رژه افتخار جامعه رنگین‌کمانی افغانستان در برمن آلمان - تصاویر

ایران وایر- شایا گلدوست: رژه افتخار جامعه رنگین‌کمانی افغانستان ۲۶ ماه آگوست ۲۰۲۳ در برمن آلمان برگزار شد. به نظر می‌رسد که این اولین رژه افتخار در تاریخ جامعه رنگین‌کمانی افغانستان است.

این رژه افتخار که توسط سازمان «رنگین‌کمان افغانستان» برگزار شد، فرصتی بزرگ برای اعلام اتحاد و همبستگی رنگین‌کمانی‌ها و فعالان و کنشگران حوزه جنس و جنسیت افغانستانی را فراهم کرد. برگزار‌کنندگان این رژه افتخار، هدف خود را شکستن سکوت جامعه‌ جهانی در برابر شرایط مردم افغانستان و همچنین تاکید بر حفظ حقوق بشر و جان افراد جامعه‌ رنگین‌کمانی در افغانستان اعلام کرده‌اند.

«علی توکلی»، فعال حقوق ال‌جی‌بی‌تی افغانستان و رییس و بنیانگذار سازمان «رنگین‌کمان افغانستان» در گفتگو با «ایران‌وایر» در رابطه با برگزاری این رژه افتخار بیشتر توضیح می‌دهد:

«ما خواستیم از این پس، بعد از سال‌ها سرکوب در افغانستان، اولین رژه افتخار خود را برگزار کنیم. تعدادی بسیار زیادی از ال‌جی‌بی‌تی‌های افغانستان کنار هم آمدند و این رژه برگزار شد. من فکر می‌کنم با برگزاری این رژه افتخار، صدای جامعه ال‌جی‌بی‌تی افغانستان از این پس بلند‌تر خواهد شد.»

به گفته او این مراسم با روحیه بالا برگزار شده و ال‌جی‌بی‌تی‌های افغانستانی بدون هیچ ترسی در این رژه افتخار شرکت کردند: «در گذشته اگر می‌خواستیم مراسم و رژه‌ای برگزار کنیم پیشاپیش هشدارها و تهدیداتی دریافت می‌کردیم، اما این‌بار این‌طور نبود.

این یک اتفاق محشر برای جامعه ال‌جی‌بی‌تی افغانستان بود. همه با روحیه بالا فریاد می‌زدند و با اتحاد کنار هم ایستاده بودند. ما این همبستگی را یک فرصت ارزشمند برای ترویج برابری جنسی و جنسیتی می‌دانیم.

استقبال بسیار خوب بود و مردم زیادی هم استقبال کردند. تعدادی از افغانستانی‌های ساکن شهر برمن نیز برای تماشا آمده‌ بودند. موضوع جالب این بود که برخی از افغانستانی‌ها متعجب بودند و می‌پرسیدند مگر ما هم ال‌جی‌بی‌تی داریم؟»

رژه‌های افتخار رنگین‌کمانی‌ها در اعتراض به محو کردن و فشار برای پنهان شدن شروع و رفته‌رفته باعث شد تا رنگین‌کمانی‌ها بتوانند به بسیاری از حقوقی که حق طبیعی آن‌ها است، دست پیدا کنند. امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا، این جشن‌ها و رژه‌های افتخار با حمایت دولت‌ها، سیاستمداران و سازمان‌های حقوق‌بشری برگزار می‌شوند تا به همه نشان دهند که دنیا پر است از رنگ‌ها، و انسان‌ها می‌توانند از جنبه‌های مختلفی، از جمله هویت و بیان جنسیتی و جنس و گرایش‌های جنسی، با هم متفاوت باشند.

علی توکلی در توضیح شرایط جامعه رنگین‌کمانی افغانستان می‌گوید:

«کشور افغانستان هیچ‌گاه برای افراد جامعه رنگین‌کمانی مکانی امن نبوده است، اما در دو سال گذشته با روی کار آمدن مجدد طالبان این قشر آسیب‌پذیر تحت شدیدترین سرکوب‌ها قرار گرفته‌اند. سکوت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری شرم آور و مایه‌ ناامیدی است.

مردم افغانستان انتظار داشتند تا جهان تحریم‌های شدیدی علیه طالبان وضع کند، ولی متاسفانه آن‌ها در پشت درهای بسته ‌و در سکوت خبری مشغول تعامل با گروه تروریستی طالبان هستند.»

 به گفته او در حالی که جهان سکوت کرده است، طالبان با حکم شریعت و فرمان‌های جدید دستور به قتل افراد جامعه‌ رنگین‌کمانی می‌دهد و  در زیر پرچم‌ طالبان هر فرد همجنس‌گرا‌ستیز و ترنس‌ستیز در قبال افراد جامعه‌ رنگین‌کمانی خشونت اعمال می‌کند.

