نرخ سرطان تخمدان در میان کدام مشاغل، چشمگیر است؟

دویچه وله: همه سرطان‌ها توسط ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می‌شوند. در‌این‌میان، نقش عوامل ژنتیکی مانند جهش‌های ژن BRCA در ابتلا به سرطان تخمدان به‌خوبی ثابت شده است.

به‌نوشته نشریه تخصصی Medscape، محققان دانشگاه مونترال در مطالعه جدیدی که در مجله Occupational and Environmental Medicine منتشر شده است، نقش برخی از مشاغل در افزایش نرخ ابتلا به سرطان تخمدان را برجسته کرده‌اند.

آنها ۴۹۷ زن را در مونترال شناسایی کردند که اخیراً به سرطان تخمدان مبتلا شده بودند. محققان تاریخچه شغلی هر شرکت‌کننده را جمع‌آوری کردند.

نتایج نشان داد که آرایشگران، حداقل آن‌هایی که بیش از ۱۰ سال در این صنعت بوده‌اند، سه‌برابر بیشتر از افراد مشابهی که هرگز آرایشگر نبوده‌اند، خطر ابتلا به سرطان تخمدان را دارند. قرار‌گرفتن در معرض عوامل شیمیایی خاص می‌تواند مقصر باشد.

شغل پرخطر دوم حسابداری بود. تحقیقات نشان داد که زنان دارای این شغل، دوبرابر بیش از دیگران در معرض سرطان تخمدان هستند. برخی از عوامل خطر منحصر‌به‌فرد برای حسابداران وجود دارد که ممکن است نیاز به تحقیقات بیشتری داشته باشد. از جمله قرار‌گرفتن در معرض ترکیبات آلی فرار چاپگرهای اداری یا یک محیط اداری بی‌تحرک.

به‌گفته دانشمندان، کسانی‌که در صنایع پوشاک و ساخت‌و‌ساز کار می‌کنند نیز ممکن است آسیب‌پذیر باشند. به‌طوری‌که کار طولانی‌مدت در صنعت پوشاک، با افزایش ۸۵ درصدی خطر ابتلا به این بیماری و کار در صنعت خرده‌فروشی، با افزایش خطر ۵۹ درصدی همراه بود.

این تیم تحقیقاتی اعلام کرد که آرایشگرها و کارگران مرتبط، افرادی هستند که بیشتر در معرض ۱۳ عامل شیمیایی از جمله آمونیاک، پراکسید هیدروژن، رنگ‌ها و رنگدانه‌های آلی و سفیدکننده‌ها قرار می‌گیرند. زنانی‌که در مشاغل مرتبط با آرایشگری کار می‌کنند، در معرض صدها ماده شیمیایی با غلظت‌های بالا از جمله رنگ مو، شامپو، نرم‌کننده، مدل‌دهنده و محصولات آرایشی هستند. این افراد نباید اهمیت غربالگری سرطان تخمدان را نادیده بگیرند.
چرا سرطان تخمدان را "قاتل خاموش" می‌نامند؟
حدود ۸۰ درصد موارد سرطان تخمدان در مراحل پیشرفته بیماری تشخیص داده می‌شود.

در زمان تشخیص، ۶۰ درصد از سرطان‌های تخمدان قبلاً به سایر قسمت‌های بدن سرایت کرده‌اند. این بیماری به دلیل محل آن در لگن بسیار دیر تشخیص داده می‌شود.

اولین علائمی که در سرطان تخمدان ایجاد می‌شود، گوارشی است. با‌توجه به ناراحتی‌های گوارشی، پزشکان بیشتر بر روی تغییر رژیم غذایی و دلایل دیگر تمرکز می‌کنند تا اینکه غربالگری سرطان تخمدان را پیشنهاد کنند. برای همین سرطان تخمدان اغلب به‌عنوان یک قاتل خاموش شناخته می‌شود.

متخصصان تاکید می‌کنند که در صورت بروز هرگونه نفخ یا تورم در شکم، احساس سیری مدت کمی پس از غذا خوردن، کاهش وزن، ناراحتی در ناحیه لگن، خستگی، کمردرد، تغییر در عملکرد روده، نیاز مکرر به ادرار کردن، برای غربالگری سرطان تخمدان به پزشک مراجعه کنید.
+5
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.