وزیر مهاجرت بریتانیا: پناهجویان یا باید به خوابگاه‌های شناور بروند یا خبری از اسکان رایگان نیست

 یورونیوز: در بریتانیا، پناهجویانی که از زندگی بر روی شناور مسطح (بارج) که برایشان درنظرگرفته شده امتناع ورزند، ممکن است از سوی دولت سلب حمایت شوند. این در حالی‌ است که چالش‌های قانونی در مخالفت با انتقال پناهجویان به این اقامتگاه همچنان ادامه دارد.

رابرت جنریک، وزیر مهاجرت بریتانیا روز چهارشنبه با حضور در برنامه «رادیو ۴ بی‌ بی‌ سی‌» اعلام کرد که افرادی که متقاضی پناهجو شدن در بریتانیا هستند و از رفتن به اقامتگاه‌های در نظر گرفته شده همچون شناورهای بارج خودداری کنند، ممکن است از دریافت خدمات و حمایت‌های دولتی محروم شوند.

اولین گروه از پناهجویان در روز دوشنبه به شناور «بیبی استکهلم» در پورتلند، در جنوب غربی انگلستان منتقل شدند. به محض این جابجایی، جمعی از وکلا بلافاصله وارد عمل شدند تا بلکه از انتقال بیشتر افراد به این شناور جلوگیری به عمل آورند. آن‌ها معتقدند که برای پناه‌جویان آسیب‌دیده، این شناور ۲۲۰ خوابه ناامن و نامناسب است.

آقای جنریک در این برنامه گفت: «اگر محل اقامتی که ارائه شده مانند شناور بارج را نپذیرید، ما هم ممکن است حمایت پناهندگی شما را حذف کنیم و آن فرد در نهایت باید از عهده خودش بر آید.»
آسوشیتدپرس
پناهجویان در حال سوار شدن به شناور «بیبی استکهلم»، ۷ اوت ۲۰۲۳اسکان به حد وسع
جنریک خاطرنشان کرد که دولت بریتانیا به تعهدات قانونی خود برای تامین سرپناه و نیازهای اولیه پناهجویان عمل می‌کند و این را هم افزود که برای اقامت در هتل‌ها و مکان‌های مربوطه حق انتخاب یا «منوی انتخابی» به افراد ارائه نمی‌شوند.

این اعلام جدید در حقیقت در چارچوب روزهایی تعریف می‌شود که ریشی سوناک از آن به عنوان «هفته رسیدگی به قایق‌های کوچک» یا همان قایق‌های مهاجران غیرقانونی یاد می‌کند و طی آن دولت در نظر دارد تا در پاسخ به فشار فزاینده برای خارج کردن پناهجویان از هتل‌ها، مجموعه‌ای از سیاست‌های مهاجرتی خود را به اجرا بگذارد.

تعداد فزاینده‌ای از پرونده‌های درخواست پناهندگی هنوز توسط وزارت کشور بریتانیا بررسی نشده است و این هزینه‌های زیادی را بر دولت تحمیل کرده است به طوری که سال گذشته میلادی هزینه اقامت پناهجویان در هتل به رقم ۱.۹ میلیارد پوند رسید.

آقای جنریک گفت: «ما هیچ کس را تنگدست نمی‌کنیم. خودشان این را می‌خواهند چرا که این نوع اسکان کاملا آبرومند را نمی‌پذیرند.»

استفاده از شناورهای مسطح یا اصطلاحا «بارج‌ها» و پایگاه‌های نظامی متروکه برای اسکان پناهجویان به دلایل مختلف از جمله هزینه بر بودن، بی‌رحمانه بودن و غیرانسانی بودن با انتقاد سازمان‌های حمایت از پناهندگان مواجه شده است. همچنین نگرانی‌هایی در مورد ایمنی این نوع شناور به هنگام آتش‌سوزی، تراکم زیاد جمعیتی و روبه رو شدن با تهدیدهای گروه‌های راست افراطی مطرح شده است.

آقای جنریک گفت: «حتما که نباید افراد را به هتل‌های چهار ستاره بفرستیم.» او افزود که شناور مذکور قبلا محل اقامت کارگران نفت و گاز بوده است و چه بسا که به طور مشابه، پناهندگان اوکراینی نیز در شهرهای گلاسکو و ادینبورو اسکان داده شده‌اند.»

وزیر مهاجرت بریتانیا گفت: «اگر [این نوع اسکان] برای همه آن افراد به حد کافی مناسب بوده، پس باید برای مهاجران همان اندازه خوب باشد و ما معتقدیم که همین‌گونه هم هست.»
حزب محافظه‌کار و سیاست‌های مهاجرتی
آقای جنریک همچنین از لی اندرسون، قائم‌مقام حزب محافظه‌کار بریتانیا نیز دفاع کرد. گفته شده است که آقای اندرسون در روز سه‌شنبه گفته بوده است که هر کسی که از اسکان در شناور «بیبی استکهلم» خودداری کند «می‌تواند گورش را گم کند و به فرانسه برگردد.»

وزیر امور مهاجرت بریتانیا به رادیو چهار بی بی سی گفت: «فکر می‌کنم آنچه لی [اندرسون] منظورش بوده اشاره به این واقعیت است که اسکانی که ما به عنوان یک کشور با صرف هزینه‌های هنگفت چند میلیارد پوندی در سال فراهم می‌آوریم آبرومند است، کیفیت خوبی دارد، و با تعهدات قانونی ما همخوانی دارد.»

وی افزود «بارج‌های مشابهی در بلژیک و هلند هم استفاده می‌شوند. دولت [محلی] اسکاتلند از شناور مشابهی برای اسکان پناهندگان اوکراینی استفاده کرده است. بنابراین اگر [این نوع اسکان] برای همه آن افراد به اندازه کافی مناسب است، پس باید برای این مهاجران نیز به اندازه کافی خوب باشد.»

با این حال، ایوت کوپر، وزیر کشور دولت در سایه بریتانیا در گفتگو با همین برنامه رادیویی گفت که محافظه‌کاران به دلیل طفره رفتن از ناکامی‌های خود در مقابله با مهاجرت غیرقانونی و افزایش پناهجویان، به « ترویج تفرقه» و «فرار رو به جلو» روی آورده اند.
+25
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Mamad_Zendoni - لندن، انگلستان
    این کار ها فایده نداره نمیدونم اینها چرا یه کار رو درست انجام نمیدن، مگه استرالیا نبود سه سوته جلوی این مفت خورها رو گرفت شما هم این کار رو بکنید
    5
    15
    ‌پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.