چرا لیونل مسی به جای الهلال عربستان به اینتر میامی آمریکا پیوست؟

 بی بی سی، سینا حاتمی(خبرنگار)
اولین بازی لیونل مسی در میامی با یک گل رویایی پیروزی بخش در آخرین ثانیه‌های بازی، آغازی رویایی برای کاپیتان تیم ملی آرژانتین بود.

جمعه گذشته در مسابقه لیگ کاپ کونکاکاف مقابل کروز آزول مکزیک، مسی دقیقه ۵۳ به همراه سرخیو بوسکتس اسپانیایی، هم‌بازی‌اش در دوران بارسا، وارد زمین شد و با گلی که از روی یک ضربه کاشته از فاصله ۲۲ متری زد، موجب پیروزی دو بر یک تیمش شد.

مسابقه با تیم ته جدول لیگ مکزیک در تورنمنت بی‌اهمیت لیگ کاپ آمریکای شمالی بود، با این حال چهره‌های مشهوری چون کیم کارداشیان، سرینا ویلیامز، ویکتوریا بکام، مارک آنتونی و لبرون جیمز همگی در ورزشگاه حضور داشتند، فقط به خاطر مسی. این به تنهایی نشان‌دهنده اهمیت ابعاد انتقال مسی به لیگ آمریکا است.
اثر مسی
انتقال لیونل مسی به میامی نه تنها برای این باشگاه بلکه روی کل لیگ آمریکا موسوم به «میجر لیگ ساکر» یا «ام‌ال‌اس» از لحاظ ورزشی و اقتصادی تاثیر مثبتی خواهد گذاشت. وین رونی، سرمربی باشگاه دی‌سی یونایتد، انتقال مسی را به عنوان «برگ برنده» توصیف کرد که باعث برجسته‌تر شدن لیگ آمریکا در نقشه فوتبال جهان خواهد شد.

ابعاد اثری که لیونل مسی روی لیگ آمریکا خواهد گذاشت با نگاهی به تعداد دنبال‌کنندگان صفحه باشگاه اینتر میامی در اینستاگرام تا حدودی روشن‌تر خواهد شد. در حالی که تعداد دنبال‌کنندگان این باشگاه در این شبکه اجتماعی پیش از انتقال مسی تنها یک میلیون نفر بود، حالا نزدیک به ۱۲ میلیون نفر رسیده است.

روزنامه «میامی هرالد» انتقال مسی به تیم فوتبال این شهر را حتی «بزرگترین اتفاق» از زمانی که هنری فلگلر راه آهن را به میامی آورد، دانسته است.

فلگلر که شرکت استاندارد اویل را به همراه جان دی. راکفلر در سال ۱۸۷۰ تأسیس کرد، سال ۱۸۸۵ یک خط راه آهن در سواحل شرقی فلوریدا ساخت که این ایالت را به مناطق مدرن صنعتی متصل می‌کرد.
سقف دستمزد
کاپیتان تیم ملی آرژانتین که پارسال این تیم را در قطر به سومین قهرمانی در جام جهانی رساند، بنا بر گزارش‌ها به پیشنهاد سه ساله باشگاه الهلال به ارزش سالیانه ۴۰۰ میلیون دلار جواب رد داد تا برای دستمزدی بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ میلیون دلار برای اینتر میامی در آمریکا بازی کند.

از آن ارقام نجومی‌ که در لیگ عربستان سعودی در حال حاضر به ستارگانی نظیر کریستیانو رونالدو و کریم‌ بن‌زما پرداخت می‌شود، در لیگ آمریکا خبری نیست. یک دلیل آن وجود قوانینی در ورزش حرفه‌ای آمریکا است که بر اساس آن باشگاه‌ها نمی‌توانند فراتر از درآمدهایشان هزینه کنند. در ام‌ال‌اس هم مانند سایر لیگ‌های ورزشی حرفه‌ای در آمریکا قانون سقف دستمزد وجود دارد.
«قانون بکام»
جذب فوق‌ستارگانی مثل لیونل مسی با وجود این مقررات سخت‌گیرانه مالی در لیگ ام‌ال‌اس با یک قانون استثنایی ممکن می‌شود که در آمریکا به «قانون بکام» معروف است.

