چرا مکمل‌های‌ روغن ماهی چندان موثر نیستند؟

تقریبا ۲۰ درصد از افراد بالای ۶۰ سال از مکمل‌های روغن ماهی استفاده می‌کنندایندیپندنت فارسی: به گفته دانشمندان، مکمل فوق‌العاده محبوب روغن ماهی - که در مسیر رسیدن به فروش جهانی ۲.۴ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۳۰ است - احتمالا هیچ مزیتی برای سلامتی ندارد.

اما این موضوع مانع بسته‌بندی و توزیع مکمل‌های روغن ماهی نشده است.

به گزارش نیویورک‌پست،‌ یک پژوهش جدید از مرکز پزشکی جنوب غربی دانشگاه تگزاس در دالاس، نشان داد: «برچسب‌ روی مکمل‌های روغن ماهی که مدعی سلامتی‌اند، از طریق هیچ تحقیقی کاملا ثابت نشده‌اند.»

جوانا اسدوریان یکی از نویسندگان این پژوهش می‌گوید: «با توجه به آنچه که شخصا در خواربارفروشی و داروخانه دیده‌ام، چنین میزان بالای ادعاهای سلامتی در مورد مکمل‌های روغن ماهی تعجب‌آور نیست.»

اسدوریان افزود: «اما انواع ادعاهای مختلف مطرح‌شده از سلامت قلب و مغز گرفته تا سلامت مفاصل، سلامت چشم و عملکرد سیستم ایمنی تعجب‌آور است.»

روی بسته‌های مکمل روغن ماهی دو ادعا به چشم می‌خورد. این ادعای سلامت به نقش بالقوه این مکمل‌ها به «پیشگیری» و«درمان بیماری» اشاره می‌کند که باید به تایید سازمان جهانی غذا و دارو برسد.

این ادعاها می‌تواند به پشتیبانی از عملکرد بدن بپردازد – مثل اینکه بگوید از عملکرد ایمنی بدن پشتیبانی می‌کند – اما این ادعا که مکمل‌های روغن ماهی در پیشگیری و درمان هر بیماری نقش دارند، بیراه است.

از بین ۲ هزار و ۸۱۹ مکمل روغن ماهی که مورد تحقیق و بررسی قرار گرفتند، حدود ۷۴ درصد یک ادعای سلامتی را مطرح کردند.

از این میان، تنها ادعای ۱۹ درصد آن‌ها موارد تاییدشده کیفیت در سازمان غذا و دارو را پشتیبانی می‌کردند. در حالی که باقی آن‌ها موارد ثابت‌نشده در مورد نحوه ساختار یا عملکرد مواد تشکیل‌دهنده در بدن را نشان می‌دادند.

بسیاری از مکمل‌های روغن ماهی علاوه بر ادعای بهبود سلامت قلب، مدعی‌اند که برای سلامت سایر اندام‌های بدن مانند مغز، مفاصل، چشم و حتی در حوزه سلامت روان، مفید‌ند.

به باور متخصصان، این برچسب‌ها بسیاری از مصرف‌کنندگان را گمراه می‌کنند.

تقریبا ۲۰ درصد از افراد بالای ۶۰ سال از مکمل‌های روغن ماهی استفاده می‌کنند.

بنا به نتایج پژوهش‌ها، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی‌هایی مانند سالمون برای سلامتی مفید‌ند. اما این موضوع در مورد مکمل‌های کپسول اومگا ۳، صدق نمی‌کند.

پژوهش بر روی ۱۵ هزار فرد مبتلا به دیابت در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد تفاوتی در میزان خطر جدی برای قلب در افرادی که مکمل اومگا ۳ مصرف می‌کردند و افرادی که از آن استفاده نمی‌کردند، وجود ندارد.

تحقیق دیگر بر روی ۲۵ هزار شرکت‌کننده در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مکمل روغن ماهی هیچ تاثیری بر کاهش حمله قلبی، سکته مغزی یا ابتلا به سرطان ندارد.

توصیه متخصصان این است که افراد به جای مصرف مکمل‌ها، اومگا ۳ مورد نیاز خود را، از منابع غذایی دریافت کنند.

طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت، منابع اسیدهای چرب سالم عبارت‌اند از:

ماهی‌های آب سرد مانند سالمون، شاه‌ماهی، تن، ساردین و ماهی خال مخالی (اِسقومری)

روغن بذر کتان، گردو، سویا، کانولا و زیتون

دانه‌های چیا

گردو

زیتون

تخم مرغ
+2
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.