یکی از محلهای اسکان افغانهای مهاجر در روستای طراز ناهید ساوهرادیو فردا: مقامهای کنونی و پیشین و همچنین برخی رسانههای ایران در روزهای اخیر لحن گزارشها و اخبار خود علیه مهاجران افغان را تشدید کردهاند.
نماینده خمینیشهر اصفهان روز دوشنبه دهم مهر در جلسه مجلس شورای اسلامی، فراهم شدن فرصت تحصیل بخشی از کودکان مهاجران افغان در منطقه خود را «هجوم» نامید و مدعی شد که تحصیل دانشآموزان افغان «امنیت» کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
محمدتقی نقدعلی گفت: «در حوزه انتخابیه من، مردم از هجوم اتباع خارجی به مدارس ناراضی هستند.»
او با ادعای این که «این موضوع باعث اعتراض عمومی شده است»، خواستار «ارائه توضیح» از سوی رئیس مجلس در این باره شد.
همزمان روزنامه هممیهن نیز در شماره تازه خود به نقل از سرکنسول سابق ایران در لاهور پاکستان مطلبی را علیه شهروندان افغان مقیم ایران منتشر کرد.
محمود حسینبنیاسدی نیز مدعی «هجوم» افغانها به ایران شد و حضور آنان را «خشونتزا» توصیف کرد.
این مقام پیشین جمهوری اسلامی نوشت: «خبرهایی دائر بر دادن کد یکتا به افغانها، اعطای تابعیت به افغانستانیها و خانواده آنها، اعطای تابعیت به کودکان حاصل از ازدواج زنهای ایرانی و مردان افغان و تبادل هیئت با طالبان، هجوم افغانها را به ایران بیشتر کرده است.»
این در حالی است که پیشتر لغو قانون تابعیت فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر خارجی موجی از انتقادهای رسانهها و فعالان حقوق کودک و زنان را در پی داشت.
فعالان حقوق بشر معتقدند که اعطای شهروندی به فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر خارجی، پیش از هر چیز حق مادر ایرانی و فرزندش است.
با این حال، سرکنسول سابق ایران در لاهور بر اساس اظهارات «برخی روحانیون» نوشته که هدف حکومت از اعطای تابعیت به افغانها سیاسی است.
او نوشت: « این خطر زمانی مضاعف میشود که برخی در ایران خواهان اعطای شناسنامه ایرانی به این خیل عظیم برای شرکت در انتخابات پیشرو هستند.»
جمهوری اسلامی از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، بازگشت طالبان به قدرت در کابل را به عنوان فرصتی برای نفوذ خود در افغانستان دانسته است.
اما دولت ایران بارها علیه حضور مهاجران و پناهجویان افغانها در ایران موضع گرفته و حتی شماری از آنان را به افغانستان بازگردانده است.
به تازگی، حسن مرتضوی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در دیدار با مولوی محمد نبی عمری، معاون وزارت داخله (کشور) افغانستان گفته است که تهران خواستار بازگشت مهاجران افغان به کشورشان است.
او از طالبان خواست این مهاجران را به بازگشت به کشورشان «ترغیب» کند و دلیل این درخواست خود را امکان «بهرهمندی» طالبان از «نیروی انسانی خود» اعلام کرد.
آمار دقیق و قابل استنادی از شمار مهاجران افغان در ایران در سال جاری منتشر نشده، اما در دیماه ۱۴۰۱، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفته بود که پنج میلیون شهروند افغان در کشور حضور دارند.
همچنین به تازگی معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران از سکونت دو و نیم میلیون نفر از اتباع خارجی در غرب این استان خبر داد.
عباس جوهری روز نهم مهرماه در جلسه منطقهای شورای فرهنگ عمومی استان تهران اظهار داشت: «بحث اتباع چالش بزرگی است و هزینههایی بهخصوص در حوزه آموزش و پرورش به همراه دارد.»
در ادبیات مقامهای حکومت جمهوری اسلامی، معمولاً «اتباع» اشاره به شهروندان افغانستانی ساکن ایران دارد.
