گزارش رسانههای داخل ایران حاکی از افزایش قربانیان یکی از خطرناکترین مارهای جهان به نام «سیهمار» در استان سیستان و بلوچستان است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب به نقل از مهدی زارع خورمیزی، متخصص حیات وحش مینویسد که این مار که با نامهای «کرایت فارسی» یا «کرایت ایرانی» نیز شناخته میشود، در سال ۲۰۱۴ میلادی کشف شده و یک گونه جدید محسوب میشود.
او میگوید: «ما پیشتر این مار را نداشتیم و حتی پادزهر آن را نیز در کشور نداریم. پیش از این مار، افعی جعفری را به عنوان کشندهترین مار ایران میدانستیم... [اما] سیهمار ۱۰ برابر کشندهتر از افعی جعفری است.»
او میافزاید: «این مار در ماههای اخیر در شهرستان سرباز تعارض شدیدی با جوامع محلی داشته و باید این بحران مدیریت شود. اگر تعارض کنترل نشود، اوضاع بدتر خواهد شد... برای مدیریت این بحران لازم است که یک تیم خزندهشناس به منطقه اعزام شود تا دلیل طغیان جمعیت این مار و افزایش تعارضات را بررسی کند.»
به گفته او، هنوز پادزهر این مار در کشور وجود ندارد اما «با توجه به اینکه "کرایت فارسی" شباهت زیادی به "کرایت سندی" پاکستان دارد، میتوان پادزهر آن را از پاکستان وارد کرد.»
روزنامه هممیهن نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته و به نقل از اهالی منطقه، یکی از راه حلهای این مشکل را زندهگیری این مارها و تولید پادزهر از آنها دانسته است.
این روزنامه از قول باربد صفایی، خزندهشناس نیز نوشته است که «این مار خطرناکترین مار خشکی در خاورمیانه و شبهقاره هند است و اغلب افرادی که کشته شدند حتی پایشان به مراکز درمانی نرسیده است.»
آقای صفایی نیز خواستار آن است که مسئولان این موضوع را جدی بگیرند و از پاکستان پادزهر وارد کنند؛ او همچنین میگوید: «تعدادی از کشورهای آسیایی تکنولوژی تولید پادزهر برای کرایتها را دارند و بهتر است وزارت بهداشت در صورت تایید سازمان بهداشت جهانی، خیلی سریع برای درمان و وارد کردن پادزهر یا تکنولوژی مورد نیاز وارد عمل شود.»
این روزنامه همچنین به نقل از خسرو رجبیزاده، خزندهشناس به معضل جدیتری اشاره دارد؛ اینکه در ایران برای ۱۰گونه کبری آبی هیچ گونه پادزهری وجود ندارد و برای سه گونه کبرای خشکی نیز تنها «کفچه مار» پادزهر دارد.