پیوند کلیه خوک به انسان؛ موفقیتی که یک ماهه شد

عمل پیوند کلیه خوک به انساندویچه وله: بیش از یک ماه پیش پزشکان در نیویورک توانستند کلیه خوک را با برخی تغییرات ژنتیکی به یک انسان دچار مرگ مغزی با موفقیت پیوند بزنند. این کلیه تاکنون به مدت ۳۲ روز و بیشتر از سایر موارد مشابه، کار کرده است.

پزشکان در آمریکا پیشرفت چشمگیر دیگری را در زمینه پیوند اعضای حیوانات به انسان، تجربه کرده‌اند.

به گفته پژوهشگران پزشکی در نیویورک، یک تیم پزشکی کلیه یک خوک را پس از انجام اصلاحات ژنتیکی بر روی آن، با موفقیت به یک انسان بیمار با مرگ مغزی، پیوند زده است.

این کلیه تاکنون به مدت ۳۲ روز به طور عادی کار کرده و طولانی‌تر از سایر پیوند‌های مشابه تا به حال بوده است.

رابرت مونتگومری، رئیس مؤسسه پزشکی لانگون که متخصص امور پیوند است، می‌گوید: «این کار نشان می‌دهد که کلیه خوک تنها با  اجرای اصلاحاتی ژنتیکی و بدون دارو یا دستگاه‌های آزمایشی، قابلیت جایگزنی و عملکرد کلیه یک انسان را برای حداقل ۳۲ روز دارد، بدون اینکه این کلیه از سوی سیستم ایمنی بدن انسان رد شود.»

پژوهشگران پزشکی در بیمارستان نیویورک قصد دارند این تحقیقات و آزمایش را تا یک ماه دیگر بر روی این بیماردچار مرگ مغزی ادامه دهند.
پیوند کلیه خوک برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱
پیشتر رابرت مونتگومری که خود یک پزشک جراح است در سپتامبر سال ۲۰۲۱ برای اولین بار کلیه یک خوک را که از نظر ژنتیکی تغییر یافته بود، به یک انسان پیوند زده بود. او دو ماه پس از آن، دوباره چنین عملی را انجام داد.

پس از آن تاکنون پزشکان دیگری نیز موفق شده‌اند عمل پیوند کلیه خوک به انسان را انجام دهند.

 در حال حاضر بیش از ۱۰۳ هزار بیمار در ایالات متحده آمریکا در انتظار دریافت عضو اهدایی هستند. از این تعداد حدود ۸۸ هزار بیمار به کلیه اهدایی نیاز دارند.

 به دلیل کمبود اعضای اهدایی انسان، محققان پزشکی امید زیادی به پیوند موفقیت‌آمیز اعضای بدن از یک گونه به گونه دیگر، به ویژه از حیوان به انسان، بسته‌اند.

یکی از مشکلات اساسی در پیوند اعضای حیوان به بدن انسان، دفع سریع آن توسط سیستم ایمنی بدن انسان است. برای جلوگیری از این امر، به تازگی اعضای حیوانات برای پیوند به انسان مورد اصلاحات ژنتیکی قرار می‌گیرند.

در ژانویه سال ۲۰۲۲ پزشکان دانشگاه مریلند برای اولین بار با موفقیت قلب خوک به یک انسان بیمار، پیوند زدند. این بیمار دو ماه پس از آن به علت ویروسی که در قلب خوک بود، درگذشت.
+9
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.