آرشیو - بیمارستان رسول اکرمصدای آمریکا: نماینده پزشکان «متخصص طرحی کشور» در سازمان نظام پزشکی اعلام کرده است که در سال گذشته «۱۳ رزیدنت» جان خود را بر اثر «خودکشی» از دست دادهاند.
علی سلحشور، نماینده پزشکان متخصص طرحی کشور در سازمان نظام پزشکی در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» از خودکشیِ یکی از رزیدنتها طی «چند هفته گذشته» خبر داده و گفته است: «از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، یعنی فقط طی یک سال، سیزده رزیدنت خودکشی کردهاند.»
او افزوده است: رزیدنتها با «حقوق ناچیز و بدون بیمه و سنوات» مجبورند کار سنگین انجام بدهند و با این وضعیت، «امیدِ چندانی به آینده ندارند.»
پزشکان پس از گذراندن مقطع دانشگاهی دکترای حرفهای، دورهای «عملی و تکمیلی» نیز در تحصیلات آموزش عالی این بخش را میگذرانند که از آن با عنوان دوره «دستیاری پزشکی» یا دوره «رزیدنسی» و از آن فرد با جایگاه «رزیدنت» یاد میشود.
روزنامه «ایران» وابسته به دولت جمهوری اسلامی بیست و پنجم بهمنماه در گزارشی اعلام کرد که گذراندن «کشیکهای طولانی و متوالی» و نیز حضور «ماهانه ۵۴۰ ساعت» در مراکز درمانی «تبعات سنگینی» را برای رزیدنتها ایجاد کرده است.
به نوشته ارگان دولت، «خستگی مفرط و دائمی رزیدنتها» و ایجاد «مشکلات معیشتی» نه فقط منجر به «کاهش شدید بار یادگیری و کیفیت آموزش، افزایش خطای پزشکی و کاهش ارائه خدمت به بیماران» در مراکز درمانی شده بلکه آمار «انصراف از تحصیل» دانشجویان تخصص پزشکی را نیز افزایش داده است.
علی سلحشور، نماینده پزشکان متخصص طرحی کشور در نظام پزشکی با اظهار اینکه «امید به آیندهمان کم شده»، بیان داشته است: «فشار کاری» سالهای قبل هم وجود داشت، اما «نارضایتی از وضعیت شغلی» تا این حد نبود و «درآمد نسبت به تورم و قیمتها» فاصله نجومی نداشت.
به گفته این پزشک، سخنیهای فراوان موجب شده تا «مهاجرت» بین پزشکان، به امری معمول تبدیل شود و سال گذشته بیش از «۴ هزار پزشک» برای مهاجرت، گواهی حسن انجام کار (good standing certificate) بگیرند که «عدد وحشتناکی» است.
دهم خرداد ماه ۱۴۰۱ آماری از سوی «رصدخانه مهاجرت ایران» که زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران است و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران فعالیت میکند، انتشار یافت که بر پایه آن، «۷۳ درصد پزشکان و پرستاران» به دلیل «مشکلات کشور» و «وضعیت اقتصادی» ایران اعلام کرده بودند که «میل به مهاجرت» دارند.
در این حال، فشارهای فزاینده اقتصادی - اجتماعی و نابرابریهای موجود که چشمانداز آیندهای روشن را برای برخی کم کرده، سبب رواج و افزایش وقوع «خودکشی» میان بخشهای مختلف جامعه ایران از دانشآموزان تا دانشجویان و کارگران یا پزشکان شده است.
+21
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
شنیدن چنین اخباری بسیار ناراحتکننده است. / درصد قابلتوجهی از افرادی که وارد رشته پزشکی میشوند، در اصل، بهزور والدین خود، اپتدا به مدارس مربوطه، سپس به کلاسهای کنکور، و سرانجام در دانشگاه پزشکی قبول میشوند، تا والدینشان احساس سرخوشی و پزدادن جلوی فامیل داشته باشند. اینجا دو نکته قابل مطرحشدن است؛ ۱) در کشورهایی که جهان سوم هستند، میزان افراد تحصیلکردهی بیکار، بسیار بالاست، چون کشور پتانسیل جذب همگی آنها در بازار کار را ندارد، پس ایشان یا در مملکت خویش با حقوق کم کار میکنند، و یا اگر امکان و شانس مالی داشتهباشند، به کشورهای جهان اول مهاجرت نموده (اروپا و امریکا و کانادا، باید سالیانه کلی پول بهعنوان حق حساب به ایران بدهند، چون اینهمه فرار مغزها که از سوی ایران به آن کشورها میشود، سبب بهبود سطح علمی و تکنولوژی آنها میگردد). ۲) در کشوری چون ایران، آن پولی هنگفتی که صرف بودجه برای فوتبال میکنند را، باید به جامعهی مدرسان مدارس و دانشگاهها و بههمان نسبت برای رزیدنتهای پزشکی صرف کنند، تا این قشر مهم، با خیالی آسوده، به تدریس و تحقیق و طبابت بپردازد.
0
13
سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.