ایران به بیانیه مشترک روسیه و ۶ کشور شورای همکاری خلیج فارس اعتراض کرد

به غیر از سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه (نفر سوم از راست) که میزبان نشست بوده، وزرای خارجه قطر، عمان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و بحرین هم بیانیه را امضا کرده اندبی بی سی: جمهوری اسلامی ایران به بیانیه مشترک وزرای خارجه روسیه و شش کشور شورای همکاری خلیج فارس که در پایان نشستی در مسکو، منتشر شده اعتراض کرده است.

در این بیانیه گفته شده است که «وزیران بر حمایت خود از همه تلاش‌های صلح‌آمیز از جمله ابتکار امارات متحده عربی و تلاش‌های آن برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای موضوع جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه یا دیوان بین‌المللی دادگستری تاکید کردند» و آن را مرتبط با رعایت مقررات حقوق بین الملل و منشور ملل متحد خواندند.

وزارت خارجه ایران در واکنش به این بخش از بیانیه آن را «مردود» خوانده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته است «این جزایر تعلق ابدی به ایران داشته و صدور اینگونه بیانیه‌ها با روابط دوستانه ایران و همسایگان مغایرت دارد».

به غیر از سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که میزبان نشست بوده، وزرای خارجه قطر، عمان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و بحرین هم این بیانیه را امضا کرده اند.

جمهوری اسلامی ایران اخیرا با میانجیگری چین روابط خود با عربستان را پس از ۷ سال از سرگرفته و مدتی قبل از آن سطح مناسبات خود با امارات را که سال ها در حد کاردار بود، به سطح سفیر ارتقا داده است. بیانیه مشترک روسیه و شوری همکاری، از تجدید روابط سیاسی و اقتصادی بین ایران و عربستان استقبال کرده است.

مقام های جمهوری اسلامی خود را شریک روسیه خصوصا در مواجه با تحریم های ایالات متحده ودولت های غربی عنوان می کنند.

انتشار بیانیه مشترک شورای همکاری خلیج فارس با دیگر کشورها و اشاره به موضوع اختلاف امارات با ایران بر سر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، پیش از این سابقه داشته است.

روسیه پس از چین؛ دومین قدرتی که درباره اختلافات ارضی ایران موضع گیری می‌کند
محمدبن سلمان ولیعهد عربستان در میزبانی از رئیس جمهور چین (هردو در عمق تصویر) در جریان سفر سال گذشته شی جین‌پینگبیانیه مشترک روسیه با شورای همکاری خلیج فارس و اشاره به موضوع جزایر سه گانه، مشابه بیانیه چین و دولت‌های عربی است که سال گذشته منتشر و جنجالی شد.

چین و روسیه دو کشوری هستند که مقام های ایران در زمان سردی روابط خود با غرب و بالاگرفتن دامنه اختلافات گوناگون، در سیاست خارجی خود به آنها تکیه کرده‌اند. آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، مشوق قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین بوده و در دیدار با ولادیمیر پوتین، حمله نظامی روسیه به اوکراین را تحسین کرده است.

در جریان سفر آذر سال گذشته شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به عربستان سعودی، دو بیانیه این کشور با عربستان سعودی و رهبران عرب خشم افکار عمومی را در ایران برانگیخت.

بخشی از بیانیه پایانی نشست رهبران کشورهای عرب و چین که به میزبانی ریاض برگزار شد به مساله اختلاف امارات با ایران بر سر مالکیت جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی درخلیج فارس اختصاص یافته بود.

دولت های عربی حاضر در نشست مشترک با رئیس جمهور چین در بیانیه خود «از همه تلاش‌های صلح آمیز از جمله ابتکار و تلاش امارات متحده عربی برای دستیابی به راه حلی مسالمت آمیز در موضوع جزایر سه‌گانه از طریق مذاکرات دو جانبه با رعابت موازین حقوق بین‌الملل و حل این موضوع با رعایت قوانین بین المللی» حمایت کرده بودند.

