ماموریت «افلاطون» کشف سیارات شبیه زمین است

العربیه: سازمان فضایی اروپا قصد دارد در سال 2026 ماموریت شناسایی نسل بعدی سیارات فراتر از منظومه شمسی خود تحت عنوان «افلاطون» را آغاز کند، و دانشمندان انتظار دارند که این ماموریت تعداد زیادی سیاره مشابه زمین پیدا کند.

ماموریت افلاطون بیش از 245000 ستاره زنده نوع «جی» (زرد-سفید)، «اِف» (زرد)، و «کِی» (نارنجی) را بررسی می‌کند و به دنبال سیارات زمین‌مانند احتمالی در مدار این ستاره‌های شبیه خورشید می‌گردد. این سیارات کاندیداهای مناسبی برای وجود حیات هستند، چرا که به احتمال زیاد تمام شرایطی که باعث ایجاد حیات روی زمین شده است را دارا هستند.

یک پژوهش جدید تخمین می‌زند که ماموریت افلاطون احتمالاً ده‌ها هزار سیاره پیدا خواهد کرد. از این همه سیاره کشف‌شده، حداقل 500 مورد به اندازه زمین خواهند بود، و حدود دوازده مورد از آنهایی که گرد ستاره‌های نوع جی (مانند خورشید) می‌گردند، باید دارای وضعیت مطلوب برای حیات باشند.

طی بیست سال گذشته، تعداد سیارات فراتر از منظومه شمسی که شناخته ‌شده‌اند، به صورت تصاعدی افزایش یافته است. تا اواخر ژوئیه 2023، 5483 سیاره به طور قطعی در 4087 سیستم ستاره‌ای شناسایی شده‌اند، و 9770 نامزد دیگر نیز در انتظار تأیید رسمی دانشمندان هستند.

کشف تعداد زیادی سیارات فراتر از منظومه شمسی طی سالیان اخیر، نظریات سنتی حاکم بر تشکیل سیاره‌ها و میزان توزیع آنها را به چالش کشیده است. ماموریت افلاطون در این مسیر گام بلندی برخواهد داشت.

افلاطون با احتساب اندازه، جرم، ترکیب، دوره مداری و مسائل دیگر، به دانشمندان ایده‌های بهتری درباره چگونگی تشکیل و توزیع سیارات در خارج از منظومه شمسی خواهد داد.

نتایج پژوهش افلاطون به‌ویژه معلوم خواهد کرد که احتمال وجود سیارات زمین‌مانند در مدار ستاره‌های مشابه خورشید چقدر است، که می‌تواند به شناسایی دنیاهای دارای حیات و احتمالا قابل سکونت برای انسان کمک کند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.