پس از تعطیلی «داروگر» شرکت ۵۵ ساله داروسازی الحاوی نیز تعطیل شد

 محمد آذری‌نیا، مدیرعامل شرکت داروسازی الحاویرادیو فردا: مدیرعامل شرکت داروسازی باسابقه «الحاوی» با اعتراض به اقدام اخیر سازمان غذا و دارو، از تعطیلی و تعدیل تمامی نیروی انسانی ۵۰۰ نفره این شرکت خبر داد.

بر اساس تصویر نامه‌ای از محمد آذری‌نیا مدیرعامل شرکت داروسازی الحاوی که روز دوشنبه در رسانه‌های ایران منتشر شد، او «اقدام نامتعارف و غیرقانونی سازمان غذا و دارو در متوقف کردن کارتابل محصولات شرکت الحاوی» را دلیل تصمیم تعطیلی شرکت اعلام کرده است.

مدیرعامل الحاوی نوشته است: «با وجود تلاش بی‌دریغ این شرکت جهت تامین کمبودهای دارویی، همه فعالیت‌های این شرکت ۵۵ ساله از تاریخ ۲۴ مرداد تعطیل شده و تمامی پرسنل (حدود ۵۰۰ نفر) تعدیل می‌شوند.»

او افزوده است که شرکت الحاوی «حق شکایت و اقدام قضایی» را برای خود محفوظ داشته و «تبعات و خسارات این اقدام را مستقیماً متوجه مدیران سازمان غذا و دارو» می‌داند.
شرکت داروسازی الحاوی در سال ۱۳۴۷ تاسیس شد و بر اساس گزارش وبسایت این شرکت، با تولید بیش از ۸۰ نوع محصول، یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت داروسازی کشور است.

یک روز پس از انتشار این نامه، رسانه‌های ایران بیانیه سازمان غذا و دارو خبری در این باره را منتشر کردند.

در اطلاعیه این سازمان که روز سه‌شنبه منتشر شد، ادعا شده که شرکت داروسازی الحاوی «۲۲۰ میلیارد» تومان گران‌فروشی کرده و به پرداخت جریمه ۱۱۰۰ میلیارد تومانی از سوی سازمان تعزیرات حکومتی متهم شده است.

در بیانیه سازمان غذا و دارو این ادعا آمده است: «از کل سبد دارویی این شرکت، تنها شش کالا به دلیل گرانفروشی مکرر حکم توقف فروش داشته‌اند، اما ضمن عدم اصلاح رویه و ادامه روند گرانفروشی پس از صدور حکم، اقدام به احتکار و توقف عرضه تمام محصولات خود کرده است.»

این اولین بار نیست که کارخانه‌ها و تولیدکنندگان قدیمی و باسابقه ایران به ورطه تعطیلی کشیده می‌شوند.

مدیرعامل شرکت داروگر نیز ۱۵ خرداد امسال ضمن اعتراض به مشکلات تولید در ایران و اعلام تعطیلی این کارخانه، در نامه‌ای نوشت که تحمیل مالیات‌های ناعادلانه و ممانعت از خرید مواد اولیه و فروش کالا دلیل تعطیلی کارخانه داروگر تهران بوده است.

بیژن اسماعیلی در این نامه از «برخوردهای سلیقه‌ای» و «سیاست‌های غلط اقتصادی در ایران» و همچنین از محدودیت‌های ایجاد شده برای خرید مواد اولیه و فروش کالا انتقاد کرد.

شرکت داروگر در سال ۱۳۰۷ در شهر اصفهان توسط غلامرضا داروگر تأسیس شد و یکی از باسابقه‌ترین تولیدکنندگان محصولات بهداشتی در ایران بود که بعد از انقلاب ۵۷ به نهادهای حکومتی واگذار شد.

شرکت‌ الحاوی در شرایطی تعطیل شده که ایران با یک بحران شدید کمبود دارو مواجه است و انتقادها از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی در این زمینه افزایش یافته است.

چند روز پیش، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از تداوم بی‌توجهی دولت و خودداری بانک مرکزی از تخصیص ارز دارو خبر داد و گفت که بی‌توجهی دولت منجر به کمبود ۲۰۰ قلم دارو در کشور شده که پیامد آن، «افزایش مرگ و میر» بیماران است.
+22
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    توله وزیر بهداشت دارو احتکار کرد هم جریمه شد؟
    1
    11
    ‌سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    یه بابایی میگفت مگه زمان شاه چی داشتیم؟ یه ٩٠٠ کیلومتر راه اهن داشتیم و یه مقدار جاده اسفالت. حالا یواش یواش داره میاد رو (البته برای قشری که کور بودن) که کجا داشتیم میرفتیم (نگفتم کجا بودیم، چون نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا همسطح نبودیم، وای داشتیم با یک سرعت خوبی میرفتیم) تلفیق خوبی بودیم از سوسیالیسم و کابیتالیسم. جایی که به منفعت مردم از ثروت ملی بود سوسیالیست بودیم و جایی که کسی میخواست کارآفرین باشه کاپیتالیست بودیم. صنایع پایه داشتیم پتروشیمی پالایشگاه، ذوب آهن الومنیوم سازی. صنایع میانی داشتیم مثل اتوموبیل، تراکتور سازی …دارو سازی داشتیم، لوازم خانگی داشتیم وقتی که سامسونگ و ال جی توی کمر باباشون بودن. اسلحه سازی و مهمات سازی داشتیم. هایکوپتر سازی داشتیم (قرار بود هلیکوپتر کبری در ایران مونتاژ بشه). کشاورزی داشت به سمت مکانیزه شدن پیش میرفت. پروژه های اب شیرین کن بود، نیروگاهها به اندازه مصرف کشور بود (نیروگاه نکا، و نیروگاههای آبی و چندین سد اصولی، نه مثل امروز که گه زدن به محیط زیست). تمام اینها رو تقدیم خمینی کردن، کسی که فرق فضولات انسان رو با گوشت کوبیده نمیدونست!
    1
    21
    ‌سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.