ناظر پرنفوذ کنفدراسیون کیست و چگونه بازی را لغو کرد؟

دولتمند اسلاموف، ناظر ویژه کنفدراسیون فوتبال آسیا، به عنوان متخصص امور بین‌المللی در فدراسیون فوتبال این کشور شناخته می‌شود. او در بازی سپاهان و الاتحاد رای به لغو مسابقه دادایران وایر،پیام یونسی‌پور
«ویندسور جان»، دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)، به‌صورت رسمی اعلام کرده است که تصمیم‌گیری برای لغو بازی سپاهان و الاتحاد در ورزشگاه نقش جهان، برعهده این کنفدراسیون بوده و الاتحاد، ورزشگاه را با دستور ناظر این کنفدراسیون ترک کرده بود.

یک منبع آگاه از باشگاه سپاهان که در ورزشگاه حاضر بوده، اطلاعات جدیدی در اختیار «ایران‌وایر» قرار داده و گفته است: «ناظر بازی خطاب به مدیران باشگاه سپاهان گفته بود حتی یک دقیقه بیشتر از زمانی که تعیین کرده‌ایم صبر نمی‌کنیم.»

ناظر کنفدراسیون فوتبال آسیا قبل از زمان مقرر آغاز بازی، برای رفع مشکل موجود در ورزشگاه، ۳۰ دقیقه به باشگاه سپاهان و مسوولین ورزشگاه فرصت می‌دهد، منبع ایران‌وایر می‌گوید: «مدیران باشگاه سپاهان از تهران و اصفهان برای برداشتن سردیس استعلام کردند و جواب منفی گرفتند. می‌خواستند با ناظر مسابقه بر سر زمان اضافه‌تر چانه‌زنی کنند، اما او گفته بود وقت بیشتری نمی‌دهد و باید با کنفدراسیون آسیا مستقیما برای لغو بازی صحبت کند.»

منبع ایران‌وایر می‌گوید که ناظر بازی به مدیران سپاهان اعلام کرد که یک روز قبل (یکشنبه) به‌صورت رسمی، موضوع به باشگاه سپاهان اعلام شده بود. او می‌گوید: «پس از ۲۵ دقیقه‌ای که در جریان بازی تاخیر افتاد، ناظر بازی، داوران و مسوولین دو باشگاه به اتاق داوران رفتند، آنجا بود که کنفدراسیون با لغو بازی رسما موافقت کرد.»

«دولتمند اسلاموف»، ناظر تاجیکستانی کنفدراسیون فوتبال آسیا که تصمیم به لغو مسابقه گرفت کیست، و چرا یکی از بانفوذترین ناظران AFC محسوب می‌شود؟
منبع آگاه ایران وایر می‌گوید که ناظر تاجیکستانی به مدیران سپاهان گفته بود حتی یک دقیقه بیش از ۳۰ دقیقه تاخیر اولیه، به این باشگاه برای برداشتن تندیس مورد نظر (قاسم سلیمانی) فرصت نمی‌دهد. آقای اسلاموف تاکید کرده بود که روز گذشته بر سر برداشتن این تندیس توافق شده بود***
دولتمند اسلاموف کیست؟
دولتمند اسلاموف، متولد سال ۱۹۸۲ میلادی در تاجیکستان است. تحصیلات عالیه‌اش را در دانشگاه دولتی «کولیاب» (رودکی) با رشته حقوق آغاز کرد و مدرک کارشناسی ارشد را در رشته علوم تربیتی گرفت.

فدراسیون فوتبال تاجیکستان او را به‌عنوان «متخصص امور بین‌الملل» معرفی کرده است.  

دولتمند اسلاموف سال ۲۰۰۴ وارد ساختار فدراسیون فوتبال کشورش شد. سال ۲۰۰۶ به ریاست روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال تاجیکستان رسید و بیش از ۱۱ سال در این سمت باقی ماند. پس از آن، در سال ۲۰۱۷ به‌عنوان «دبیرکل» فدراسیون فوتبال کشورش انتخاب می‌شود.

پیش‌از این، مسوولیت‌های او در کنفدراسیون فوتبال آسیا آغاز شده بود. آقای اسلاموف از سال ۲۰۱۱ به‌عنوان «کمیسر ویژه» در کنفدراسیون فوتبال آسیا فعالیت می‌کرد.

وظایف کمیسرها در کنفدراسیون‌ فوتبال آسیا پرشمار و البته تعیین‌کننده است. ساده‌ترین وظیفه آن‌ها، انتخاب شدن به‌عنوان «ناظر AFC در رقابت‌های رسمی باشگاهی و ملی» که زیر‌نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار می‌شود، تعریف می‌شود، اما آن‌ها گاهی به‌عنوان بازرس‌های مورد‌اعتماد AFC پیش از آغاز رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا، وضعیت ورزشگاه‌ها، فرودگاه‌ها، هتل‌ها و امکانات فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها را نیز از نزدیک بررسی می‌کنند.

او تا پایان سال ۲۰۲۰، بیش از ۱۰۰ بار از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا، انتخابی جام‌جهانی در آسیا و رقابت‌های جام ملت‌های آسیا را به‌عنوان ناظر ویژه زیر‌نظر داشت.

دولتمند اسلاموف، پیش از دیدار تیم‌های سپاهان و الاتحاد، بارها به ایران سفر کرده، یا ناظر دیدار نمایندگان ملی و باشگاهی ایران بود. سال ۱۳۹۲ دیدار تیم‌های فولاد و بنیادکار ازبکستان، سال ۱۳۹۷ دیدار تیم‌های استقلال و السد و سال ۱۳۹۸ دیدار تیم‌های العین و استقلال.

