علیاکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل علی خامنه ای نیز حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل را «عملیاتی پیروزمندانه» نامید.
او افزود که این عملیات، «قطعاً روند فروپاشی رژیم صهیونیستی را تسهیل و تسریع خواهد کرد».
رسانههای اسرائیلی: احتمالاً بیش از ۲۰۰ نفر در نوار غزه کشته شدهاندرسانههای اسرائیل اعلام کردند که ارزیابی ارتش این است که در پاسخ این کشور به حملات حماس در روز شنبه تا حدود ۱۱ ساعت پس از آغاز درگیریها، بیش از ۲۰۰ فلسطینی در غزه کشته و حدود یک هزار و ۶۰۰ فلسطینی دیگر از ساکنان این باریکه زخمی شدهاند.
«برج فلسطین» یکی از ساختمانهای مرتفع شهر غزه فرو ریخته و ارتش اسرائیل اعلام کرده که مقامات ارشد حماس از این ساختمان برای «عملیات تروریستی» استفاده میکردند. ارتش حمله خود به «دو زیرساخت» در مرکز شهر غزه و از جمله «برج فلسطین» را تأیید کرده است.
حماس نیز به اسرائیل هشدار داد که «منتظر پاسخ به این رویداد باشد». حماس به حمله احتمالی به برجهای بلند در تلآویو اشاره تلویحی کرده است.
هواداران حزبالله اتفاقات اسرائیل را در نزدیکی مرز لبنان تماشا میکنند هواداران حزبالله با پرچم این سازمان از جنوب لبنان به مرز اسرائیل نزدیک شده و رویدادهای این کشور را از نزدیک مشاهده میکنند.
ارتش اسرائیل شماری از آنها را که بسیار به مرز نزدیک شده بودند، با شلیک هشدار به عقب راند.
نورنیوز: حمله حماس پیام روشنی برای آنهایی است که در فکر عادیسازی رابطه با اسرائیل هستند حساب کاربری وبسایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران در شبکه ایکس، حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل را «پیام روشنی» برای آنهایی معرفی کرد که «در فکر عادیسازی روابط» با اسرائیل هستند.
با ادامه روند عادیسازی کشورهای منطقه با اسرائیل و چشمانداز بهبود روابط ریاض با تلآویو، علی خامنهای، یازدهم مهر طی یک سخنرانی برای سفیران کشورهای اسلامی در این مورد ابراز نارضایتی کرد و بار دیگر خواستار «ریشهکن شدن» اسرائیل و «مرگ» آن کشور «از خشم» شد.
او گفت که «نظر قطعی جمهوری اسلامی این است که دولتهایی که قمار عادیسازی با رژیم صهیونیستی را برای خودشان سرمشق کار قرار میدهند ضرر خواهند کرد، باخت منتظر اینهاست؛ دارند اشتباه میکنند. به قول اروپاییها روی اسب بازنده شرطبندی میکنند.»
ارتش اسرائیل: حماس گروگانها و حتی اجساد برخی کشتهشدگان را به غزه منتقل کرده است ارتش اسرائیل تأیید کرد اسرائیلیهایی که به گروگان حماس درآمدهاند، به غزه منتقل شدهاند. هنوز تعداد دقیق گروگانها مشخص نیست.
ارتش اسرائیل در عین حال اعلام کرد که حماس اجساد برخی از کشتههای اسرائیلی را نیز به غزه منتقل کرده است.
صالح العروری، معاون حماس در قطر نیز گفته اسرائیل باید برابر آزادی گروگانهای «صهیونیست»، تمامی
هزاران زندانی امنیتی فلسطینی را آزاد کند.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرده که در حال حاضر، در ۲۲ نقطه عملیات نظامی در جریان است و «عملیات آتی سخت خواهد بود».
سازمان تبلیغات اسلامی: جشن پیروزی فلسطین بر اسرائیل را برگزار میکنیم محسن محمودی، معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ایران از برگزاری آنچه «جشن پیروزی» فلسطین بر اسرائیل خواند، خبر داد.
آنطور که او اعلام کرده قرار است این جشن در میادین اصلی شهرهای کشور برگزار شود.
گزارشهایی نیز از تجمع گروهی از هواداران حکومت مقابل سفارت فلسطین در تهران حکایت دارد.
