سوغات رئیسی از آفریقا؛‌ تهاتر نیسان آبی با گوشت و محصولات پتروشیمی با غذا

 ابراهیم رئیسیصدای آمریکا: سفر ابراهیم رئیسی به کشورهای آفریقایی با عقد قرارداد و تفاهم‌نامه‌های متعددی از جمله تهاتر نیسان آبی با گوشت قرمز و همچنین تهاتر محصولات پتروشیمی با کالاهای اساسی به پایان رسید و در این بین ایسنا اعلام کرد یکی از اقلام وارداتی دولت رئیسی در سال گذشته از کشورهای آفریقایی «میمون» بوده است.

ابراهیم رئیسی پس از بازگشت از سفر به آفریقا گفت که «آفریقا سرزمین فرصت‌هاست و نباید مورد غفلت واقع شود».

اما منظور ابراهیم رئیسی از فرصت چیست؟ در دیدار تجار و بازرگانان کنیایی با ابراهیم رئیسی، دو قرارداد همکاری امضا شد. یکی برای فروش نیسان زامیاد ایرانی به کنیا و دیگری برای واردات گوشت قرمز به ایران.

هرچند خبرگزاری ایرنا این تفاهم‌نامه را در راستای تنظیم بازار دانسته اما واقعیت بازار گوشت قرمز در ایران چیز دیگری است. بر أساس آمار و اطلاعات موجود، مصرف گوشت قرمز بواسطه افزایش قیمت کاهش یافته است و در حال حاضر بهای هر کیلوگرم گوشت به بیش از ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. بر همین اساس مشکل خاصی در تولید و تامین گوشت قرمز نیست و نبود تقاضا تولیدکنندگان را با چالش مواجه کرده است.

فعالان بازار معتقدند ورود بدون قاعده و ضابطه گوشت قرمز به کشور می‌تواند تولید داخلی را زمینگیر کند.

رئیسی همچنین تاکید کرده است که آفریقا زمینه خوبی برای تولید کالاهای اساسی دارد و ما کار تهاتری را برنامه‌ریزی کردیم که در ازای مواد پتروشیمی، کالاهای اساسی را از آنها بگیریم.

این درحالی است که کارشناسان بر این باورند که رویکرد تهاتر نفت و مشتقات نفتی هزینه‌ تامین کالا را افزایش می‌دهد.

آفتاب‌نیوز در گزارشی در مورد رویکرد دولت ابراهیم رئیسی نوشته است که با تهاتر ممکن است همان اتفاقات ناگوار دوره احمدی‌نژاد رخ می‌دهد که حاصلش یا ظهور بابک زنجانی‌هاست، یا تخلفاتی همچون آنچه در خرید نفت توسط نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌ها در آن دوره صورت گرفت.

خبرگزاری ایسنا نیز به بهانه سفر ابراهیم رئیسی به کشورهای آفریقایی نوشت که بررسی آمارهای رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که تجارت ایران و اوگاندا در سال ۱۴۰۱ کاهش جزئی در قیاس با سال ۱۴۰۰ داشته اما این کشور آفریقایی نیز مانند کنیا عمدتا خریدار فرآورده‌های نفتی، ماشین‌آلات و غیره بوده و قهوه، میمون آزمایشگاهی و مواد عطرسازی به ایران فروخته است.
+9
رأی دهید
-34

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۲
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    یکی دیگر از فرصت‌ها واردات اوریجینال حاجی‌فیروز در ایام عید.
    41
    29
    جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    varied - ریزه، ترکیه

    مسئلتون رئیس جمهور شش کلاسه - انسان از نسل میمون است گوشت انسان در تازنامه پیامبر شارلاتان حرام گفته شده با کدام حکم شرعی میخواهید به مردم گوشت میمون بدهید لابد میشه در این هم تقیه کرد و روایت منقوله دار از پیامبر شارلاتان می آورید
    5
    34
    جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۲
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک

    انگل
    4
    43
    جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۲
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    فاطی افغانی در مورد مسائل ایرانیان دخالت نکن تو در مقام نیستی
    8
    21
    جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    babak.iraniii - تهران، ایران
    رئیسی به افریقائی ها نشون داد جای دوست کجاست جای دشمن کجاست
    10
    17
    جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    البته هنگامیکه یک کالا با کالای دیگری تهاتر می شود، باید بخاطر داشت که هردو »کالا« در نظام سرمایه داری »تولید« شده اند، و دارای »نرخ« معین هستند، و لذا »مالک« دارند، هنگامی که »تهاتر انجام می شود، مالک تویوتا( که در این جا سرمایه داران پنهان ایرانی هستند، مانند میرسلیم)، صاحب »گوشت قرمز« خواهد شد، که پس از فروش به مردم بیچاره، پول انرا به دلار دولتی تبدیل خواهد کرد( پول نفت ملت ایران! )، این چرخه ی پیچیده ی سرمایه داری برای کسب سود چند برابر است، و ربطی به »ملت ایران« ندارد!
    1
    5
    جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    اینا دنبال ترور و تروریست بازی هستند وگرنه این حرکت درستی هستش به شرطی که دست نظامی و امنیتی های دزد و اختلاسگر داده نشه. اگر شرکتهای خصوصی شاغل در این رشته ها بتوانند زمین و آب مناسب اونجا بگیرند قطعا کار درستی هستش که شرکتهای کشت و صنعت در آنجا تولید کنند و‌ ضمانت واردات بدون پرداخت گمرک برای تولیدات استراتژیک بگیرند. البته گفتم شرکتهای اقماری سپاه و اطلاعاتی ها کارشون فقط تقلب و دلالی و دزدی و زدوبند هستش و چون در سیستم قضایی هم نفوذ دارن میشه سرزمین فرصتها برای دزدها و سپاهی های قاتاق که میرن اونجا هیچی نمیکارن بعد از کشاورزای اونجا میخرن با حق دلالی و بدون گمرک می فرستن ایران. به نظر من ایجاد شرکتهای تولید خوراک دام و طیور کاملا نیاز کشور هستش ولی این حکومت دیگه کارش تمامه و رو به سقوط همه فقط میخوان سهم خودشون رو بردارن بزنند به چاک.
    1
    4
    جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.