حمید نوریصدای آمریکا: خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، پس از انتشار خبر بازداشت ۵۰۰ روزه یک دیپلمات سوئدی در ایران مدعی جاسوسی سوئدیها از حمید نوری شد.
این خبرگزاری با انتشار کلیپی با عنوان «استکهلمنامه» مدعی شد که حمید نوری در حالی که نه ارتباطی با خانواده داشته و نه در ارتباط کنسولی مناسبی به سر میبرده مورد یک «جاسوسی عجیب» قرار گرفته است.
این خبرگزاری ادعا کرده که پلیس سوئد یک افسر ایرانیالاصل را به نوری نزدیک کرده تا از این طریق اطلاعات لازم برای تحقیقات را کسب کند.
انتشار این کلیپ و طرح این ادعا توسط خبرگزاری وابسته به قوه قضائیه درحالی مطرح میشود که روز گذشته خبری مبنی بر بازداشت یک تبعه سوئدی منتشر شد که بیش از ۵۰۰ روز از بازداشت او توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی گذشته است.
روزنامه نیویورکتایمز روز دوشنبه چهارم سپتامبر گزارش داد که یوهان فلودروس، کارمند اتحادیه اروپا، بیش از ۵۰۰ روز است که در ایران زندانی شده است.
جمهوری اسلامی نیز در ژوئیه سال گذشته از بازداشت یک شهروند سوئدی به اتهام «جاسوسی» خبر داده بود.
در همین رابطه پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ۱۳ شهریور درباره وضعیت این کارمند اتحادیه اروپا که بیش از یک سال گذشته را در بازداشت جمهوری اسلامی بوده است، به صدای آمریکا گفت که «از پرونده یک تبعه سوئدی بازداشتی در ایران مطلع هستیم و از نزدیک آن را دنبال میکنیم.»
این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا با تاکید بر این که درباره جزئیات این موضوع اظهارنظر نخواهد کرد، گفت: «در ارتباط بسیار نزدیک با مقامات سوئدی عهدهدار وظایف کنسولی هستیم.»
استانو افزود که در راستای حفاظت از «منافع و ایمنی شخص مزبور» اطلاعات بیشتری را در این رابطه در اختیار عموم قرار نخواهد داد.
به گفته او، بازداشت این شهروند سوئدی در همان قالب «شمار فزاینده بازداشتهای خودسرانه شهروندان اتحادیه اروپا» انجام شده است.
استانو تصریح کرد: «با همکاری نزدیک دولتهای [اروپایی] درگیر، از هر فرصتی برای مطرح کردن [این] قضیه با مقامات ایرانی به منظور آزادی تمام شهروندان اروپایی به طور خودسرانه بازداشتشده استفاده کردهایم و همچنان خواهیم کرد.»
یوهان فلودروس که اکنون در زندان اوین به سر میبرد، سابقه تصدی چندین مقام در نهادهای مربوط به اتحادیه اروپا را دارد. او در یک کارزار تبلیغاتی با موضوع جذب جوانان سوئدی به مشاغل اتحادیه اروپا نیز ظاهر شده است.
گزارش سال گذشته جمهوری اسلامی درباره بازداشت یک شهروند سوئدی نیز به سفرهای پیشین او به ایران به عنوان دلیلی برای «فعالیتهای شرورانه» او اشاره کرده بود.
علنی نکردن بازداشت این دیپلمات ٣٣ ساله سوئدی از سوی مقامات سوئد و اتحادیه اروپا در حالی است که مقامهای غربی بارها جمهوری اسلامی را به اتخاذ «دیپلماسی گروگانگیری» به منظور کسب امتیازهای سیاسی متهم کردهاند.
جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته با بازداشت شهروندان دوتابعیتی و خارجی بنا به اتهاماتی ساختگی، در پی معاوضه آنها با ایرانیهای زندانی در اروپا و ایالات متحده و یا استفاده از آنها به عنوان اهرم فشار به منظور کسب پول و دیگر امتیازات بوده است.
ماه گذشته میلادی نیز ایالات متحده با آزادسازی شش میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی در مقابل آزادی پنج شهروند بازداشتی خود در ایران موافقت کرد.
+4
رأی دهید
-45
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
واقعا باید به بی عرضگی و بی خیالی مقامات اروپایی ازعان کرد خخخ انقدر بی لیاقت!؟ تا الان رژِیم جرات نکرده یک آمریکایی اصل رو بگیره چون میدونه آمریکا جنگ راه خواهد انداخت و خسارت چینین کاری بسیار زیاد خواهد بود و دو تابعیتی ها قربانی و گروگان خامنه ای بودند ( ملت بی ارزش ایران) ولی اون مسئول سیاست خارجی اروپا رو باید بدون معطلی به نظر من اخراج کنند که 500 روزه میدونه کارمندش بدون دلیل بازداشت شده ولی هی جلسه میذاشت و میرفت ایران صحبت کردن درباره موضوعات دیگه!!! خنده دار نیست؟ به نظر من اینا باید اخراج بشوند چون این یارو خودش چون مثلا سوئدی نیست براش مهم نیست حالا یه سوئدی در زندانه خخخخ
1
7
سه شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.