«علی توکلی» با اشاره به تلاش‌هایش در سازمان «رنگین‌کمان افغانستان» فعالیت‌های این سازمان را در حال حاضر محدود به رسانیدن صدای جامعه رنگین‌کمانی افغانستان و همچنین سعی در خروج این افراد از افغانستان معرفی می‌کند. تلاشی که در دو سال گذشته مثمرثمر بوده و با رایزنی با مقامات دولتی کشور آلمان توانسته است به تعدادی از رنگین‌کمانی‌های افغانستان کمک کند. او در پایان گفتگو با ذکر موارد ذیل، بر مطالبات جامعه رنگین‌کمانی افغانستان تاکید می‌کند:

- «ما خواهان حقوق برابر و ارزش‌انگاری جان تمام انسان‌ها هستیم فارغ از دین، نژاد، جنسیت و گرایش جنسی‌شان.

- ما از کشورها و نهادهای حقوق بشری می‌خواهیم در قبال بحران حقوق بشری در افغانستان سکوت خود را بشکنند و اقدام فوری اعمال کنند.

- با توجه به تهدیدها و لزوم محافظت از جان‌ جامعه‌ رنگین‌کمانی افغانستان، جامعه‌ جهانی باید رویکردی امن برای خروج فوری آن‌ها اتخاذ کند. همین‌طور ما درخواست پایان انتظار برای رنگین‌کمانی‌های گرفتار شده در کشورهای واسط به مقصدی امن هستیم.

- ما از کشورهایی که پناهندگان (+lgbt) را پذیرفته‌اند می‌خواهیم تا به درخواست (+lgbt) افغانستانی که با شرایط سخت و تهدید‌های جانی خودشان را به کشور مقصد رسانده‌اند، توجه ویژه اعمال شود.

- ما بر لزوم شکستن سکوت جهان در قبال جنایات طالبان تاکید می‌کنیم و ادامه‌ سکوت را هم‌دستی در جرم و جنایات طالبان می‌دانیم.

- ما خواهان به‌رسمیت شناختن رنج زنان و خانواده‌ رنگین‌کمانی در افغانستان و به‌رسمیت شناختن مبارزه‌ آن‌ها در این دو سال هستیم.

- ما هرگونه تعامل و باج سیاسی به طالبان را محکوم می‌کنیم و این کار را خلاف ارزش‌های انسانی و‌حقوق بشری می‌دانیم.

- ما اعضای ال‌جی‌بی‌تی دیاسپورا، همدلی و هم‌بستگی خود را با افراد جامعه‌ (lgbt) گرفتار در چنگال طالبان اعلام می‌کنیم و برای رفع تبعیض و ترویج برابری جنسی و جنسیتی تلاش خواهیم کرد. به امید روزی که همه‌ اعضای جامعه‌ رنگین کمانی افغانستان با صلح و امنیت زندگی کنند با‌ حقوق برابر با همه‌ انسان‌ها.»
+36
رأی دهید
-23

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن

    فاطی هم با پارتنرش بصورت مخفیانه شرکت کرده !!
    3
    36
    دوشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۷
    اقای شاکی - برمن، آلمان

    فاطی ...😊 اونجا چیکار میکردی
    3
    30
    دوشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

    این .. از جامعه شیعیان افغانستان نمی‌باشند. امام صادق ع: «حرمت لواط از زنا بیشتر است، به درستی که خداوند قومی را برای عمل لواط هلاک فرمود ولی کسی را برای زنا هلاک نفرمود».
    23
    2
    دوشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Adamat7775 - خارکف، اوکراین
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    البته به‌گمانم -بر طبق جمله‌ی آخر کامنت شما-، جمله‌ی آغازین رو منظورتون این بوده که بنا بر دیدگاه امام مسلمانان؛ *گناه لواط از زنا بیشتر است* و یا؛ *حرمت زنا از لواط بیشتر است* یعنی لواط بسیار بدتر از زنا هست. (البته از دید من هر دوتاش بد و بسیار ناپسند است -بویژه لواط). / حالا می‌‌دونید چرا امامی که فرمودید چنین دیگاهی رو گفتن؟. چون هر دینی، هر چی‌ رهرو بیشتر داشته باشه، خودش رو قوی‌تر می‌تونه احساس کنه. از طریق زنا، زن می‌‌تونه باردار شه، چون زن باید با مرد بخوابه تا باردار بشه، و در نتیجه بر تعداد هم‌کیشان آن دین افزوده می‌‌شه. اما از طریق ارتباط بسیار حال‌بهمزن دو تا مرد با هم، که بچه‌ای ایجاد نمی‌شه، برای همین، -همونطور که خودتون نیز گفتید- دین‌ها، قبح لواط رو خیلی‌ بیشتر از زنا می‌‌دونن. و البته که هر دو تاش بسیار بد هست.
    1
    10
    دوشنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.