رئیس کنونی فدراسیون والیبال و فرمانده سابق سپاه، چه کسانی را مسافر آمریکا کرده است؟

محمدرضا داورزنی از سفارت آمریکا در ترکیه، درخواست قریب به یکصد ویزا برای کاروان تیم ملی والیبال ایران کرده بود و در فهرست ادعایی او، نام تمامی مسافران آمریکا به چشم نمی‌خورد.ایران وایر: پیام یونسی پور
فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌ای، اسامی مسافران کاروان والیبال ایران در آمریکا را منتشر کرد و نوشت: «همان‌طور که مشخص است، هیچ یک از این نفرات بیکار یا اضافی نیستند، و وظیفه‌ای برعهده دارند.»

فهرست منتشر شده از سوی فدراسیون والیبال، شامل ۲۵ مسافر است؛ پیش‌از این اما رسانه‌ها از «اعزام شدن بیش از ۴۰ همراه» در کنار بازیکنان تیم ملی والیبال ایران خبر داده بودند.

منابع خبری «ایران‌وایر» در فدراسیون والیبال خبر داده‌اند که فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی، فهرستی شامل بیش از ۱۰۰ مدیر غیر ورزشی یا مدیران میانی این فدراسیون را برای حضور در کشور آمریکا، به سفارت ایالات متحده در ترکیه معرفی کرده بودند.

برخی از این مدیران و همراهان غیر ورزشی، همراه با تیم ملی والیبال به آمریکا سفر کردند و برخی دیگر، باوجود گرفتن ویزای آمریکا، با این تیم همراه نشدند.

اعلام اسامی مسافران یک کاروان ورزشی برای حضور در رقابت‌ها یا اردوهای خارج از کشور، بر‌عهده رییس هر فدراسیون ورزشی است که پس از هماهنگی با «شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان» صورت می‌گیرد.

«محمدرضا داورزنی»، فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از سال‌های ابتدایی دهه ۷۰ خورشیدی، وارد مدیریت کلان ورزش ایران شد.

پرسش مطرح شده اینجاست که چرا آقای داورزنی از سفارت آمریکا در ترکیه، درخواست قریب به یکصد ویزا برای کاروان تیم ملی والیبال ایران کرده بود، و چرا در فهرست ادعایی او، نام تمامی مسافران آمریکا به چشم نمی‌خورد؟

***
چه کسانی ویزا گرفتند ولی دیرتر به آمریکا سفر می‌کنند؟منابع خبری «ایران‌وایر» در فدراسیون والیبال خبر داده‌اند که فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی، فهرستی شامل بیش از ۱۰۰ مدیر غیر ورزشی یا مدیران میانی این فدراسیون را، برای حضور در کشور آمریکا، به سفارت ایالات متحده در ترکیه معرفی کرده بودند.
ایران‌وایر از طریق منابع خود در فدراسیون والیبال، به اسامی برخی از مدیران یا نیروهای غیر ورزشی که از سوی فدراسیون والیبال به سفارت آمریکا معرفی شده و ویزای این کشور را اخذ کرده بودند، ولی همراه تیم ملی به آمریکا سفر نکرده‌اند، دست پیدا کرده است.

«کسری غفوری»، مدیرعامل مستعفی صنایع ملی فولاد ایران در دولت «حسن روحانی» و یکی از چهره‌های اقتصادی نزدیک به محمدرضا داورزنی، در صدر فهرست چهره‌هایی است که با لابی این فدراسیون ورزشی، موفق شده ویزای ایالات متحده آمریکا را به دست آورد، اما فعلا از سفر به این کشور خودداری کرده است.

آنچه در مورد ویزای آمریکا کسری غفوری جلب توجه می‌کند، این است که بدانیم او پیش‌از این به‌دلیل «دو تابعیتی بودن»، از سوی رسانه‌های نزدیک به حکومت و برخی نمایندگان مجلس مورد نقد قرار می‌گرفت.

او تابعیت کشور هلند را دارد و با پاسپورت این کشور به‌راحتی می‌تواند به آمریکا سفر کند. منابع آگاه ایران‌وایر در فدراسیون والیبال، کسری غفوری را از شرکای اقتصادی محمدرضا داورزنی در پروژه‌های فولاد معرفی می‌کنند.

«مرتضی گرایلی»، حسابدار فدراسیون والیبال نیز درحالی ویزای آمریکا را دریافت کرده، که طبق فهرست منتشر شده از سوی فدراسیون والیبال، «مهدی اسلامی»، خزانه‌دار و مدیر حسابداری این فدراسیون، با تیم ملی عازم آمریکا شده بود.

منابع خبری ایران‌وایر همچنین تایید کرده‌اند که آقای« برادری»، راننده فدراسیون والیبال نیز از سفارت آمریکا ویزا دریافت کرده، اما هنوز به این کشور سفر نکرده است.

