گردشگران خارجی در ایرانرادیو فردا: شیرین عبادی، حقوقدان، در واکنش به تصویب طرح ارائه سیمکارت گردشگری گفت که جمهوری اسلامی تلاش دارد با این طرح «تصویری خلاف واقع به گردشگران ارائه دهد».
برنده جایزه صلح نوبل روز یکشنبه دوم مهر با اشاره به «سرکوب آزادی بیان» و «محدود کردن دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت» در ایران، در کانال تلگرامی خود نوشت: «تمام تلاش جمهوری اسلامی این است که ایرانی را به دنیا معرفی کند که با واقعیتهای لمسشده توسط مردم متفاوت باشد.»
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، زمستان سال گذشته و بعد از اعتراضهای سراسری که با مسدود شدن واتسآپ و اینستاگرام توسط مقامهای جمهوری اسلامی همراه شد، از ارائه سیمکارت با اینترنت بدون فیلتر به گردشگران خارجی خبر داده و گفته بود که «نمیتوان از آنها انتظار داشت وقتی به ایران میآیند، ارتباطشان با دنیا قطع شود.»
پس از چند ماه علیاصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، روز یکشنبه دوم مهر از تصویب «سیم کارت گردشگری» در کارگروه «رفع مصادیق مجرمانه» دادستانی کل کشور خبر داد و گفت که این طرح «مرحله به مرحله اجرا می شود.»
انتشار خبر تصویب این طرح واکنشهای بسیاری از کاربران ایرانی را در شبکه اجتماعی ایکس در پی داشته است.
برخی کاربران پرسیدهاند که بر اساس این طرح آیا ایرانیان مهاجر پس از ورود به کشور میتوانند از این سیمکارت استفاده کنند؟ شماری از کاربران نیز تصویب این طرح را مصداق «کاپیتالاسیون» عنوان کرده و آن را به معنای «شهروند درجه دو» خواندنِ ایرانیان در کشور خود دانستهاند. کاپیتولاسیون به معنای عهدنامه و قرارداد، پیمانی است بین کشور میزبان و بیگانه، برای سپردن حق رسیدگی قضایی به جرایم اتباع خارجی به نماینده کشور خارجی و در حقوق بینالمللی به معنای هرگونه توافقنامهای است که در آن، کشوری به کشور دیگر مجوز میدهد که از قوانین قضایی خود برای شهروندا خود که در داخل مرزهای کشور میزبان زندگی میکنند استفاده کند و کشور میزبان حق رسیدگی قضایی اتباع خارجی را ندارد.
کاربرانی نیز از این طرح با عنوان «رانت» نام بردند و درباره احتمال شکلگیری بازار سیاه برای خرید آن گفتهاند. کاربرانی نیز با نگاهی طنز به انتقاد از تصویب این طرح پرداختهاند. وبسایت «سرفشارک» که در زمینه دسترسی به اینترنت آزاد فعالیت دارد، اواسط شهریور امسال اعلام کرد که شمار محدودیتهای اینترنتی جدید اعمالشده در سراسر جهان در شش ماه نخست سال جاری میلادی (حد فاصل دیماه ۱۴۰۱ تا خرداد امسال)، ۴۲ مورد بوده که یکسوم از کل این موارد سهم ایران است.
این بازه زمانی مصادف است با اوجگیری اعتراضات مردمی کمسابقه در کشور که با جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد رقم خورد و جمهوری اسلامی به عنوان یکی از ابزار سرکوب معترضان، اقدام به تشدید فیلترینگ و محدودسازی دسترسی کاربران داخل به اینترنت کرد.
شرکت فناوری «پروتون» نیز اخیراً گزارش داده است که در اکتبر ۲۰۲۲ (حد فاصل ۹ مهر تا ۹ آبان ۱۴۰۱)، کاربرانی که در ایران برای استفاده از ویپیان پروتون اقدام به ثبتنام کرده بودند با افزایش «شش هزار درصدی» روبهرو شد.
