پیشنهاد نامزدی مهدی یراحی برای جایزه گرمی به آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا ارائه شد

مهدی یراحی، خواننده معترضصدای آمریکا: هم‌زمان با بازداشت مهدی یراحی، خواننده معترض ایرانی توسط نیروهای حکومتی، پیشنهاد نامزدی او برای جایزه گرمی به آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا ارائه شد.

مهدی یراحی، ششم شهریور، تنها چهار روز پس از انتشار ترانه «روسریتو دربیار» به دستور دادستان تهران بازداشت شد و در حال حاضر در زندان اوین است.

به گفته سخنگوی قوه قضاییه، برای این خواننده پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل شده و اتهام او «تشویش اذهان عمومی و ساخت و انتشار فیلم‌های بر خلاف عفت عمومی است.»

در روزهای اخیر روسریتو دربیار، به دلیل محتوای انتقادی آن به ویژه علیه حجاب اجباری به یکی از محبوب‌ترین ترانه‌های موسیقی ایران تبدیل شده و به شهرتی جهانی دست یافته است.

کتی امیری- یونسی، وکیل ایرانی امور قراردادها و کارهای هنری در لس‌آنجلس به صدای آمریکا می‌گوید که او نام سه ترانه مهدی یراحی از جمله «روسریتو دربیار» را به صورت رسمی به‌عنوان گزینه‌های پیشنهادی برای نامزدی جایزه گرمی به آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا ارائه کرده است.

ابن ترانه‌ها برای نامزدی جایزه «دستاورد ویژه: بهترین ترانه برای دگرگونی اجتماعی» پیشنهاد شده‌اند که یکی از جوایز جانبی آکادمی است و برنده آن را کمیته‌ ویژه‌ای در آکادمی انتخاب می‌کند.

این جایزه سال گذشته به ترانه «برای» شروین حاجی‌پور، خواننده ایرانی، اهدا شد که سرود غیررسمی معترضان علیه حکومت بود و به شهرت زیادی رسید.
شروین حاجی پورکتی امیری-یونسی می‌گوید که مهدی یراحی در سال ۲۰۱۳ ترانه‌ای با عنوان «از خودت خبر بیار» را می‌خواند که دقیقا همین شعر، موسیقی، و تنظیم بود ولی او برای دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «از خودت خبر بیار» را جایگزین «روسریتو در بیار» کرد.

به گفته این وکیل ایرانی، مهدی یراحی بارها در کنسرت‌های خود «از خودت خبر بیار» را اجرا کرده است و این یکی از محبوب‌ترین ترانه‌های این خواننده جوان است.

خانم امیری-یونسی در ادامه می‌افزاید که مهدی یراحی چند هفته پیش تصمیم می‌گیرد که در انتقاد از شرایط کنونی در ایران، آهنگ را به همان صورت اولیه اجرا کند و این اثر به صورت کلیپ جدیدی با عنوان «روسریتو در بیار» منتشر شد که بسیار تأثیرگذار بود.

او با اشاره به اینکه بسیاری از کاربران ایرانی به ویژه هنرمندان و چهره‌های مشهور این ترانه را در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشتند، می‌گوید که روسریتو بردار نیز مانند آهنگ «برای» شروین حاجی‌پور وایرال شده است و می‌توان با استفاده از تجربیات سال گذشته به موفقیت بیشتر آن کمک کرد.
کتی امیری-یونسیبه گفته کتی امیری-یونسی، او جزئیات کامل ترانه‌های مهدی یراحی را جمع‌آوری کرد و مشخصات آنها را بصورت دقیق وارد سایت مربوطه کرد تا مانع تکرار برخی مشکلات تکنیکی و حقوقی شود که درباره ترانه «برای» پیش آمد.

این وکیل ایرانی گفت حالا که پیشنهاد نامزدی مهدی یراحی بصورت رسمی ثبت شده است، باید کارزار گسترده‌ای را برای حمایت از او ترتیب داد و کاربران هشتگ‌های مرتبط با این خواننده را در فضای مجازی به اشتراک بگذارند.

خانم امیری-یونسی، با اشاره به اینکه هشتگ‌های «Roosarito» و «Mehdiyarrahi» برای این کارزار در نظر گرفته شده است، می‌گوید در صورتی که تعداد این هشتگ‌ها از یک میلیون فراتر رود، قطعا کمیته ویژه در آکادمی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مهدی یراحی نه تنها از شانس زیادی برای نامزدی گرمی برخوردار می‌شود، بلکه احتمال دریافت این جایزه را نیز خواهد داشت.

او تأکید می‌کند که نوشتن صحیح این هشتگ‌ها بسیار مهم است و متأسفانه هشتگ‌های نادرست کمکی به مهدی یراحی و نامزد شدن او برای دریافت جایزه گرمی نخواهد کرد.
مهدی یراحیبه گفته کتی امیری-یونسی با توجه به اینکه این جایزه جانبی گرمی از سال گذشته راه‌اندازی شده است، رقابت زیادی برای دریافت آن وجود دارد و کمیته مربوطه به دقت واکنش جوامع مختلفی را که پیشنهاد نامزدی خواننده‌های خود را ارائه دادند، در نظر می‌گیرد.

او در ادامه می‌افزاید، تأثیرگذاری ترانه و حمایت از خواننده از فاکتورهای مهمی است که مورد توجه قرار می‌گیرد و به همین دلیل حمایت ایرانیان از مهدی یراحی که با انتشار این ترانه زندگی خود را به مخاطره انداخته، حداقل کاری است که می‌توان انجام داد.

این وکیل ایرانی می‌گوید که مهدی یراحی، وظیفه خود را انجام داده است و محبوب میلیون‌ها ایرانی است، و حالا باید با حمایت بیشتر او را به خواننده‌ای جهانی تبدیل کرد.

کمیته ویژه آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط آمریکا اسامی نامزدها را در ماه نوامبر اعلام خواهد کرد و این جایزه در ماه فوریه ۲۰۲۴ به برنده اهدا خواهد شد.
+40
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۰
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    سیاست کثیف گلوبالیسم، در ظاهر دوست در باطن قاتل عزیزترین کسان انسانها. فقط ساده لوهان معتقدند که انسانهای معمولی درجه دو سه و پایین تر دارای حق و حقوقی هستند. تجسم کنید موریانه ها زنبورها و مورچه ها را که چگونه درون هم وول میخورند همدیگر را له میکنند، میکشند تکه تکه میکنند تا ملکه ها و قدرتمندان زنده و سالم بمانند. پس هنوز در جهل و برده‌داری اما مدرن قوطه میخوریم، پس زیاد به دنیا و زیبایی‌های آن دل نبندیم.
    1
    11
    ‌چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.