اعلام حمایت هلند و اتریش از اسرائیل نخستوزیر هلند در تماس تلفنی با همتای اسرائیلی خود گفت دولت لاهه در کنار اسرائیل میایستد. مارک روته افزود که اسرائیل «حق دارد از امنیت کشور و مردمش دفاع کند».
دفتر صدراعظم اتریش و وزارت خارجه اتریش نیز اعلام کردند به نشانه همبستگی با اسرائیل، پرچم این متحد دولت وین را بر فراز دفاتر رسمی در پایتخت اتریش به اهتزاز درآوردند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز عصر شنبه با اسحاق هرتسوگ، رئیسجمهور و نیز بنیامین نتانیاهو تلفنی گفتوگو کرد. آقای مکرون پیشتر نیز در شبکه ایکس اعلام کرده بود که کشورش قاطعانه در کنار اسرائیل میایستد.
جو بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتوگو کردند؛ تاکید آمریکا بر «حق دفاع» اسرائیل جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، عصر شنبه به وقت اسرائیل و بامداد شنبه به وقت واشینگتن، در گفتوگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، حمایت کامل کشورش از این متحد ایالات متحده را اعلام کرد. دو رهبر سه هفته پیش در نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار کرده بودند.
آقای بایدن در گفتوگوی عصر شنبه به آقای نتانیاهو گفت واشینگتن بر حق دفاع کامل اسرائیل از خود و مردمش تأکید دارد.
بنیامین نتانیاهو از «حمایت بیقید و شرط آمریکا» تقدیر کرد و گفت کشورش باید «جنگی طولانی» را اداره کند تا پیروز شود.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز در بیانیهای حمایت آمریکا از اسرائیل را بیان کرد. او گفت دولت و مردم اسرائیل متحد و دوست ما هستند. آقای بلینکن به اسرائیلیهایی که عزیزان خود را از دست دادهاند، تسلیت گفت.
وزیر دفاع آمریکا نیز پیش از آن گفته بود که کشورش اطمینان خواهد یافت که اسرائیل همه ابزار لازم برای دفاع از خود را دارد.
واکنش نمایندگان مجلس ایران به حمله حماس به اسرائیل
نیروی دریایی اسرائیل: دهها تروریست که قصد رخنه از مدیترانه را داشتند، از پا درآوردیم نیروی دریایی اسرائیل اعلام کرد در تعقیب «تروریستهایی» که قصد رخنه به اسرائیل از طریق «دریای مدیترانه را داشتند، در ساعات عصر شنبه دهها تن از آنها را از پای درآورد».
بر اساس این گزارش، «این عملیات دریایی ادامه دارد».
ارتش اسرائیل نیز پیشتر تأیید کرده بود که شماری از نیروهای فلسطینی در ساعت اولیه حمله، غیر از زمین و هوا، خود را از طریق دریا به اسرائیل رسانده بودند.
حمایت رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا از اسرائیل رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و شمار دیگری از متحدین غربی اسرائیل از این کشور در برابر حملات حماس حمایت قاطع ابراز کردند.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا گفت اسرائیل حق «دفاع مطلق» از خود و مردمش را دارد. او گفت شنیدن خبر این حملات برای او آزاردهنده بوده است.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز در شبکه ایکس نوشت با قاطعیت «حملات تروریستی» را محکوم کرده و همبستگی کامل خود را با قربانیان و خانوادههای اسرائیل ابراز میکند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان هم گفت که کشورش این حملات را محکوم کرده و در کنار اسرائیل میایستد. آقای شولتس افزود که از این رویداد «عمیقا شوکه شده است».
آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا نیز اعلام کرد که دولت رم به «قاطعترین شیوه»، حمله صورت گرفته علیه اسرائیل را محکوم میکند. او افزود که جان مردم، امنیت و هر روند سیاسی در منطقه در مخاطره قرار گرفته است.
انتشار ویدئوهایی از انتقال اسرائیلیهای به اسارت گرفتهشده به غزه شبکههای اجتماعی فلسطینی در غزه ویدئوهایی از انتقال «اسرائیلیهای اسیرشده» به این باریکه منتقل کردند.