پیش از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، حکومت جمهوری اسلامی دسترسی به فیسبوک و ایکس (توئیتر سابق) و پیامرسانهایی مانند تلگرام، وایبر و ویچت را در ایران مسدود کرده بود اما با آغاز اعتراضات در شهریور ماه پارسال، دسترسی کاربران به «اینستاگرام» و «واتساپ» را نیز مسدود کرد.
+49
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۴
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
همینه که هست، حرف زیاد هم نزنید، خلایق هر چه لایق، اگر ناراحتید، انقلاب کنید و اگر هم ناراحت نیستید، پس بتمرگید و اگر زدن تو سرتون هم چیزی نگید. تمااااااام
4
39
دوشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان
متوجه نمیشم این توئیت زدنها و غر زدنها و آه و ناله چه فایده ای داره؟ از پارسال بعد از این همه جنایت علنی،تیر اندازی عمدی به چشم جوانان،تجاوز و شکنجه به معترضین در زندانها،دار زدن معترضین ،حمایت وقیحانه از اراذل سرکوبگر بسیج، هنوز این مردم امید دارندمیکنند با این حرفها مثلا کسی در رژیم شیطانی سپاهی آخوندی دلش به رحم بیاید و عادل میشه؟ واقعا اینقدر کودن هستید؟ که نمیفهمید اینها علنا با شما مثل برده و گوسفند دارند رفتار میکنند؟ جای این چس ناله ها بریزید توی خیابانها و این حـ... ها را سرنگون کنید.
2
11
دوشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
در ایران سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۱، کارت اینترت رواج یافته بود و با سیستم کالبک، وصل به اینترنت میشدیم و سایتهایی رو میدیدیم و هیچ چیز هم فیلتر نبود، چون سایتی بود برای امریکا که تصاویر خانمهایی که خیلی گرمشونشده در نتیجه لباسشون رو درآوردهبودن رو -ما نرها، یعنی مذکرها- میدیدیم و بسیار هم خوب بود ؛))). اینجا هم که از سال ۱۳۸۱ (۲۰۰۲ میلادی) آمدم، اپتدا چند سال همان کالبک ذغالی بود، بعد از سال ۲۰۰۶، پیشرفته شد و اینترنت با سرعت معمولی (اینترنت کابلی) و سپس از آغاز ۲۰۰۹ -3G (فلشمودم)- بعد 4G و امثال آن. همچنان هم من از اینترنت 4G فلشمودم استفاده میکنم که وصل به نتبوکم هست که قیمت اشتراک ماهانهاش نیز -بهدلار که بگم- ( ۹ دلار و ۵۰ سنت ) هست - بدون محدودیت سرعت و بدون محدودیت مگابایت برای یک ماه. / اینجا از سال ۲۰۱۷ که وحشیگری خاخلی ایجاد شد، اکراین برخی سایتهای روسیه رو فیلتر کرد (سایتهایی که بانک جامع اطلاعات فیلم بودند)، و اولینبار شد که من با مفهوم فیلترینگ آشنا شدم./ مرورگر Opera دارای گزینهی VPN رایگان هست. سوال اینکه که چرا مردم در ایران پول فیلترشکن میدن؟
3
3
دوشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
Ginger - چگو، اسپانیا
از نظر رژیم اسلامی، مردم ایران شهر وند محسوب نمی شوند بلکه اسرای جنگ از زمان کودتای 57 هستند و ایران یک کشور اشغال شده بدست آخوندها است مرکز اخوندیسم هم حوزههای اسلامی و سربازان آن هم آخوندهای از خارج امده برای به اصطلاح تحصیل در واقع برای یاد گرفتن زبان فارسی و شناسنامه ایرانی گرفتن و اشغال کلیه مناسب کلیدی کشور ایران است می بیند که انتقال سریع افغانی ها وعراقی ها به این کشور ادامه دارد شما ایرانیان باید محدودیت اینترنت و اطلاعات داشته باشید طوریکه فکر کنید در بهشت هستید و اشغالگر آن باید به اطلاعات آزاد برای تنگ تر کردن طناب بردگی ایرانیان ،دسترسی داشته باشند این سیم کارت ها فقط برای سپاه پاسداران انقلاب و خودی های داده می شود و مسافر بهانه است
1
1
سه شنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۱:۱۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.