در آن زمان وزارت خارجه ایران مجددا با اعتراض به این بیانیه از «دیدار» سفیر چین در تهران با دستیار آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه در این رابطه خبر داد و به طور مشخص از به کار بردن واژه «احضار سفیر» خودداری کرد که به کار نبردن واژه «احضار» خشم کاربران شبکه های اجتماعی را در پی آورد.

امضای رئیس جمهور چین بر بیانیه ای که به اختلافات امارات با ایران اشاره داشت،موجب ناخرسندی مقام های جمهوری اسلامی ایران شد.

کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، که منصوب آقای خامنه ای است گفته بود در جریان سفر رئیس جمهور به منطقه «خطایی که رخ داد ورود به مسائل سیاسی و تمامیت ارضی ما بود».

آقای خرازی گفته بود «این خطا به مثابه این بود که ما هم درباره تایوان که جزو خاک آنها است اظهارنظری کنیم که برای چین موجب خرسندی نشود».

امارات متحده عربی اختلافاتی با ایران درباره حاکمیت جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک دارد که سابقه آن به چند دهه قبل می رسد.

در اختیار داشتن جزایر سه‌گانه برای کنترل عبور و مرور دریایی در تنگه هرمز مهم است.
+54
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان

    اینهم نتیجه نوکری روسیه،کشوری که در طول تاریخ به دورویی و خیانت در سیاست معروف بوده.
    2
    71
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    شکارچی - یالقوزآباد، سومالی

    حالا بگو نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
    1
    56
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    خردگرا - برن، سوییس

    همه سر به سر تن به کشتن دهیم، از آن به که خاک کشور به دشمن دهیم. پاینده ایران
    1
    52
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    این شاید تلنگری به یک احمقی مثل خامنه ای باشه که قدرتها همیشه اول منافع خودشون رو در نظر میگیرند و به هیچ عنوان روابط بدون منافع رو در نظر ندارند. الان روسها به قولی خرشون از پل گذشته و پهباد هم که تکنولوژیش و کارخانه ساختش رو هم تو دست خودشون دارند گیرم دیکتاتور ناراحت هم بشه یه بیلاخ می دن بهش میگن خداحافظ. دفعه اول که چینی ها اینکار رو کردند با هزار دلیل موضوع رو ماست مالی کردند ولی اینبار برای روسیه چیکار میتونند بکنند؟ واقعا یکنفر باید برای این احمق ها توضیح بده اعتراض هیچ اهمیتی نداره و باید سیاست بلد بود تا قدرتها روابطشون رو با شما در نظر بگیرند و همیشه هم پول و رشوه مبنا نیست. خاک بر سر خامنه ای الدنگ که کشور رو در این حد حقارت در جهان رسونده بعد لاف قدرت جهانی شدن میزنند.
    1
    54
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    babak.iraniii - تهران، ایران

    بالاخره روس ها ذات کثیفشون را نشان دادن اگر آخوند هیچ کاره همه کاره غیرت داشته باشه
    2
    53
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن

    حالا هی بیضه های پوتین رو نوبتی بندازین گوشه لُپِتون و به به و چهچه بگین !
    2
    58
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    پیر خردمند - تورونتو، کانادا

    سد علی گدا اوسکول، بهپاد مفتی که برای ملت ایران خداد تومن خرج برداشته دادی به روس ها که رفیق روسیه بشی و هنوز نفهمیدی که روس ها ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع از خاک ایران رو مال خود کردن. مرگ بر ج اس و رهبر احمق اش.
    2
    54
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    iran1 - آرلون، بلژیک

    جفتک روسی حاصل از لطف بدون مرز و دادن پهباد به دومین قدرت نظامی خیالی که همین الان هم تا کمر در باتلاق اکراین گیر کردن
    2
    23
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه
    کشور استعمار زده که از خود قدرتی ندارد بزودی نه تنها سه جزیره یاد شده بلکه اهواز و معادن گازی و نفتی ایران نیز غارت میشه زیرا ایران عملا مستعمره چین و روس است مثل زمان قاجار که ایران بین روسیه و انگلیس نقسیم شده بود الان هم بین روس و چین تقسیم شده است که از برکات طویله اسلام است
    0
    9
    ‌سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.