پژوهش جدید: تشخیص «کووید مزمن» شاید با آزمایش خون ممکن شود

عکس تزئینی (آرشیو)صدای آمریکا: با گذشت بیش از سه سال از آغاز همه‌گیری، میلیون‌ها تن از اشخاصی که از کووید مزمن رنج می‌برند، سرانجام مدرک علمی در دست خواهند داشت که ثابت کنند بیماری‌شان واقعی است.

به گزارش شبکه «ان‌بی‌سی نیوز»، پژوهشگران در یک مطالعه جدید تفاوت‌های آشکاری را در خون افراد مبتلا به کووید مزمن یا به اصطلاح «لانگ کووید» (کووید طولانی) پیدا کرده‌اند که اولین گام مهم در انجام آزمایش خون برای تشخیص این بیماری است.

نتایج این یافته‌ها که روز دوشنبه سوم مهر، در مجله علمی «نیچر» (طبیعت) منتشر شده است، سرنخ‌هایی را در مورد علت این بیماری مرموز که میلیون‌ها تن را درگیر عوارضی چون خستگی مداوم، مشکل حافظه و سایر علائم ناتوان‌کننده کرده است، مطرح می‌کند.

دیوید پوترینو، استاد توانبخشی و عملکرد انسانی در دانشکده پزشکی آیکان در دانشگاه ماونت ساینای نیویورک و پژوهشگر اصلی این مطالعه، می‌گوید: این تحقیقات از اولین تحقیقاتی است که ثابت می‌کند «کووید مزمن در واقع یک بیماری بیولوژیکی است.»

دکتر مارک سالا، یکی از مدیران مرکز پزشکی مراقبت‌های جامع کووید-۱۹ «نورث‌وسترن» در شیکاگو، که خود نقشی در این مطالعه نداشت، یافته‌ها را «مهم» خواند.

او گفت: «این موضوع باید با تحقیقات بیشتری مورد بررسی قرار گیرد، اما حداقل یک چیزی در اختیار ما است، چون راستش را بخواهید، در حال حاضر، هیچ گونه آزمایش خونی نداریم» که به تشخیص کووید مزمن یا درک پزشکان از علت وقوع این بیماری کمک کند.

دیوید پوترینو و همکارانش، نمونه خون ۲۶۸ داوطلب را با یکدیگر مقایسه کردند. برخی از این آنها به کووید مبتلا شده اما به طور کامل بهبود یافته بودند، برخی دیگر هیچوقت به کووید مبتلا نشده بودند و بقیه حداقل چهار ماه پس از ابتلا، علائم کووید مزمن داشتند.

در این مطالعه، چندین تفاوت بارز در خون افرادی که عوارض کووید مزمن داشتند با خون سایر گروه‌ها مشاهده شد.

آقای پوترینو گفت که فعالیت سلول‌های دستگاه ایمنی بدن؛ «لنفوسیت تی» و «لنفوسیت بی» که به مبارزه با میکروب‌ها کمک می‌کنند، در بیماران مبتلا به کووید مزمن «نامنظم» بود.

به گفته او، یکی از مهم‌ترین یافته‌ها این بود که بیماران مبتلا به کووید مزمن، به میزان قابل توجهی، سطوح پایین‌تری از هورمون «کورتیزول» در خون‌شان داشتند.

عملکرد اصلی این هورمون ایجاد احساس هوشیاری و بیداری در افراد است و دیوید پوترینو گفت سطح پایین هورمون کورتیزول توجیه می‌کند که چرا بسیاری از افراد مبتلا به کووید مزمن، احساس خستگی عمیق می کنند.

او افزود: «این یکی از یافته‌هایی بود که به طور قطعی افراد مبتلا به کووید مزمن را از افرادی که کووید مزمن نداشتند، متمایز می‌کرد.»

ولی با این حال، پزشکان صرفاً افزایش سطح کورتیزول یک شخص را برای «رفع» این مشکل توصیه نمی‌کنند.

بنا بر آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده، کووید مزمن از هر ۱۳ آمریکایی بزرگ‌سال، یک تن؛ یعنی حدود ۷.۵ درصد، را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این مطالعه جدید به بیمارانی که از علایم کووید مزمن رنج می‌برند، حس امیدواری نسبت به آینده می‌دهد.
+2
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.