نجلا منقوش، وزیر خارجه لیبی، که از مقام خود معلق شده استرادیو فردا: روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» روز دوشنبه ششم شهریور گزارش داد وزیر خارجه لیبی که دیدار او با همتای اسرائیلیاش جنجالی شده است و از مقام خود تعلیق شده، از کشور «گریخته است».
بهنوشته این روزنامه، سالمین اسد، یک دستیار نجلا منقوش، گفته است که او بهدلایل امنیتی از کشور خارج شده است.
یک مقام وزارت خارجه لیبی نیز در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس، خروج خانم منقوش را تأیید کرد.
اما یک رسانه نزدیک به نیروهای امنیتی لیبی روز دوشنبه نوشت که تشکیلات امنیتی این کشور مجوزی برای خروج خانم منقوش صادر نکرده بود.
گزارش خبرگزاری لیبیایی «ایسا» حاکی است که نجلا منقوش در فهرست افراد ممنوعالخروج قرار گرفته بود تا در مورد دیدار او با وزیر خارجه اسرائیل تحقیق شود.
به گزارش تایمز اسرائیل، گزارش خبرگزاری نزدیک به تشکیلات امنیتی لیبی در حالی است که منابع رسمی متعدد در دولت این کشور تأیید کردهاند که خانم منقوش مسافر پرواز از لیبی به استانبول بوده است.
وزارت خارجه اسرائیل روز پنجم شهریور در بیانیهای خبر داد که الی کوهن، وزیرخارجه، در سفر به ایتالیا، با نجلا منقوش دیدار و درباره «طیف وسیعی» از موضوعات با او گفتگو کرد.
بهدنبال انتشار این گزارش، مخالفان عادیسازی رابطه با اسرائیل در چند شهر لیبی دست به تظاهرات زده و خانم منقوش را «خائن و جنایتکار» خوانده و پرچم اسرائیل را آتش زدند.
عبدالحمید الدبیبه، نخستوزیر لیبی، شامگاه یکشنبه خانم منقوش را از سمت خود «تعلیق» و اعلام کرد که تحقیقات در مورد دیدار او با وزیر خارجه اسرائیل آغاز شده است.
با وجود این، مخالفان در لیبی تعلیق وزیر خارجه را کافی ندانسته و خواهان برکناری نخستوزیر شدهاند.
به گزارش شبکه کان اسرائیل، دیدار خانم منقوش با همتای اسرائیلی خود نمیتوانسته که بدون موافقت نخستوزیر لیبی انجام شده باشد.
به گفته این شبکه، نخستوزیر به نجلا منقوش توصیه کرده که مدتی از لیبی برود تا مخالفان آرام شوند.
یک مقام وزارت خارجه اسرائیل نیز روز دوشنبه گفت دیدار الی کوهن با همتای لیبیایی خود «در عالیترین سطوح» در لیبی، هماهنگ شده بود.
دولت ایتالیا در مورد نقش خود در تدارک ملاقات میان نجلا منقوش با وزیر خارجه اسرائیل اظهارنظر نکرده است. ترکیه نیز به خبر ورود خانم منقوش به خاک این کشور واکنش نشان نداده است.
روزنامه یدیعوت آحرونوت در اسرائیل روز دوشنبه نوشت که دولت لیبی از افشاگری اسرائیل در مورد این دیدار «خشمگین» است.
لیبی با اسرائیل رابطه رسمی ندارد و این کشور را به رسمیت نمیشناسد. اما به نوشته یدیعوت آحرونوت، مقامات اسرائیلی و لیبیایی طی چند دهه گذشته بارها در یونان، تونس و رم با هم دیدارهای محرمانه داشتهاند.
یدیعوت آحرونوت افزود که موساد و مشاوران امنیت ملی اسرائیل عمدتا مأمور انجام تماسهای محرمانه گذشته با مقامات لیبی بودند و از جمله رونن لوی، عضو پیشین شورای امنیت ملی اسرائیل که مسئول پرونده لیبی بوده و اکنون مدیرکل وزارت خارجه اسرائیل است، این تماسها را هدایت میکرد.
آقای لوی در دیدار اخیر الی کوهن با خانم منقوش هم حضور داشت.
لیبی از ۱۲ سال پیش و در پی سقوط حکومت ۴۲ ساله معمر قذافی دستخوش بحران سیاسی شده است.
به گفته شبکه «کان» اسرائیل، با وجود شکاف سیاسی در لیبی، بسیاری از مقامات و افکارعمومی بر سر مخالفت با اسرائیل و رابطه با این کشور، اشتراک نظر دارند.
آتشبسی که سه سال پیش بین دولت عبدالحمید الدبیبه در غرب کشور با دولت وفادار به ژنرال خلیفه حفتر در بنغازی در شرق لیبی به دست آمد، کماکان رعایت شده است.
به نوشته یدیعوت آحرونوت، اسرائیل با هردو جناح رقیب در شرق و غرب لیبی مذاکره کرده است. ژنرال حفتر دو سال پیش گفته بود اگر به ریاستجمهوری برسد، عادیسازی رابطه با اسرائیل را بررسی میکند. اما آن انتخابات برگزار نشد.
+7
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.