اردوی راهیان نورصدای آمریکا: پایگاه دادههای باز ایران در گزارشی به بررسی آمار سالانه بازدید «راهیان نور» از مناطق جنگی پرداخت و با مقایسه آمارهای رسمی در سایر بخشها از جمله حمل و نقل جادهای؛ آمارهای مراجع ذیربط را «به شدت اغراق آمیز و عددسازی شده» اعلام کرد.
این پایگاه نوشت که مرکز آمار ایران در سالنامه آمار خود میزان بازدید از مناطق جنگی را برای سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بیش از ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرده است که با واقعیتهای آماری در سایر بخشها همخوانی ندارد. در این گزارش برای اثبات جعلی بودن اعداد منتشر شده؛ آمارهای مورد ادعای «راهیان نور» با آمار کل سفرهای داخلی مقایسه شده است. بطور مثال آمار بازدید راهیان نور در سال ۱۴۰۰ با وجود محدودیتهای کرونایی بیش از ۳ میلیون نفر اعلام شده است.
بر همین اساس تعداد سفرهای داخلی با اقامت شبانه در سال ۱۴۰۰ تنها ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد بوده است که از این تعداد تنها ۴۴۰ هزار سفر با انگیزه زیارت و ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار سفر با انگیزه تفریح بوده است.
پایگاه دادههای باز ایران از این مقایسه آماری نتیجه گرفته است که «به عبارتی آمار ادعایی راهیان نور برای سال ۱۴۰۰ یک و نیم برابر کل سفرهای تفریحی و زیارتی با اقامت شبانه در آن سال است که به هیچ عنوان واقعیت ندارد.» در بخش دیگری از این گزارش نیز آمار تلفات و تصادفات مورد توجه قرار گرفته و نوشته شده که کل سفرهای انجام شده در سال ۱۴۰۰ با اتوبوس ۸۹۷ هزار سفر بوده که حدود ۷۳۵ هزار مورد آن با اقامت شبانه بوده است.
این گزارش با مقایسههای آماری در این زمینه تاکید میکند که اگر ادعای آماری مطرح شده را بپذیریم در این صورت باید پذیرفت که آمار مورد ادعای «راهیان نور» چهار برابر کل سفرهای انجام شده با اتوبوس در کشور است.
این مرکز در گزارش خود به بررسی الگوی اعداد ادعایی هم پرداخته و نوشته است که مقایسه آمارهای «راهیان نور» در سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ نشان میدهد که اعداد و ارقام بر اساس اعمال یک ضریب ساده به یک عدد متغیر میان مردان و زنان و استانهای کشور تقسیم شده است.
بر همین اساس سهم استانهای آذربایجان شرقی به نسبت کل سفرهای «راهیان نور» در همه سالها ۴/۰۶ درصد؛ استان سمنان ۱/۴۲ درصد؛ همدان ۲/۱۹ درصد و استان تهران ۱۷/۲۱ درصد است و نسبت زنان به مردان بدون استثنا ۱۰۰ زن به ازای ۱۱۲ مرد است. این آمارسازی برای بازدید از مناطق جنگی تحت عنوان «راهیان نور» در حالی صورت میگیرد که این برنامه دارای ردیف بودجه مشخص از بودجه کشور است.
بررسیهای صدای آمریکا نشان میدهد که بودجه این سازمان در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰ میلیارد تومان بوده است. بودجه این سازمان به صورت سالانه افزایش یافته است و در این بین دستگاههای مختلفی از جمله شهرداری تهران نیز خارج از چارچوب بودجه سالانه کشور؛ بودجه مشخصی را در سال به این امر اختصاص دادهاند.
بر همین اساس بودجه «راهیان نور» در شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۵ میلیارد تومان بوده است. بر اساس بررسیهای صدای آمریکا از بودجه کشور در یک دهه اخیر؛ «راهیان نور» در سال ۱۳۹۴ بودجه ۱۱ میلیارد تومانی داشته که در سال ۱۳۹۶ این بودجه به ۲۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۳۰ میلیارد تومان رسیده است. بر همین اساس «راهیان نور» در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۴۲ میلیارد تومان بودجه دریافت خواهند کرد.
+27
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۴
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
چرا یک چند عددی هنوز میروند. پیرزن. ضد بشر. چیلیپا. اریتما .یک عدد مینی بوس هم کافی است. البته بار سنگین. تا دلتان بخواهد ساندیس. روی آن هم نوشته. Maid In Moscow . از قم تا آنجا فقط آب شکر به شکم کارد خرده واریز میکنند. نادانی از آب شکر هم ویسکی اعلا میکند
0
9
سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.