قاهره، شهری که میزبان آخرین پادشاه ایران شد


سپتامبر ۱۹۶۹،‌ رباط، پایتخت مراکش.

رهبران بیست و چهار کشور اسلامی گرد آمده بودند تا در پاسخ به سانحه آتش گرفتن مسجد الاقصی در بیت‌المقدس، سازمانی جدید برای همبستگی دولت‌های جهان اسلام پدید آورند: سازمان کنفرانس اسلامی.

در آن زمان هیچ کس نمی‌دانست که یک آشنایی مهم در این دیدار صورت می‌گیرد؛ آشنایی محمدرضا شاه پهلوی با انور سادات که به عنوان نماینده مصر به رباط آمده بود.

پادشاهان (شاه ایران، ملک حسن از مراکش، و ملک فیصل از عربستان سعودی) مهم‌ترین چهره‌های آن نشست بودند. دولت‌های رادیکال سوریه و عراق آن ‌را به بهانه حضور رهبران کشورهایی همچون ایران و ترکیه که با اسرائیل رابطه داشتند، تحریم کرده بودند.
 
+31
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    فیلسوف "بگیم فیلسوف ۵۷ اتی ما " به رفتگر خیابان "بگیم مردم عادی ایران"می‌ گوید .به تو ترحم دارم. کار کثیفی داری. رفتگر می‌‌گوید. تشکر . ولی شما چه شغلی‌ دارید ؟ فیلسوف ما می‌‌گوید . من انسان‌ها تحصیل می‌‌کنم. خواسته‌ها آن‌ها و آرزو‌ها آنها.رفتگر لبخندی می‌‌زند و می‌‌گوید. من هم به شما و شغل شما ترحم دارم. آیا زیباتر و با معنا تر از این می‌‌توان رابطه مردم ما را با نسل ۵۷ اتی تشریح کرد؟؟ می شود از پشیمانی آموخت؟ توسط نبوغ خود نبود که به این بیراهه کشیده شدیم. که امروز هیچ کس عواقب آن را به گردن نمی‌‌گیرد.ما در زمان این مرد اصول‌ها بالاتری داشتیم یا نه؟ منکر می‌‌شوید؟ به بالاترین ارزش‌ها این مرد را .کمترین قدر دانی‌ را داشتیم خیلی‌ آسان بود که به او شک کنیم شاید اگر امروز یک آمار بی‌ طرف در ایران داشتیم .دو نسل سوخته خواهند گفت. بهترین شانسی‌ که در زندگی‌ اگر داشتیم این بود که با یک نسل را در ایران درسال ۵۷ هرگز آشنا نمی‌‌شدیم. ولی چه باید کرد. انسان‌ها هرگز قادر نیستند والدین خود را انتخاب کنند. والدین مثل آش خاله است نخوری پاته. بخوری پاته
    2
    1
    ‌سه شنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.