دلیل این نام به خاطر آن است که این قانون هنگامی وضع شد که دیوید بکام قرار بود در سال ۲۰۰۷ در پایان دوران بازی‌اش از رئال مادرید به لوس آنجلس گلکسی بپیوندد. از آن زمان باشگاه‌ها اجازه دارند تعداد محدودی از «بازیکنان برگزیده» را تحت شرایط خاصی از قانون سقف بودجه مستثنی کنند.

این تنها استثنایی نبود که در آن زمان ام‌ال‌اس برای دیوید بکام قائل شد. قرارداد باشگاه گلکسی با بکام شامل یک بند مهم بود که بر اساس آن بکام حق امتیاز تاسیس یک تیم را در ازای تنها ۲۵ میلیون دلار دریافت می‌کرد.

بکام در سال ۲۰۱۴ از این حق استفاده کرد و با پرداخت این مبلغ تیم اینتر میامی را در فلوریدا راه‌ انداخت. سال ۲۰۲۰ میامی اولین بازی‌اش را در ام‌ال‌اس انجام داد. در این فاصله با رشد چشم‌گیر لیگ ام‌ال‌اس ارزش اینتر میامی هم افزایش یافت. ارزش این باشگاه در حال حاضر ۵۸۵ میلیون دلار برآورد می‌شود. حالا هم با آوردن لیونل مسی ارزش این سرمایه‌گذاری از این هم بیشتر خواهد شد.
نقش اپل و آدیداس
بکام و شرکایش حالا با همین خلاقیت و ایجاد تغییرات در ساختار قرارداد مسی که در ورزش حرفه‌ای آمریکا از زمان قرارداد مایکل جردن با نایکی رایج شده، در نهایت توانستند مسی را راضی کنند که به جای لیگ عربستان با پیشنهاد ۱/۲ میلیارد دلاری‌اش پیشنهاد میامی را بپذیرد.

با وجود «قانون بکام» و استثنا شدن از قانون سقف دستمزد، باز هم حقوق مسی در میامی یک‌هشتم حقوق پیشنهادی الهلال است. پاسخ را باید در بندی دیگر از قرارداد ستاره آرژانتینی با میامی جست‌وجو کرد که او را در سود یک سری از قراردادهای تجاری دیگر سهیم می‌کند.

از قرار معلوم دو اسپانسر اصلی لیگ فوتبال آمریکا یعنی شرکت فناوری اطلاعات اپل و شرکت تولیدکننده ورزشی آدیداس پای میز مذاکره با مسی حضور داشتند و نقش مهمی در انتقال او به میامی ایفا کردند. آن طور که سایت «اتلتیک» گزارش داده، مسی قرار است در افزایش درآمدهای اپل و آدیداس سهیم ‌شود.

شرکت آمریکایی اپل پارسال با ام‌ال‌اس بابت خرید حقوق پخش انحصاری لیگ فوتبال آمریکا یک قرارداد ۱۰ ساله به ارزش دو ونیم میلیارد دلار بست. با این قرارداد طرفداران لیگ آمریکا تنها می‌توانند این مسابقات را از طریق سرویس اشتراکی استریم آنلاین «اپل پلاس تی‌وی» ببینند.

قیمت اشتراک بسته فصلی مسابقات ام‌ال‌اس ۳۹ دلار برای کل فصل است. به گزارش سایت اتلتیک مسی قرار است در درآمد حاصل از فروش اشتراک‌های جدید اپل سهیم شود.

اپل امیدوار است با انتقال مسی به میامی بتواند اشتراک‌های بیشتری را برای سرویس پخش اینترنتی خود بفروشد و در رقابت شدید و سرسخت با سایر سرویس‌های اشتراکی مثل آمازون، نت‌فلیکس و دیزنی پلاس سهم بازار خود را افزایش دهد.

همزمان با انتقال مسی به ام‌ال‌اس، اپل اعلام کرد که به زودی یک مستند چهار قسمتی درباره لیونل مسی را نیز روی اپل پلاس تی‌وی پخش خواهد کرد.

برای شرکت آلمانی آدیداس هم که اسپانسر شخصی مسی است و پنج ماه پیش قراردادش را با لیگ ام‌ال‌اس تمدید کرده، این انتقال در بهترین زمان ممکن اتفاق افتاده است.

