رئیس موزه بریتانیا: حدود ۲۰۰۰ اثر باستانی و هنری از موزه بریتانیا دزدیده شده است

 بی بی سی:جورج آزبورن، رئیس موزه بریتانیا تایید کرده است که حدود دوهزار شیء از موزه بریتانیا دزدیده شده اما تعدادی از گنجینه‌های مفقوده بازیابی شده‌اند.

وزیر پیشین دارایی بریتانیا پذیرفت که شهرت موزه لطمه دیده است اما گفت: «این وضعیت بهم ریخته‌ را ما درست می‌کنیم.»

او به بی‌بی‌سی گفت: در فوریه ۲۰۲۱ که نگرانی‌های مربوط به سرقت این اشیا برای اولین بار مطرح شد، «می‌توانست کارهای بیشتری انجام شود».

یکی از کارکنان موزه که مظنون به دست داشتن در این کار بوده، اخراج شده است.

روز جمعه اعلام شد که هارتویگ فیشر، مدیر موزه، پس از پذیرش سوءمدیریت در تحقیقات سال ۲۰۲۱ از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.

این موزه، یکی از معتبرترین نهادهای فرهنگی بریتانیاست و از زمانی که در اوایل ماه جاری گزارش شد که شماری از گنجینه‌ها «مفقود و دزدیده شده یا آسیب دیده»، تحت فشار قرار گرفته است.

موزه قبلاً گفته بود که این اشیاء به قرن ۱۵ قبل از میلاد تا قرن ۱۹ پس از میلاد تعلق داشته و عمدتاً برای اهداف آکادمیک و تحقیقاتی نگهداری می‌شدند.

آقای آزبورن - که در ژوئن ۲۰۲۱ به عنوان رئیس موزه منصوب شد - به برنامه «تودی» رادیو۴ بی‌بی‌سی گفت که «ما در حال حاضر شروع کرده‌ایم به بازیابی برخی از اشیاء سرقت شده.»

او گفت: «ما معتقدیم که این سرقت‌ها طی مدت طولانی صورت گرفته و صادقانه بگویم که می‌توانستیم کارهای بیشتری برای جلوگیری از آن انجام دهیم.»

وی در پاسخ به این سوال که اشیاء مفقود شده کجا قرار دارند، گفت: «تعدادی از افرادی که در کار عتیقه بودند فعالانه با ما همکاری می‌کنند و بازیابی‌ آنها تاکنون در حکم ضرب‌المثل 'در نومیدی بسی امید است' بوده.»

او گفت مطمئن است که «افراد صادق» موارد دزدیده شده را پس خواهند داد اما تصدیق کرد که «برخی ممکن است این کار را نکنند.»
جورج آزبورنموزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ تأسیس شد و مجموعه‌ای از آثار، حدود هشت میلیون شیء را جمع آوری کرده است اما تا سال ۲۰۱۹ تنها حدود ۸۰هزار مورد از آنها در معرض دید عموم قرار گرفته و بقیه در انبار نگهداری می‌شوند.

آقای آزبورن گفت که همه این اشیا «به‌طور دقیق فهرست‌نویسی و ثبت نشده‌اند» و افزود «کسی که موارد ثبت‌نشده را بشناسد، فرصت طلایی برای برداشتن آنها دارد.»

آقای آزبورن گفت که موزه در همکاری تنگاتنگی با پلیس است و اضافه کرد که «کار تجسس» در دست اقدام است تا دقیقاً آنچه که مفقود شده است مشخص شود. او گفت سیستم امنیتی موزه هم باید بهبود یابد.

آقای آزبورن افزود: «مطمئناً به اعتبار موزه بریتانیا لطمه زده است، این موضوع واضح و مبرهن است و به همین دلیل است که من به نمایندگی عذرخواهی می‌کنم.»

کارآگاهان پلیس لندن با مردی درباره اشیاء مفقود شده گفت‌وگو کرده‌اند اما هیچ بازداشتی انجام نگرفته.

مسئولان ارشد این موزه تلاش کرده‌اند تا به نحوه برخورد با کشف اشیاء گم‌شده پس از مشخص شدن نگرانی‌ها درباره سرقت‌های احتمالی که برای اولین بار دو سال پیش مطرح شد، رسیدگی کنند.

آقای آزبورن در پاسخ به این سوال که چرا نگرانی‌های مطرح شده در سال ۲۰۲۱ جدی گرفته نشد گفت فکر نمی‌کند که «لاپوشانی» در رده‌های بالای موزه صورت گرفته اما افزود که «ممکن» است که «باور جمعی» در میان مسئولان ارشد این بوده که آنها «فکر نمی‌کردند از داخل موزه» ، کسی گنجینه‌ها را دزدیده باشد.

آقای فیشر که از سال ۲۰۱۶ در مقام مدیر موزه بوده روز جمعه تایید کرد که وقتی جایگزینش منصوب شود از سمت خود کناره‌ی گیری خواهد کرد.

او پیش از این قرار بود که در سال ۲۰۲۴ از سمت خود کنار رود.

او گفت: «واضح است که موزه بریتانیا آنقدرها که لازم بود، به هشدارهای ۲۰۲۱ واکنش نشان نداده است.

او افزود: «مسئولیت این ناکامی بر عهده مدیر است.»

او همچنین برای «قضاوت نادرست» در مورد دلال عتیقه‌ای که اطلاعات مربوط به اشیاء مفقوده را مخفی کرده بود، عذرخواهی کرد.

جاناتان ویلیامز معاون مدیر موزه که در تحقیقات ۲۰۲۱ دخیل بوده، تا پایان تحقیقات مستقل موزه، موقتا از وظایف معمول خود کناره‌گیری خواهد کرد.

رسوایی گنجینه‌های مفقوده سوالاتی را در رابطه با نقش گسترده موزه بریتانیا به‌عنوان نهادی که محل نگهداری اشیایی از سراسر جهان است مطرح کرده است.

دسپونیا کوتسومبا، باستان‌شناس یونانی این هفته به بی‌بی‌سی گفت تندیس‌های پارتنون در لندن «در امان» نیستند. دولت یونان از مدت‌ها پیش خواستار بازگرداندن آثار باستانی «مرمرهای الگین» شده است.
+4
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.