میترا حجازیپور بر سکوی قهرمانی رقابتهای شطرنج زنان فرانسهمیترا حجازیپور، قهرمان اسبق شطرنج آسیا که در سال جاری میلادی موفق به اخذ تابعیت فرانسوی خود شد، عنوان قهرمانی این کشور را هم به دست آورد.
این موضوع، مورد توجه فدراسیون جهانی شطرنج قرار گرفته و فیده در گزارشی مصور، موفقیت حجازیپور در نیمهنهایی مقابل پائولین گیشار و غلبه بر دئیمانته کورنت در فینال را منعکس کرده است.
شطرنجباز ۳۰ ساله ایرانی همراه با علیرضا فیروزجا در فرانسه، سارا خادم در اسپانیا، آتوسا پورکاشیان در آمریکا و دیگر نخبگان این رشته ورزشی، دیگر عضو تیم ملی ایران نیستند و در دنیای آزاد به رویاهای ورزشیشان تحقق میبخشند. حجازیپور اردیبهشت ۹۷ با انتشار تصویری با پوشش اختیاری در اینستاگرام نوشته بود: «بهترین لحظات زمانی است که باد گیسوانت را به پرواز در میآورد. چه دردناک است که گیسوان رقصان را به زندان پارچهای بازگردانی. مرگ روح زمانی است که آزادی را چشیده و دوباره به اسارت بازگردد. پیشپاافتادهترین حقوق انسانهاست که چنین با آبوتاب وصف میکنم.»
با تهدید فدراسیون شطرنج، او پس از چند روز پست خود را پاک کرد و در مطلبی دیگر به نقل از مارتین لوترکینگ نوشت: «زندگی ما روزی به پایان میرسد که درباره موضوعاتی که اهمیت دارد سکوت کنیم.»
حجازیپور دی ۹۸ در مسابقات جهانی مسکو، بدون حجاب اسلامی به مصاف حریفانش رفت. امتناع یک ورزشکار زن ملیپوش از رعایت حجاب اجباری در رقابتهای جهانی، اقدامی بیسابقه در دوران حکومت جمهوری اسلامی بود. میترا حجازیپور، استادبزرگ شطرنج سه روز پس از پایان مسابقات، عکس و خبر اقدام تاریخی خانم حجازیپور برای نخستین بار در رادیوفردا انعکاس یافت. ساعتی بعد، پهلوانزاده رئیس وقت فدراسیون شطرنج ایران اعلام کرد: «این ورزشکار به دلیل عدم رعایت قوانین، دیگر جایی در تیم ملی نخواهد داشت».
میترا که عنوان استاد بزرگ زنان را در سال ۲۰۱۵ به دست آورده، از خردسالان تا بزرگسالان دارای مجموعهای از افتخارات جهانی و قارهای است، از جمله میتوان به دو بار نایبقهرمانی نونهالان جهان، نشان نقره ۲۰۱۰ جوانان جهان و قهرمانی بزرگسالان آسیا در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد.
حجازیپور در مسابقات دانشجویان جهان، بازیهای آسیایی و جام ملتهای آسیا نیز مدالآور بوده است.
او همچنین از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ در همه ادوار المپیاد جهانی شطرنج برای تیم ملی ایران بازی کرد.
این شطرنجباز در اینستاگرامش درباره اولین سال عضویت در تیم ملی که ۹ ساله بود، نوشت: «مقنعه و مانتوهای بلند به تنمان زار میزد. حراست چادری تیم وسط فرودگاه مشغول اقامه نماز بود. حالا خوب میفهمم چطور ما را از کودکی وارد بازیهای دلخواهشان میکنند و از ما عروسکهایی میسازند برای آرمانهایشان.»
او تأکید کرد: «تصمیم گرفتهام در ساخت و پاخت این جرثومه هولناک سهمی نداشته باشم و دیگر در بازی '"ما با حجاب مشکلی نداریم'' شرکت نکنم.» رعایت پوشش اجباری در سالیان اخیر، به طور مکرر با خودداری قهرمانان زن رشتههای تیمی و انفرادی مواجه شده است؛ رویکردی که اعمال محرومیت از سوی فدراسیونها و اظهارات قهرآمیز مسئولان سیاسی را در پی دارد.
خانم حجازیپور پیش از محرومیت از سوی جمهوری اسلامی نیز در فرانسه تحصیل میکرد و ستاره تیم شطرنج برست بود.
او پیوسته در اینستاگرامش نسبت به وقایع ایران از جمله نقض حقوق شهروندان، بازداشتها و سرکوبها واکنش نشان میدهد.
+18
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Mamad_Zendoni - لندن، انگلستان
بزک نگو بهار میاد با کومبوزه خیار میاد همیشه آخر داستان خوش هست. اینم آخر سر مثل بقیه پناهنده ها نیست و نابود میشه نمونش اون دختره تکواندو کاره بود
7
1
سه شنبه ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.