مجلس «اجرای آزمایشی» لایحه «عفاف و حجاب» برای سه سال را تصویب کرد

مجلس امروز در مورد «مدت اجرای آزمایشی» قانون «عفاف و حجاب» تصمیم گرفت.صدای آمریکا: پنج روز پس از سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون قضایی در مورد لایحه بحث‌برانگیز «عفاف و حجاب» را در صحن مطرح و به تصویب رساند.

در نشست علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی، پیشنهاد «اجرای آزمایشی» قانون «حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب» برای مدت سه سال به تصویب رسید.

تصمیم‌گیری در مورد این لایحه دو هفته پیش در دستور جلسه مجلس قرار داشت اما بدون هیچ توضیحی از ترتیب بررسی خارج شد.

در جلسه امروز مجلس یکی از نمایندگان پیشنهاد اجرای آزمایشی پنج ساله را مطرح کرد که رای نیاورد. پس از آن یکی دیگر از نمایندگان پیشنهاد چهار سال را مطرح کرد که آن پیشنهاد هم رای نیاورد.

در پیشنهادی دیگر، یکی از نمایندگان پیشنهاد اجرای آزمایشی یک ساله را پیشنهاد کرد که این پیشنهاد هم نیاورد.

در پایان، همان پیشنهاد سه سال برای اجرای آزمایشی که کمیسیون قضایی مطرح کرده بود به تصویب مجلس رسید.

در جریان مذاکرات امروز مجلس، باقر قالیباف در پاسخ به یکی از نمایندگان که از مخالفت قوه قضاییه با نسخه اصلاح شده کمیسیون سخن گفته بود اعلام کرد که قوه قضاییه «کتبا» با نسخه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس موافقت کرده است.

پس از تصمیم امروز، مجلس شورای اسلامی لایحه مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس را که طبق اصل ۸۵ قانون اساسی به تصویب رسیده بود به شورای نگهبان ارسال خواهد کرد تا این شورا ظرف ده روز در مورد آن نظر دهد.

با توجه به اینکه مجلس شورای اسلامی، پیش از این تصمیم گرفته بود که بررسی این لایحه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی انجام شود، آنچه در جلسه امروز مجلس به تصویب رسید رای‌گیری در مورد «مدت اجرای آزمایشی» این قانون بود و مجلس به محتوای لایحه ورود پیدا نکرد.

این لایحه پس از تعیین «مدت آزمایشی» به شورای نگهبان ارسال شد تا پس از تایید در آن شورا به «قانون» تبدیل شود. شورای نگهبان برای اظهارنظر در مورد مصوبات مجلس ده روز فرصت دارد که در صورت نیاز می‌تواند ده روز دیگر نیز مهلت بگیرد.

موسی غضنفرآبادی، رئیس این کمیسیون، ۳۰ مرداد ماه ضمن اعلام اتمام بررسی و تصویب این لایحه در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، گفته بود که لایحه برای تعیین «مدت اجرای آزمایشی» آن باید در دستور کار مجلس قرار بگیرد.

تا لحظه تنظیم این گزارش متن نهایی مصوب کمیسیون قضایی مجلس در دسترس عموم قرار نگرفته و مشخص نیست که متن تصویب شده در مقایسه با نسخه قبلی این لایحه که چندی پیش توسط همین کمیسیون منتشر شده بود، چه تغییراتی را به خود دیده است.

در جریان بحث نمایندگان مجلس برای تصویب بررسی این لایحه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، مشخص شد که بیش از ۱۵۰۰ پیشنهاد اصلاحی توسط نمایندگان مجلس به ثبت رسیده است که اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس وعده داده بودند تا همه این پیشنهادها را بررسی و مدنظر قرار دهند.