در کارنامه او، نظارت در نیمه‌نهایی و فینال لیگ قهرمانان آسیا و جام ملت‌های آسیا نیز به چشم می‌خورد.
از سابقه قاسم سلیمانی در تاجیکستان چه می‌دانیم؟
به‌نظر می‌رسد دولتمند اسلاموف نه‌تنها با فضای ورزشی، که حتی با فضای سیاسی ایران نیز آشنا باشد. تحصیلات آقای اسلاموف در یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور تاجیکستان در کنار رشته‌هایی که برای تحصیل انتخاب کرده و همین‌طور تخصصش در امور بین‌الملل، او را کمی متفاوت‌تر می‌کند.

قدر مسلم، روابط تیره سیاسی میان ایران و تاجیکستان، که سال ۲۰۱۵ آغاز و سال ۲۰۲۲ رو به کاهش گذاشت، تاثیری در تصمیم‌گیری یک ناظر شناخته شده بین‌المللی نداشته باشد، اما شاید مرور آنچه در سال‌های گذشته رخ داده، یک چراغ دیگر را روشن کند.

سال ۲۰۱۵ میلادی، جمهوری اسلامی در نشستی بین‌المللی میزبان «محی‌الدین کبیری»، رهبر حزب «نهضت اسلامی تاجیکستان» شد. حزبی که دولت تاجیکستان رسما فعالیت آن را ممنوع و غیرقانونی اعلام می‌کرد. با این حال، حتی «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی برای این میزبانی کم نگذاشت و با محی‌الدین کبیری دیدار کرد.

این اتفاق، واکنش «دوشنبه» را به‌همراه آورد. تاجیکستان اتهاماتی از‌جمله اینکه ایران در جریان جنگ داخلی ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۷ میلادی در زمان جماهیر سابق شوروی از گروه‌های اسلامی مخالف حمایت کرده را به جمهوری اسلامی وارد کرد و در نقطه مقابل هم، جمهوری اسلامی مدعی شد دو میلیارد دلاری که «بابک زنجانی» از طریق دور زدن تحریم‌ها در بانک‌های دوشنبه داشته، توسط دولت تاجیکستان ربوده شده است. هر دو طرف، اتهامات دیگری را رد کرده بودند.

رسانه‌های نزدیک به حکومت مدعی هستند که «قاسم سلیمانی» در حفظ مرزهای تاجیکستان در همکاری با گروه مسلح «نهضت اسلامی تاجیکستان» نقش داشته و به استقلال این کشور کمک کرده است، اما دولت تاجیکستان این گروه را غیرقانونی می‌داند.

«آرش عزیزی»، در کتاب «فرمانده سایه: سلیمانی، ایالات متحده و جاه‌طلبی بین‌المللی ایران»، از سفر قاسم سلیمانی به تاجیکستان در سال ۲۰۰۰ و رایزنی با گروهک‌های نظامی افغان ضد طالبان برای «سقوط طالبان در همکاری با نیروهای نظامی آمریکا» می‌نویسد و توضیح می‌دهد که «ابراهیم طاهریان‌فرد»، سفیر وقت ایران در تاجیکستان، به دولت «جورج دبلیو بوش» پیغام داده بود که به‌جای مذاکره با وزارت خارجه دولت «محمد خاتمی»، با قاسم سلیمانی وارد گفت‌وگو مستقیم شوند.

به‌نظر می‌رسد دولتمند اسلاموف به‌خوبی می‌دانست تندیسی که باشگاه الاتحاد به وجود آن اعتراض کرده، دقیقا متعلق به کیست.
گزارش ناظر تاجیکستانی چه عواقبی برای فوتبال ایران دارد؟
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی، مدعی شده که «تکرار بازی سپاهان و الاتحاد» مورد موافقت عربستان سعودی و حکومت ایران است. تاکنون هیچ نشانه‌ای از اینکه دولت، فدراسیون فوتبال و باشگاه عربستانی خواهان چنین اتفاقی باشند، وجود نداشته است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا، تصمیم نهایی در مورد این بازی را صرفا براساس گزارشی اتخاذ خواهد کرد که دولتمند اسلاموف در مورد اتفاقات پیش از بازی سپاهان و الاتحاد گزارش کرده است.

تصمیمات کنفدراسیون فوتبال آسیا می‌تواند در خوشبینانه‌ترین حالت، تکرار بازی در زمین بی‌طرف و در بدبینانه‌ترین حالت‌ها، شامل شکست سه بر صفر سپاهان، تعلیق از حداقل یک میزبانی در نقش جهان، پرداخت غرامت حق پخش تلویزیونی این بازی، پرداخت غرامت به اسپانسرهای کنفدراسیون فوتبال آسیا و حتی بررسی پرونده فوتبال ایران در AFC یا FIFA در زمینه «دخالت سیاست در ورزش» باشد.

فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی تاکنون در مورد دلایل لغو این بازی سکوت کرده است.
+44
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن

    دَمِش گرم ، خوب زد تو خال اون احمقهائیکه پشت پرده این سناریوی مزخرف تبلیغی بودند !
    2
    41
    جمعه ۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    حالا هر کی بود دستش درد نکنه.خوب تو پوز این رژیم جنایتکار زد.اینها بعد از سرکوب وحشیانه مردم قصد داشتن با وقاحت و لجبازی برای فرمانده سپاهی و تروریست ضد ایرانی هلاک شده (قاسم کتلت) جلوی تیم عربستانی تبلیغ کنند و شاخ و شانه بکشند که سرشان به سنگ خورد.
    0
    13
    جمعه ۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.