سرهنگ هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل این موضوع را رد نکرد و به رسانههای اسرائیل گفت هنگامی که جزئیات دقیق و قطعی در اختیار ارتش باشد، افکار عمومی را از آن آگاه خواهد کرد.
سخنگویان فلسطینی نزدیک به حماس مدعی شدهاند ۳۵ تا ۵۳ اسرائیلی را «به اسارت گرفته و به غزه منتقل کردهاند». در صورت درستی این ادعا، چنین رخدادی بیسابقه بوده است.
رسانههای اسرائیل نیز اعلام کردند هشت تن از نیروهای حماس که به شهرک اوفاکیم در نزدیکی مرز غزه حمله کرده بودند، کشته شدند.
کنعانی عملیات حماس علیه اسرائیل را «نقطه عطف» خواند در ادامه استقبال مقامهای جمهوری اسلامی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز حملات راکتی حماس به اسرائیل و نفوذ نیروهای این گروه به شماری از شهرکهای اسرائیل را «تبریک» گفت.
ناصر کنعانی در گفتوگو با ایسنا افزود که «عملیات امروز جریان مقاومت در فلسطین یک نقطه عطف در روند استمرار مقاومت مسلحانه ملت فلسطین علیه صهیونیستهاست و به عبارتی دیگر با این عملیات صفحه جدیدی را در عرصه مقاومت مردم فلسطین علیه صهیونیستها باز کرد.»
او که در حاشیه ششمین اجلاس «همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی» در تهران، با خبرنگاران سخن میگفت، اضافه کرد که «عملیات امروز نشان داد که جریان مقاومت در فلسطین از اعتماد به نفس بسیار خوبی برای اجرای عملیاتهای ترکیبی و چند جانبه علیه اشغالگران برخوردار است.»
نتانیاهو از شهروندان اسرائیل خواست برای رسیدن به پیروزی، متحد شوند بنیامین نتانیاهو در ساعات بعدازظهر شنبه در آغاز نشست اضطراری کابینه امنیتی خود، از مردم اسرائیل خواست «متحد شوند تا در جنگی که رخ داده، پیروزی به سود اسرائیل حاصل شود».
او گفت «از بامداد امروز ما وارد جنگ شدهایم. اولین هدف، پاکسازی خاک کشور از نیروهای دشمن است که رخنه کردهاند، و بازگرداندن امنیت و آرامش به شهرهایی که هدف حمله قرار گرفتهاند.»
آقای نتانیاهو افزود که «هدف دوم، گرفتن بهای سنگین از دشمن در نوار غزه است، و هدف سوم،تقویت عرصههای دیگر است تا کسی اشتباه نکرده و به این جنگ ملحق نشود».
پیش از فراخوان بنیامین نتانیاهو از مردم اسرائیل برای «اتحاد صفوف»، رهبران اپوزیسیون و معترضان اسرائیلی که در ۴۰ هفته اخیر علیه طرح تغییرات قضایی دولت اسرائیل تجمع و راهپیماییهای اعتراضی برگزار کرده بودند، اعلام کردند که برای حمایت از نیروهای امنیتی و نظامی کشور، تجمع همیشگی شنبه شب در تلآویو و شهرهای دیگر را لغو میکنند.
اعلام وضعیت اضطراری در تمام کشور اسرائیل ایتامار بنگویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، در پشت جبهه در تمامی خاک اسرائیل وضعیت اضطراری اعلام کرد.
او احتمال داد که رویدادهای امنیتی دیگری در شهرهای اسرائیل حادث شود.
رسانههای اسرائیل به احتمال وقوع حملات امنیتی در شهرها و همچنین به احتمال اقدامات اعتراضی از سوی شهروندان عرب تابع اسرائیل اشاره کردهاند. سازمان حماس اعراب ساکن اسرائیل را به «خیزش» فراخوانده است.
اعلام وضعیت اضطراری در زندانهای اسرائیل در زندانهای اسرائیل که بیش از پنج هزار زندانی امنیتی فلسطینی، از جمله اعضای حماس، محبوس هستند، وضعیت اضطراری اعلام شده است.
سازمان زندانهای اسرائیل نگران «شورش» این زندانیان برای ابراز همبستگی با عملیات حماس علیه اسرائیل است.
همزمان تمامی مسابقات ورزشی شامل لیگ برتر فوتبال اسرائیل در روز شنبه لغو شد.