از چند ماه پیش سه قوه جمهوری اسلامی در همکاری با هم لایحه «عفاف و حجاب» را تهیه کردند که اواخر مرداد ماه به تصویب کمیسیون‌ مرتبط رسید. این لایحه که در صورت تصویب نهایی مجازات‌های مختلفی را برای مخالفان حجاب اجباری در نظر گرفته است، با تصمیم نمایندگان مجلس، این لایحه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی و تصویب شد که براساس آن نیازی به رای‌گیری در صحن علنی مجلس ندارد و مستقیم به شورای نگهبان ارسال خواهد شد.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۱۰ شهریور ماه، با صدور بیانیه‌ای نسبت به لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» به شدت ابراز نگرانی کردند و آن را «آپارتاید جنسیتی» خواندند.

به گفته هشت کارشناس سازمان ملل متحد از جمله جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، «پیش‌نویس این قانون را می‌توان به عنوان شکلی از آپارتاید جنسیتی توصیف کرد زیرا به نظر می‌رسد قصد مقامات، حکومت کردن از طریق تبعیض سیستماتیک با هدف سرکوب زنان و دختران به تسلیم کامل باشد.»

این کارشناسان تصریح کرده‌اند «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج عفاف و حجاب» و محدودیت‌های جاری، ذاتا تبعیض‌آمیز است و موجب آزار جنسیتی می‌شود.
+3
رأی دهید
-66

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران

    بیشترین دشمنان این مذهب نکبتی و اهریمنی زنان هستند و آخوندها می دانند که بایستی فشار را بر دشمنانشان را بیشتر کنند
    3
    30
    ‌چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    Omide por jalal - تبریز، ایالات متحده امریکا
    با درود به خاندان پهلوی و لعن و نفرین مصدق ‌و ....فرسناتدن به پان ترک و پان عربیست و پان اسلامیست ! پیشنهاد میکنم که زنان برای جلوگیری از دست درازی این جانیان به اموال آنها در بانک‌ها ، حساب های خود را ببندند و تا آنجا که می‌توانند پرداخت قبض ها را به صورت سنتی و نقدی انجام دهند ! این خود ضربه ای به اقتصاد بانک‌ها نیز خواهد بود ! بهتر است برای جلوگیری از شناسایی توسط دوربین به دستان حـ... تا آنجا که میتوانید از عینک دودی و ماسک به بهانه آلودگی هوا استفاده کنید ! ای محمد رضا ! چه خوب گفتی مه اخوندها از دین ، دکان ساخته اند !
    3
    16
    ‌چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    اگر قانون کار میکرد که قبلا میگرفتید بدون محاکمه میکشتید باید کار میکرد؟ چقدر این ج ا خره. اصلا یک جاهایی من فکر میکنم اینا نفوذی خود همون دشمنان که میگن هستند. یک نمونه آذربایجان دیروز ارمنستان رو زد بعد اول اینها که گفتند خاک اسلامه حالا هم که شروع به رجز کردند باور کنید از چنگیز مغول شاه عباس نادرشاه فتحعلی شاه تا شاهنشاه آریامهر هرکی بود بدون تعارف طرف ارمنستان رو با مداخله میگرفت اینها هیچی. یعنی ج ا از روز تاسیس دقیقا در مقابل منافع ملی و حتی خودشه . یعنی برای اونکه باید شاخه شونه نکشند شاخه شونه میکشند و برای اونکه باید بکشند میلیسند.(واقعا یک چیزی عجیبه این رژیم)
    1
    15
    ‌چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    بیفایده خواهد بود،نسل جدید و‌نوجوان دختر ایران خصوصا بهیچ وجه زیر بار اسلام و حجاب اجباری نمیرند.رژیم طالبانی شیعه فکر میکنه با قانون تصویب کردن میتونه این مردم بیزار از اسلام رو محجبه و مطیع کنه ولی این اتفاق هرگز نمیفته چون هیچ کشور اسلامی نیست که مردمشبه زور محبه و مسلمان باشند.
    2
    13
    ‌چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    مطمن باشید جکومت جحاب را در اینده نزدیک آزاد خواهد کرد تا حکومت خود را تا 30 سال گارانتی کند و مردم شعورشان بیش از این نمی رسد و فقط به دنبال آزادی حجاب هستند نه آزادی و دموکراسی واقعی و حقوق بشر و توسعه و رفاه
    3
    1
    ‌چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.