قرص مدفوع؛ امیدی تازه برای درمان سیروز کبدی

درمان سیروز کبدی با بلعیدن کپسول حاوی باکتری مدفوع به‌مراتب ساده‌تر از پیوند باکتری مدفوع یا اف‌ام‌تی با روش تهاجمی کولونوسکوپی است ایندیپندنت فارسی: کپسول مدفوع را می‌شناسید‌؟ این دارو که «کرپسول» نام دارد، حاوی مدفوع خشک‌شده و یخ‌زده یک اهداکننده است. مهم‌تر از آن، حاوی ریزموجوداتی است که برای سیستم گوارش مفیدند.

با اینکه پیوند میکروبیوتا مدفوع ممکن است برای بسیاری از ما جدید باشد، اما باید گفت عمل پیوند مدفوع از قدیم رایج بوده و از قرن چهارم بعد از میلاد برای درمان اسهال عفونی استفاده شده است.

پژوهشگران قصد دارند دریابند که آیا پیوند میکروبیوتا، جمعیت میکروبی مدفوع، یا اف‌ام‌تی، به درمان سیروز کبدی کمک می‌کند یا خیر.

دکتر دبی شوکراس، پژوهشگر کالج کینگز لندن، به دیلی میل گفت: «کرپسول هیچ طعم یا بویی ندارد و ممکن است برای بیماران مبتلا به سیروز کبدی که گزینه درمانی دیگری ندارند امید تازه‌ای باشد.»

نشریه نیویورک پست گزارش می‌دهد اگرچه اف‌ام‌تی (FMT) نامتعارف است، اما جدید نیست و از سال ۱۹۵۸ برای انسان و حدود ۱۰۰ سال است که برای حیوانات استفاده می‌شود.

این موثرترین روش درمان اسهال مقاوم به درمان با آنتی‌بیوتیک است که در اثر باکتری کلستریدیوم دیفیسیل ایجاد می‌شود.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۲ اف‌ام‌تی را برای درمان بیماری‌های احتمالا مرگبار کلستریدیوم دیفیسیل، سی.دیف (C.diff) که موجب تب،‌اسهال و یبوست می‌شود تایید کرد.

مدفوع اهدایی که برای تولید این کپسول استفاده می‌شود، پیش‌تر ازنظر پاتوژن‌های انتقال‌پذیر به‌دقت غربالگری می‌شود.

دکتر لیندسی ادواردز، از کالج کینگز لندن که یکی از پژوهشگران ارشد این مطالعه است، به سرویس جهانی بی‌بی‌سی گفت بیماری‌های سی.دیف به‌منزله «حکم اعدام بیماران کبدی است».

این درمانی است که برای طیف وسیعی از اختلال‌ها ازجمله کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بررسی شده و حتی به‌منزله درمانی برای «پیری»، روی آن پژوهش‌هایی انجام شده است.

دانشمندان در جدیدترین پژوهش‌های خود احتمال اینکه اف‌ام‌تی بتواند مانع بروز عفونت‌هایی شود که غالبا همراه با سیروز کبدی‌اند را بررسی کردند.

سیروز کبدی بیماری کشنده‌ای است که در آن به‌مرور زخم جای بافت سالم را می‌گیرد، عملکرد طبیعی کبد را مختل می‌کند و فرد را در معرض خطر عفونت سی.دیف قرار می‌دهد.

بر اساس اطلاعات کلینیک کلیولند، سیروز کبدی هفتمین دلیل مرگ‌ومیر بزرگسالان ۲۵ تا ۶۴ ساله ایالات متحده آمریکا است.

دکتر شوکیس گفت: «پژوهش ما نشان داد که انجام این کار مطمئن و شدنی است و درواقع با تغییر میکروبیوم روده در مبتلایان به بیماری کبد، ممکن است بتوانیم نتایج را برای این بیماران تغییر دهیم.»

شرکت‌کنندگان در این کارآزمایی گفتند که ترجیح می‌دهند به‌جای آندوسکوپی روده، از قرص مدفوع استفاده کنند.

مطالعه فعلی تا دو سال ادامه خواهد داشت و شرکت‌کنندگان – که همگی مبتلا به سیروز کبدی‌اند – به‌طور تصادفی کپسول اف‌ام‌تی یا دارونما دریافت می‌کنند.

پژوهشگران می‌خواهند با این مطالعه دریابند که چند نفر در هریک از دو گروه، بیمار می‌شوند و آیا اف‌ام‌تی به جلوگیری از این بیماری یا بازگرداندن میکروبیوم روده به سطح سالم، کمک می‌کند یا خیر.

درمان این بیماری با بلعیدن کپسول حاوی باکتری مدفوع به‌مراتب ساده‌تر از پیوند باکتری مدفوع یا اف‌ام‌تی با روش تهاجمی کولونوسکوپی است.
+9
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.