شهرداریهای شهرهای جنوبی اسرائیل نیز اعلام کردند که مدارس که قرار بود پس از تعطیلات سه هفتهای اعیاد یهودی از یکشنبه، ۱۶ مهر، بازگشایی شود فعلاً تعطیل خواهند ماند.
تخریب دیوار حائل میان اسرائیل و غزه با بولدوزرهای فلسطینی حزبالله لبنان: «طوفان الاقصی» پیام به کسانی است که به دنبال سازش با اسرائیل هستند شبکه المنار وابسته به حزبالله لبنان بیانیه این حزب را منتشر کرد که در آن آمده است: «فرماندهی مقاومت اسلامی در لبنان تحولات مهم در سرزمینهای فلسطین را از نزدیک پیگیری میکند و با فرماندهان مقاومت اسلامی فلسطین در داخل و خارج در تماس است و با آنها حوادث و سیر عملیات را ارزیابی میکند.»
حزبالله در این بیانیه عملیات «طوفان الاقصی» را تبریک گفت و آن را «پیامی به جهان عرب، جهان اسلام و جامعه جهانی و بهویژه کشورهایی که به دنبال سازش با اسرائیل هستند» دانست.
نماز شکر رهبران حماس در قطر ساعتی پیش تلویزیون حماس نشان داد که سران این سازمان در حالی که از شبکه تلویزیونی الجزیره در حال نگاه کردن به رویدادهای اسرائیل هستند، «نماز شکر» به جای میآورند.
اسماعیل هنیه و صالح العروری، از رهبران حماس که ساکن قطر هستند، در این «نماز شکر» دیده میشوند. این تصاویر ظاهرا از قطر بود.
نتانیاهو: در جنگ هستیم و پیروز میشویم بنیامین نتانیاهو ظهر شنبه در نخستین اظهارنظر عمومی خود درباره حمله حماس اعلام کرد: «ما در جنگ هستیم و در آن پیروز خواهیم شد.»
آقای نتانیاهو گفت دستور داده که نیروها سریعا به کمک مردم در شهرهایی بروند که «تروریستها» در آن حضور دارند.
او از مردم خواست به توصیههای ارتش و مقامات سازمانهای امنیتی توجه کنند.
پوشش گسترده حمله حماس در رسانههای حکومتی ایران «شبکه خبر» صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در پخش عملیات درگیری اسرائیل و غزه، بیانیههای سازمانهای مسلح فلسطینی علیه «صهیونیستها» را بازتاب میدهد و خبرنگاران فلسطینی این شبکه از نوار غزه در تماس مستقیم با استودیوی «شبکه خبر» گزارش میدهند.
نحوه بازتاب این رویدادها و لحن گزارشها در رسانههای نزدیک به حکومت ایران با شادمانی و افتخار همراه است.
پیام اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که خود در دوحه در قطر ساکن است، صبح شنبه اعلام کرد: «تحت عنوان "طوفان الاقصی" که ابوخالد الضیف، فرمانده کل [کتائب القسام]، اعلام کرد، «در دفاع از محل عروج پیامبر -مسجد الاقصی- وارد نبرد شرافت، مقاومت و کرامت شدهایم.»
به ادعای هنیه، «این طوفان از غزه آغاز شده و به کرانه باختری و خارج از کشور و تمام مکانی که مردم و امت ما در آن حضور دارند، سرایت خواهد کرد».
شاخه نظامی جهاد اسلامی به حماس پیوست سرایا القدس، شاخه نظامی سازمان جهاد اسلامی فلسطین، اعلام کرد که دوشادوش نیروهای شاخه نظامی حماس در این عملیات مشارکت میکند.
پیشتر محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی جنبش حماس موسوم به کتائب القسام مسئولیت این حملات را برعهده گرفته و آن را «طوفان الاقصی» در واکنش به تعرض ورود اسرائیلیها به حرم شریف در دوره اخیر نامیده بود.
بیانیه منتسب به محمد ضیف ادعا میکند که نیروهایش در ساعات اولیه این رویداد «پنج هزار راکت» به اسرائیل شلیک کردند. او افزود: «دوره یاغیگری اشغالگران به پایان رسیده است.»
ارتش اسرائیل تعداد راکتها را ۲۲۰۰ اعلام کرده است.