آدیداس که از سال ۱۹۹۶ اسپانسر تامین‌کننده لباس و توپ و کفش تیم‎های ام‌ال‌اس است، امسال قرارداد خود را تا سال ۲۰۳۰ تمدید کرد. ارزش قرارداد جدید آدیداس با ام‌ال‌اس به میزان بی‌سابقه ۸۳۰ میلیون دلار رسیده است.

دلیل این سرمایه‌گذاری سنگین، اهمیت بازار آمریکا برای آدیداس است. حمله به بازار خانگی نایکی، رقیب آدیداس، سال‌هاست یکی از استراتژی‌های اصلی بازاریابی این تولیدکننده ورزشی آلمانی است. حالا لیونل مسی، سفیر آدیداس، در این استراتژی قرار است نقش مهمی ایفا ‌کند. برای همین آدیداس حاضر شده تا مسی را در افزایش درآمدهای مرتبط با لیگ آمریکا سهیم کند.
نقش شرکای بکام در میامی
پشت سر همه این تلاش‌ها برای بستن قرارداد با لیونل مسی در اینتر میامی، دو برادر مولتی‌میلیونر، خورخه و خوزه ماس، دو مالک دیگر باشگاه و شرکای دیوید بکام بودند. این دو برادر در روز مراسم معارفه لیونل مسی در اینتر میامی هم حضور پررنگی در کنار او و دیوید بکام داشتند: خورخه ماس به عنوان مدیر-مالک اینتر میامی و برادرش خوزه ماس به عنوان مالک باشگاه.

برادران ماس وارث ثروت پدرشان، خورخه ماس کانوزا، یک تاجر کوبایی‌اند که کسب‌وکار عظیمی را در ایالات متحده گسترش داد. او طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، در سطح سیاسی نیز به عنوان یکی از مهم ترین فعالان کوبایی ضدکاسترو در تبعید شناخته می‌شد.

خورخه ماس، کانوزا بنیانگذار شرکت «ماس‌تک» بود. یک شرکت متخصص در نصب شبکه‌های کابل فیبر نوری که مقرش در میامی است. در سال ۱۹۹۶، او همچنین سینتل را از شرکت مخابرات اسپانیایی «تلفونیکا» خرید که باعث رشد آن در آمریکای لاتین شد. بر اساس گزارش بلومبرگ، ارزش شرکت ماس‌تک در ماه ژوئن در بازار به ۸/۶۲ میلیارد دلار می‌رسید.

در نهایت خورخه و خوزه ماس سانتوس رهبری شرکت‌های پدرشان را بر عهده گرفتند. خورخه ماس زمام ماس‌تک را با تصاحب ۱۴/۴۱ درصد از شرکت (حدود ۱/۲۴ میلیارد دلار) را در دست گرفت.

اما دایره نفوذ برادران ماس در فوتبال از حضور در اینتر میامی و لیگ آمریکا فراتر می‌رود. آنها در باشگاه بوتافوگو در ریو دو ژانیرو که در بالاترین سطح فوتبال برزیل بازی می‌کند هم سهام دارند.

در آوریل سال ۲۰۲۲ نیز خورخه ماس از طریق یک صندوق سرمایه‌گذاری ۵۱ درصد سهام باشگاه اسپانیایی رئال ساراگوسا را که در حال حاضر در دسته دوم فوتبال اسپانیا بازی می‌کند، خرید و مالک و رییس این باشگاه شد.

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی این خورخه ماس بود که نقش کلیدی در متقاعد کردن مسی برای آمدن به میامی داشت و شخصاً در سفرش به اسپانیا مذاکرات را انجام داد.

این ماس بود که اپل و آدیداس را هم پای قرارداد آورد و با الگوبرداری از استراتژی رایج در وال استریت و شریک کردن مسی در قراردادهای تجاری به جای افزایش صرف دستمزد، شرایط برد-بردی را برای همه طرف‌ها ایجاد کرد.
+2
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۳
    Hassan1479 - تهران، ایران
    شرکت قهرمانان ورزشی در تیم کشورهای عربی ، فقط و فقط بخاطر کسب پول بیشتر ، افت شخصیتی هم بدنبال دارد . هر ورزشکار قهرمانی که بتیم های عربی پیوست از صحنه ورزشی جهان حذف شد .
    0
    3
    ‌پنجشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.