وجود مواد شیمیایی خطرناک در محصولات دوره پریود

دویچه وله: محققان با تجزیه‌و‌تحلیل بیش از ۱۰۰ نوع محصول مختلف مورد استفاده در دوران پریود یا عادت ماهانه، دریافته‌اند که تعدادی از آنها می‌توانند حاوی "مواد شیمیایی ماندگار"  و مضر باشند.

به‌ نوشته مدیکال‌نیوز تودی؛ این مواد شیمیایی تحت عنوان مواد پر فلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل با نام اختصاری PFAS، خواص چسبندگی و مقاومت در برابر آب دارند ولی به‌ دلیل نگرانی در مورد سلامت انسان و محیط زیست، همواره مورد نقد بوده‌اند.

PFASها در برخی محصولات دوره پریود مانند پد، تامپون و کاپ قاعدگی یافت شده است. افزودن PFAS به لایه بیرونی محصولات دوره پریود باعث می‌شود مایع از لایه‌های داخلی خارج نشود و از پخش‌شدن آن بر روی لباس فرد جلوگیری گردد.

این یافته محققان دانشگاه نوتردام در ایندیانا، در نشست پاییزی ۲۰۲۳ انجمن شیمی آمریکا (ACS) ارائه شده است. محققان گفتند که بر اساس نتایج این مطالعه، بسیاری از محصولات دوران قاعدگی، پلی فلوروآلکیل ندارند. با این‌ حال، آنها از وجود این مواد شیمیایی در بسته‌بندی برخی از پدها و تامپون‌ها متعجب شده‌اند.

دکتر گراهام پیزلی، استاد فیزیک در دانشگاه نوتردام و محقق اصلی این پروژه، می‌گوید که PFASها نه‌ تنها برای استفاده‌کنندگان، بلکه برای محیط زیست و نسل‌های آینده نیز نگران‌کننده است.

او می‌گوید: «PFASها همگی ساخته دست بشر هستند و وقتی وارد جریان خون ما می‌شوند، معمولاً سال‌ها دوام می‌آورند. دلیل این امر این است که آنها به همه اندام‌های ما منتقل می‌شوند. محصولات حاوی این مواد شیمیایی وقتی وارد محل دفن زباله می‌شوند، آزاد شده و به چرخه طبیعت باز می‌گردند، به‌ این‌ معنی که این مواد شیمیایی برای همیشه در منبع آب آشامیدنی و همچنین آب آبیاری قرار می‌گیرند.

به‌گفته محققان، میزان خطری که این مواد شیمیایی برای سلامتی دارند، علی‌رغم این واقعیت که از دهه ۱۹۵۰ به‌طور گسترده در محصولات صنعتی و مصرفی مورد استفاده قرار گرفته‌اند، به‌ طور کامل درک نشده است.

با‌ این‌ حال، طبق اعلام آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA)، مطالعات فعلی نشان می‌دهد که PFAS با نگرانی‌های بهداشتی زیر مرتبط است:

کاهش باروری، افزایش فشار خون در دوران بارداری، مشکلات رشد در کودکان، از جمله وزن کم هنگام تولد، بلوغ زودرس، تغییرات استخوانی، یا تغییرات رفتاری، افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها (پروستات، کلیه و بیضه)، کاهش عملکرد سیستم ایمنی، اختلالات هورمونی، افزایش سطح کلسترول، خطر چاقی.

اما برخی از راه‌های کاهش خطر قرار گرفتن در معرض PFAS:

از تامپون‌ها و پدهایی که اغلب حاوی ترکیبات فلوئور هستند اجتناب کنید.

از محصولات ارگانیک که عموماً فاقد مواد شیمیایی مصنوعی هستند، استفاده کنید.

برچسب "PFAS-and fluorinated free" را بررسی کنید

استفاده از کاپ قاعدگی قابل استفاده مجدد را در نظر بگیرید.
+7
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.