مسافر دیگری که هنوز با ویزای ایالات متحده به این کشور سفر نکرده، «امیر طلوع‌کیان» است؛ برادرش «علی‌رضا طلوع‌کیان»، با عنوان کمک مربی تیم ملی به آمریکا سفر کرده بود.

نام خانواده طلوع‌کیان، سال‌هاست که با والیبال ایران پیوند خورده است. علی‌رضا طلوع‌کیان طی قریب به یک دهه اخیر، حضوری نسبتا همیشگی در تیم‌های ملی والیبال به‌عنوان کمک مربی داشت. برادر دیگر آن‌ها «فرهاد طلوع‌کیان» است که از او به‌عنوان یکی از نیروهای امنیتی حاضر در ورزش ایران نیز نام می‌برند.

فرهاد طلوع‌کیان، سابقه ریاست فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای و همین‌طور مدیرمسوولی روزنامه «ایران ورزشی» را در کارنامه دارد. او پیش از آغاز رقابت‌های المپیک و پارالمپیک توکیو، به‌عنوان مشاور عالی «محمود خسروی‌وفا»، رییس وقت فدراسیون پارالمپیک ایران منصوب شد و در گزینش ورزشکاران پارالمپیکی نقش داشت.

آقای خسروی‌وفا به محض به دست آوردن پست ریاست کمیته ملی المپیک، فرهاد طلوع‌کیان را به سمت «مشاور ارشد» خود و «مدیر حوزه ریاست» کمیته ملی المپیک منصوب کرد.

محمود خسروی وفا، بادیگارد سابق «علی خامنه‌ای» و از ارشدترین نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در ورزش ایران محسوب می‌شود.

امیر طلوع‌کیان که ویزای کانادا را دریافت کرده و باید در زمانی غیر از دوران برگزاری رقابت‌های لیگ ملت‌های والیبال به ایالات متحده سفر می‌کرد، تا پیش از آغاز اعتراضات سراسری، به‌عنوان کارشناس والیبال با رسانه‌های داخل و حتی رسانه‌های اپوزیسیون خارج از کشور،گفت‌وگو می‌کرد. پس از اعتراضات سراسری اما، حضور او در رسانه‌ها کم‌رنگ شد.

طبق اطلاعات منابع خبری ایران‌وایر، «مجتبی داورزنی» آقازاده محمدرضا داورزنی، رییس فدراسیون والیبال ایران، یکی دیگر از نام‌هایی است که به سفارت آمریکا در ترکیه معرفی شد، ویزای ایالات متحده را گرفت، ولی همراه تیم ملی والیبال ایران به این کشور سفر نکرد. پیش‌از این، گزارش‌هایی از فساد مالی گسترده مجتبی داورزنی نیز منتشر شده بود؛ گزارش‌هایی که حساسیت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را در پی نداشت.
مسافران آمریکا چه کسانی بودند؟
۱۱تیر۱۴۰۲،‌ کاروان تیم ملی والیبال ایران، بدون سرمربی‌ خود برای حضور در هفته سوم رقابت‌های لیگ ملت‌های والیبال، به «آناهیم» آمریکا سفر کرد. آمریکا برای «بهروز عطایی»، سرمربی تیم ملی والیبال ایران و «امین اسماعیل‌نژاد»، «محمد طاهر وادی» و «آرمان صالحی»، بازیکنان تیم، ویزا صادر نکرده بود.

برخی دلایل از جمله «انجام خدمت سربازی در سپاه پاسداران»، دلیل صادر نشدن ویزای برخی از بازیکنان و سرمربی تیم ملی والیبال عنوان شد.

در لیستی که فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی منتشر کرد، می‌توان نام‌هایی غیرمرتبط با تیم ملی والیبال ایران برای حضور در رقابت‌های لیگ ملت‌های جهان را دید.

«وحید مرادی» به‌عنوان مشاور عالی رییس فدراسیون والیبال، مهدی اسلامی، به‌عنوان خزانه‌‌دار و کسری غفوری، به‌عنوان عضو کمیته والیبال ساحلی، با هزینه‌های این فدراسیون راهی آمریکا شدند، بدون آن‌که هیچ‌گونه مسئولیتی در زمان برگزاری این مسابقات برای تیم ملی والیبال ایران داشته باشند.

کنار این تیم همچنین نام «میلاد تقوی»، دبیر کل فدراسیون والیبال، در‌حالی به چشم می‌خورد که «اکبر محمدی»، به‌عنوان سرپرست و مدیر تیم، به آمریکا اعزام شده بود. حضور دبیر کل فدراسیون والیبال، هیچ مفهومی جز «سفر غیرضروری» نداشت.