+68
رأی دهید
-7
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۴
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
مگر خر تر از قشر همیشه خاکستری هم ما در ایران داریم!!؟؟ از سال ۵۷ هجوم بیگانه با خمینی ملعون مفعول مفعول زاده رقم خورد، مجلس و و و هنه جا را گرفته اند، شماها فکر میکنید کسانی که خم اکنون در رژیم مفعولی اسلامی در راس کارها هستند، ایرانی الاصلند! زهی خیال باطل، تا قشر خاکستری هست، از این اتفاقات بد تر همخواخد افتاد، تازه این شروع ماجراها هست
4
37
سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۱
یا فاطمه زهرا - کپنهاک ، دانمارک
شیعیان اهل بیت امیرالمومنین ع همگی ز یک گوهرند. خوش آمده هستند. برای ظهور سرور ما، تاج سر ما باید در کنار یکدیگر و برای فرج آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف یکصدا دعا کنیم.
64
10
سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۰
اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
افغانستان در اصل چون بسیاری کشورها ومناطق...پازلی در سیاست کمپانی هند شرقی. ست و هر حرکت مهاجرت و جایگزینی اقوام ایران ،منطقه و جهان آگاهانه و بنا به اصول حق حاکمیت خودیها وزرسالاران محلی وجهانی بر رعیا ،خدمه، گماشتگان،مزدوران،کسبه،کارگزاران،اسرا،کارمندان،کارگران،شهروندان بدون حق و حقوق،خرده مالکان،سرمایه داران...میباشند! خاندان ولزلی و کمپانی هند شرقی (۱).....مهمترین اقدامات ریچارد ولزلی در دوران حکومت هند، که نام او را در ردیف نامدارترین کارگزاران مستعمراتی تاریخ غرب به ثبت رسانیده، جنگ با تیپو سلطان و اشغال سرزمین میسور، انضمام نیمی از سرزمین اود به مستملکات کمپانی در بنگال، استقرار سلطه کمپانی بر دولتهای حیدرآباد دکن و مهاراته از طریق تحمیل قراردادهای تحتالحمایگی بر آنان، و سرانجام پایان دادن به تهدید زمان شاه افغان است. در این رابطه، ریچارد ولزلی هیئت جان ملکم را به تهران اعزام کرد وسعی نمود پایههای نفوذ استعمار بریتانیا را در ایران استوار سازد. بدینسان، به تعبیری، میتوان او را بنیانگذار سلطه غیرمستقیم استعمار انگلستان بر ایران دانست. فیلیپ لاوسون دوران حکومت ولزلی بر هن
4
2
سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۰
اسرار زرسالاران - مونیخ ، آلمان
حکومت ولزلی بر هند را “دوران ماجراجویی نظامی ولزلی” میخواند......۱- انگلیسی ها در افغانستان دنبال چه بودند؟از سید عاکف زبدی در چند قسمت ۲- تاریخ استعمار انگیس در شبه قاره هند وتأثیرات آن ۳- سلطان محمود غزنوی : از کشتار شیعیان تاحمله به هند ۴- سایه سنگین قومیتگرائی بر سیاست در افغانستان-آروین ۵-قومیت وساختار قدرت سیاسی در افغانستان ۶- ساسونها ،ایران وتجارت جهانی تریاک از عبدالله شهبازی
3
1
سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
Chokam - ری، ایران
احتمالا اینا شیعیان افغانستانه. طالبان داره پاکسازی قومی انجام میده، انها سنی هستن و اکثریت جمعیت افغان رو سنی ها تشکیل میدن. شیعه در اقلیت هستش در افغانستان. شیعیان رو پرت می کنن بیرون، به سمت ایران. من آمار می نویسم و از این آمارها نتیجه گیری می کنم. رسم نیست این طوری، چون کسی نمیدونه شیعه اقلیت افغانستان رو تشکیل میده این فاطی افغانی نمی دونست چه برسه ما ایرانیا.
2
8
سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
یا فاطمه زهرا - کپنهاک ، دانمارک
ما نه فقط برای فرج آقا دعا میکنیم بلکه برای فرج مادر آقا هم دعا میکنیم!
1
12
سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.