به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، در مورد منابع ارزی آزاد شده ایران در خارج گفته است که «طبق اطلاع ما بخشی از منابع آزاد شده توسط دولت قبل خرج شده است.»
وی توضیح داده است که دولت پیشتر در برابر ارز مسدود شده در خارج به استقراض از بانک مرکزی مبادرت کرده و با دریافت این ارز، آن را به بانک تحویل خواهد داد. استقراض از بانک مرکزی در ایران عمدتا به معنی افزایش نقدینگی است.
آقای پورابراهیمی گفته که «پس اینطور نیست که منابع جدیدی در اقتصاد ما وارد شود» و افزوده است: «در نهایت موضوع بدهی دولت به بانک مرکزی مدیریت خواهد شد.»
وی در عین حال گفته است که «امکان دارد بخشی از این منابع جدید باشد که متناسب با آن بررسیهای لازم صورت میگیرد.»
دریافتیهای ارزی دولت جمهوری اسلامی ایران عمدتا به عنوان پشتوانه پول مورد استفاده قرار گرفته و براساس نرخ مورد نظر دولت، به ریال تبدیل میشود.
به این ترتیب، ولو اینکه منابع ارزی از طریق واردات باعث افزایش عرضه کالا در بازار نشده باشد، پول اضافی در اقتصاد تزریق شده است.
در صورت تایید اظهارات این مقام مجلس، آزاد شدن منابع ارزی ایران تاثیر چندانی در افزایش کالا نخواهد داشت.
همچنین در حالیکه مقامات ایالات متحده تاکید دارند که ارز آزاد شده ایران صرفا میتواند زیر نظر دولت آمریکا برای واردات اقلام اساسی هزینه شود، مشخص نیست قرار دادن آن در اختیار بانک مرکزی به چه صورت خواهد بود.