ارتش اسرائیل از «۲۲۰۰» حمله راکتی به شهرهای این کشور خبر داد
همزمان با حملات سنگین راکتی در بامداد شنبه، ۱۵ مهر، از باریکه غزه به چند شهر در اسرائیل که تا تلآویو و اورشلیم در مرکز این کشور نیز رسیده، ارتش اسرائیل تأیید کرد که «گروهی از تروریستها به جنوب اسرائیل رخنه کردهاند».
ساعاتی پس از آغاز حملات، سخنگوی ارتش اسرائیل تأیید کرد که «۲۲۰۰» حمله راکتی به شهرهای اسرائیل انجام شده است و «خرابکاران از زمین، دریا و هوا» به درون اسرائیل رخنه کردهاند.
حمله حزبالله لبنان به شمال اسرائیل در حمایت از حماس؛ دامنه جنگ گستردهتر شد
حزبالله لبنان اعلام کرد در حمایت از حملات روز گذشته حماس به اسرائیل، منطقه «جبل دوف» در شمال اسرائیل را هدف قرار داده است.به گزارش تایمز اسرائیل، در این حمله که صبح روز یکشنبه ۱۶ مهر انجام گرفت، سه مرکز نظامی اسرائیل با راکت و آتش توپخانه هدف قرار گرفتند.حزبالله در بیانیهای مسئولیت این حملات را پذیرفت و اعلام کرد در همبستکی با «مقاومت فلسطین» دست به این اقدام زده است.ارتش اسرائیل نیز در پاسخ، با حملات توپخانهای و پهپادی مواضع حزبالله را هدف قرار داد. این ارتش اعلام کرد در پاسخ به حمله راکتی از جنوب لبنان به این کشور، نقاطی که از آن گلوله شلیک شده را هدف قرار داده است.اسرائیل همچنین گفت از طریق پهپاد به یک مقر حزبالله در منطقه هاردوو در امتداد مرز لبنان حمله کرده است.در مقابل حزبالله لبنان اعلام کرد به مزارع شبعا که تحت کنترل اسرائیل است حمله راکتی و توپخانهای انجام داده است.هنوز از تلفات احتمالی این درگیریها خبری منتشر نشده است.
حملات هوایی اسرائیل به منازل رهبران حماس در غزه
حملات شدید اسرائیل به نوار غزه یکشنبه 16 مهر با تمرکز بر مرکز شهر غزه بار دیگر از سر گرفته شد. به گفته منابع «العربیه»، جنگندههای اسرائیل منازل رهبران حماس از جمله یحیی السنوار، نزار عوضالله و فتحی حماد را در نوار غزه هدف قرار دادند. این منابع همچنین توضیح دادند که در ادامه حملات اسرائیل به غزه یک برج مسکونی در وسط نوار غزه بمباران شده و کاملا ویران شد.
حمایت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از حملات حماس به اسرائیل
محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از حملات حماس به اسرائیل حمایت کرد. او در پیامی نوشت: «طوفان الاقصی، کابوس فروپاشی رژیم صهیونیستی (اسرائیل) را به یقین تبدیل کرد». «طوفان الاقصی» نامی است که محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس برای حملات غافلگیرکننده اخیر علیه اسرائیل اعلام کردهاست. اسرائیل پاسخ خود به این حملات را «شمشیرهای آهنین» نامیده است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در پیام خود مدعی شد این رویداد «ثابت کرد» تلاشها برای عادیسازی روابط کشورهای اسلامی با اسرائیل، محکوم به شکست است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران چند روز پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی علیه گزارشهای فزاینده اخیر در خصوص کوشش آمریکا برای برقراری صلح میان اسرائیل و عربستان سعودی، علیه این روند موضع گرفته است. محمد باقری در پیام خود حمله حماس را «پیروزی غرورآفرین مبارزان و مجاهدین فلسطین» نامیده است. جمهوری اسلامی ایران در حالی از شبهنظامیان سازمانهای فلسطینی حمایت میکند که حماس، جهاد اسلامی فلسطین و گروههای همسو با محور تهران، در نگاه اسرائیل و بسیاری از کشورهای متحد آن در غرب، تروریستی شناخته میشوند و در فهرست سیاه تروریستی قرار دارند.