طلاق واقعی یا «طلاق خواب»؛ یک سوم آمریکایی‌ها دومی را ترجیح می‌دهد

یورونیوز: اگر شبی نیست که به سقف اتاق خیره نمی‌شوید در حالی که فرد کناری شما برای خودش غلت میزند و صدای خروپف آن خواب را از چشمان شما گرفته است، پس متاسفانه باید به شما بگوییم که ممکن است مشکل خواب داشته باشید. با این حال، «طلاق خواب» لزوما آنقدرها هم بد و منفی به نظر نمی‌آید.

همه ما اهمیت خواب خوب شبانه را می دانیم، اما دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود رسیدن به آن دشوار باشد. طلاق خواب ممکن است یک گزینه افراطی به نظر برسد، اما برای برخی از پاسخ دهندگان آمریکایی به یک نظرسنجی، این امر نوعی فداکاری ارزشمند به نظر می‌رسد، حال آنکه در همه موارد این چنین نیست.

یک نظرسنجی تازه از بالغ بر ۲ هزار بزرگسال آمریکایی نشان می‌دهد که در اتاق‌های خواب‌ این افراد اتفاق نگران کننده‌ای رخ می‌دهد.

داده‌های «آکادمی پزشکی خواب آمریکا» نشان می‌دهد که یک سوم بزرگسالان آمریکایی گاه و بی‌گاه یا به طور مکرر برای خوابیدن به اتاقی جداگانه می‌روند تا کمی از شریک زندگی خود دور باشند.

به نظر می‌رسد که «طلاق خواب» گزینه‌ محبوب نسل هزاره‌ها (متولدین ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶) باشد، به طوری که ۴۳ درصد از پاسخ‌دهندگان در این گروه سنی گفته‌اند که دست‌کم برخی اوقات در اتاق جداگانه می‌خوابند.

این در حالی است که ۳۳ درصد از نسل ایکس (متولدین ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰) و ۲۸ درصد از نسل زد (متولدین ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲) چنین ترجیهی را دارند و جدا از شریک زندگیشان می‌خوابند.

البته نسل انفجار جمعیتی موسوم به «بیبی بومرها / Baby boomers» (متولدین ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴) با ۲۲ درصد در انتهای این فهرست قرار دارند.

مردان نیز بیشتر از زنان به کاناپه یا اتاق خواب مهمان می‌روند.
عکس تزئینیآیا باید «طلاق خواب» را تجربه کنیم؟
دکتر سیما خوسلا، سخنگوی آکادمی پزشکی خواب آمریکا و متخصص ریه، می‌گوید: «اگرچه اصطلاح طلاق در خواب ممکن است خشن به نظر برسد، اما در واقع فقط به این معناست که افراد خواب را در اولویت قرار می‌دهند و در صورت لزوم شب‌ها به اتاقی جداگانه نقل مکان می‌کنند.»

وی در ادامه گفت: «ما می‌دانیم که کم خوابی می‌تواند خلق و خوی انسان‌ها را بدتر کند و کسانی که دچار کم خوابی هستند بیشتر با شریک زندگی خود وارد مشاجره می‌شوند. ممکن است نسبت به فردی که عامل اختلال خواب دیگری می‌شود، دلخوری بوجود آید و بر روابط طرفین تاثیر منفی بگذارد. خواب خوب شبانه هم برای سلامتی و هم برای شادی مهم است، بنابراین جای تعجب نیست که برخی از زوج‌ها برای رفاه کلی خود جدا از هم بخوابند.»

دکتر ارین فلین ایوانز هم معتقد است که خوابیدن جداگانه برای برخی از افراد مزایایی دارد. وی در این رابطه می‌گوید «مطالعات نشان داده که وقتی یکی از افراد در تختخواب دچار اختلال خواب باشد، می تواند روی فرد دیگر نیز تاثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال، افرادی که با هم می‌خوابند با وجود بی‌خوابی یکی از آن‌ها ولی باز هم تمایل دارند همزمان از خواب بیدار شوند. به طور مشابه، زمانی که یکی از افراد شب‌زنده‌دار است و دیگری سحرخیز، می تواند بر خواب هر دو طرف تأثیر منفی بگذارد.»
آیا باید طلاق خواب را تجربه کنید؟
نا گفته نماند که به گفته فلین ایوانز، خوابیدن با همسرتان می‌تواند به تشخیص شرایط و بیماری‌هایی که ممکن است از آنها بی اطلاع بوده باشید کمک کند. او گفت: «برای مثال، ممکن است فردی گزارش دهد که شریک خوابش با صدای بلند خروپف می‌کند.»

لازم است بدانید بحث خروپف جدا است و نباید آن را ساده انگارید چرا که گاهی اوقات می‌تواند نشانه یک بیماری جدی‌تر باشد. دکتر خوسلا در این رابطه می‌گوید: «اگر خروپف بلند شریک زندگی شما عامل جدایی در خواب است باید وی را تشویق کنید تا در مورد آپنه انسدادی خواب به پزشک مراجعه کند و فرقی نمی‌کند که مرد باشد یا زن، ‌برای هر دو صدق می‌کند.»

اگر خروپف همراه با احساس خفگی، نفس نفس زدن یا مکث‌های بی صدا در تنفس در طول خواب باشد، این نشانه قوی‌تری از آپنه خواب است و باید فورا توسط پزشک بررسی شود.

براساس داده‌های آکادمی پزشکی خواب آمریکا، احساس خواب آلودگی در طول روز، احساس عدم شادابی هنگام بیدار شدن در صبح، مشکل در تمرکز، سردرد و شب ادراری (یا حتی بیدار شدن در شب برای ادرار کردن) همگی از علائم احتمالی آپنه خواب هستند.

البته، آپنه خواب تنها توضیح برای خروپف نیست و برای برخی از افراد، حساسیت یا حتی وضعیتی که در آن می‌خوابید می‌تواند عامل خروپف باشد. در هر صورت، همیشه بهتر است توسط یک متخصص معاینه شوید.
پس چه کار کنیم؟
طلاق در خواب تنها راه‌حل زوج‌های آمریکایی برای خواب راحت نیست بلکه راه‌های دیگری همچون استفاده از گوش‌گیرهای ضدصوت یا زنگ‌های بیدارباش بی‌صدا (با تاباندن نور قرمز به جای زنگ صدا) نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با این حال، به طور کلی، این نظرسنجی نشان داد که ۴۲ درصد از ۲۰۰۵ پاسخ دهنده‌ای که در این نظرسنجی تازه شرکت کرده‌اند اصلا در شیوه خواب خود تغییری ایجاد نمی‌کنند.
+14
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.