این نفرات درحالی به آمریکا رفته‌اند که فدراسیون والیبال با حضور «امین علی‌اکبری»، آنالیزور تیم ملی در آمریکا با وجود صادر شدن ویزا، مخالفت کرده بود.

همچنین طبق گفته منابع خبری ایران‌وایر، بیش از ۶ نیروی امنیتی و حراستی از وزارت اطلاعات، تیم ملی والیبال ایران را همراه می‌کردند. به این ترتیب، حضور مدیران میانی فدراسیون والیبال با توجیه مراقبت از تیم، بی‌معنی به‌نظر می‌رسید.
واکنش رییس فدراسیون والیبال چه بود؟
منابع ایران‌وایر گفته‌اند که فدراسیون والیبال ایران، اسامی بیش از ۱۰۰ نفر را برای اعزام به آمریکا برای سفارت این کشور ارسال کرده بود.

محمدرضا داورزنی که از فرماندهان نامدار سپاه پاسداران نیز محسوب می‌شود، در واکنش به چرایی حضور پرتعداد و غیر لزومی مدیران بی‌ارتباط با ورزش در سفارت و کشور آمریکا گفته است: «چطور وقتی فدراسیون کشتی ۷۰ نفر را به آمریکا برد، اعتراض نکردید؟»

ریاست فدراسیون کشتی ایران را نیز مردی از جنس محمدرضا داورزنی، اما بدون سردوشی‌های سرداری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برعهده دارد. «علی‌رضا دبیر»، که تا پیش‌از این اقامت آمریکا را داشت، اما در گفت‌وگو با صداوسیما حکومتی ایران، خواستار عملی شدن شعار «مرگ بر آمریکا» شده بود.

محمدرضا داورزنی در دهه ۶۰ و در اوج جنگ ایران و عراق، هم قائم‌مقام تربیت‌بدنی سپاه بود و هم مسوول آموزش‌های رزمی سربازان سپاه. پس از جنگ به‌عنوان مسوول تربیت‌بدنی سپاه کشوری مشغول به‌کار شد و سپس در کردستان، سمنان، کرمانشاه و خراسان، مسوولیت‌های ورزشی و رزمی سپاه، و همین‌طور قائم‌مقامی لجستیک استانی را برعهده داشت.

او اما ناگهان سر از فدراسیون سوارکاری و چوگان درآورد. ابتدا دبیر کل این فدراسیون شد و بعد از سال ۱۳۸۰، ریاست فدراسیون سوارکاری را برعهده گرفت. از سال‌های ابتدایی انقلاب، سوارکاری به‌عنوان رشته‌ای که مورد توجه پیامبر اسلام بوده، به‌عنوان مهم‌ترین ورزش طلاب و فرماندهان سپاه مورد توجه قرار گرفت، تا جایی که باشگاه سوارکاری پهلوی در افسریه، تبدیل به مقر فرماندهی لشگر «محمد رسول‌الله» شد.

محمدرضا داورزنی پس از ۴ سال مدیریت بر رشته‌ای که «محسن مخملباف» در مستند خود آن را ورزش محبوب عناصر انقلاب نامیده بود، به فدراسیون والیبال رفت.

در کارنامه رییس کنونی فدراسیون والیبال، می‌توان مدیریت بر باشگاه صنام (به‌عنوان باشگاه ورزشی وزارت دفاع) در رشته‌های بسکتبال و والیبال هم دید.

محمدرضا داورزنی را البته با یک جمله تاریخی به یاد دارند. او پس از قهرمانی تیم ملی نوجوانان والیبال ایران در رقابت‌های جام‌جهانی والیبال، روی خط زنده تلویزیونی این موفقیت را فقط به «رهبر» ایران تبریک گفت. او حالا به‌واسطه پشتوانه‌های نظامی خود، صاحب مدرک دکترا در رشته مدیریت با گرایش منابع انسانی شده است.

او چکیده‌ای از اعتقادی است که بیش از چهار دهه، شعار مرگ بر آمریکا را برای مردم، و زندگی در این کشور را برای خودش انتخاب کرد.
+18
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن
    نیمی از نفراتی که این بوزینه پفیوز براشون تقاضای ویزا کرده بود ، جاسوس‌ها و تروریستهای سپاه و وزارت اطلاعات و غیر از حدود پانزده نفر اعضای تیم ( سر مربی و سه نفر از بازیکنان موفق به دریافت ویزا نشدند ) مابقی هم یک مشت گری گوری آشنا و فامیل و یقلبی بقال دهاتش ! مثل احمدی نژاد که برای اجلاس سالانه سازمان ملل بیش از صد و پنجاه نفر ( به هر نفر هم ده هزار دلار پول تو جیبی ، از بیت المال واسه سوغات و کوفت و خوره ) همشهریها و گری گوریای دور و برش رو همراه کرد !!
    1
    13
    ‌چهارشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.