ماجرای مدارک هویتی ایرانیان؛ از سجل تا شناسنامه


ایندیپندنت فارسی: اولین شناسنامه ایرانی در بخش ۲ تهران در تاریخ سوم دی‌ماه ۱۲۹۷ هجری شمسی به‌ نام فاطمه ایرانی صادر شد.
 
شماره شناسنامه فاطمه یک بود. تا صدسال پس‌ از آن اگرچه شکل و شمایل و اندازه این مدرک ابراز هویتی بارها تغییر کرد اما روال صدور آن یکسان ماند.
 
هر متولدی که پدر ایرانی داشت می‌توانست صاحب یکی از این شناسنامه‌ها باشد. جدیدترین شناسنامه ایرانی‌ها شبیه گذرنامه و در همان اندازه و کیفیت طراحی‌شده است.
 
صفحه داخل جلد محل هشدارهای امنیتی است. صاحب شناسنامه نباید به هیچ طریقی آن را مخدوش کند یا این مدرک هویتی را به‌عنوان ودیعه یا وثیقه در اختیار دیگران قرار دهد.
 
در صفحه نخست مشخصات فردی مانند شماره ملی شخص و پدر و مادر وی، شماره شناسنامه، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، محل تولد، نام پدر و مادر و محل تنظیم سند درج‌شده است.
+7
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۹
    ضدبشر - گراتس، اتریش

    ایندیپندنت فارسی جان , آخه چرا گندش را بالا میاری ؟ دهه هاست شاه الهی ها گوش ملت را کر کردن که زمان قاجار ما شناسنامه و هویت نداشتیم , آقای کبیر ما را صاحب هویت و شناسنامه کرد . نکن این کارها رو . خوبیت نداره ایندیپندنت فارسی گرانقدر .
    29
    4
    ‌سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    تنها چیزی که ما از قجار به ارث بردیم فلاکت و بیچارگی. از ۸ جهت. نصف ایران را داند به روسا. افغانستان را با چند عدد کنیز گرجی مو طلایی عوض کردند. زنن مو طلایی هنوز ندیده بودند. زمان انقلاب صنعتی در اروپا سور سره ناصری درست می‌‌کردند برا سکس لیز خوری. از درون حرمسرا فتحعلی‌شاه آنقدر ابله درست کردند که نتیجه آن را در ۵۷ دیدم. به اسم مجاهد چیریک. توده. مصدقی.۵۷تی. تیشه به ریشه ایران زدند. بله اولین شناسنامه در زمان قاجار بود. ولی اجباری نبود. و گذاشته از این بعد از یک ماه با مخالفت آخوند‌ها ربرو شد. آخوند‌ها آن زمان اداره ثبت در دست داشتند و پول می‌‌گرفتند اسم بچه را پشت قرهان می‌‌نوشتند. اجباری شدن در زمان رضا شاه شروع شد که البته با مخالفت شدید فامیل‌ها شما آخوند‌ها ربرو شد. می‌‌گفتند زن که آدم نیست و ارزش شناسنامه ندارد. چقدر این عقیده به عقیده شما ۵۷ تی نزدیک است. فقط یک جور دیگر تفسیر می‌‌کردید رنگ انقلابی‌ می‌‌زدید
    1
    11
    ‌چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.