آیا ایبوپروفن می‌تواند چرخه عادت ماهانه را به تاخیر اندازد؟

ایندیپندنت فارسی: زنان بخش زیادی از زندگی خود را با عادت ماهانه سر می‌کنند و در این میان، بارها رویدادهای مهمی، مانند جشن ازدواج، سفرهای کاری و امثال آن، با چرخه عادت ماهانه همزمان می‌شود و ناراحتی و محدودیت های متعاقب آن، باعث می‌شود گاهی آرزو کنیم که کاش بتوان با یک روش بی‌ضرر، چند روز ریزش دیواره رحم را به تعویق انداخت.   

کسانی برای عقب انداختن عادت ماهانه دست‌به‌دامن قرص‌های ضدبارداری می‌شوند، اما ماهیت هورمونی و ضررهای احتمالی این روش، باعث شده است که برای برخی افراد مناسب نباشد.

ممکن است شنیده باشید که دوزهای بالای ایبوپروفن یا سایر داروهای ضدالتهاب می‌تواند عادت ماهانه را متوقف کند یا به تعویق اندازد. آیا این داروها موثرند، و از آن مهم‌تر، آیا ایمن‌اند؟

دکتر ربکا راسل، متخصص زنان در کلینیک کلیولند ، سود و زیان و میزان تاثیر این داروها را در پیوند با این گمان رایج بررسی کرده است.

چه مقدار ایبوپروفن برای قطع عادت ماهانه لازم است؟

هرچند ایبوپروفن مسکنی قوی است، برای تاثیرگذاری بر عادت ماهانه، دوز بالایی از آن لازم است. دکتر راسل می‌گوید: «قطع یک دوره عادت ماهانه، به دوز بالاتری از قرص‌هایی نیاز دارند که بدون نسخه‌ در دسترس‌اند: حدود ۸۰۰ میلی گرم ایبوپروفن هر شش ساعت، یا ۵۰۰ میلی گرم ناپروکسن سه بار در روز. خوردن این قرص‌ها باید بسیار منظم انجام شود.»

ایبوپروفن چگونه بر عادت ماهانه تاثیر می‌گذارد؟

دکتر راسل می‌گوید: «داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، تولید پروستاگلاندین‌ها را کاهش می‌دهند. پروستاگلاندین‌ها موادی شیمیایی‌اند که هر ماه باعث انقباض رحم و ریزش آندومتر (پوشش رحم) می‌شوند. با وجود این، او خاطرنشان می‌کند که مصرف ایبوپروفن عادت ماهانه را فقط یک یا دو روز به تاخیر خواهد انداخت.

آیا مصرف ایبوپروفن برای قطع عادت ماهانه توصیه می‌شود؟

مصرف مسکن یا ضدالتهاب از هر نوعی باید با احتیاط انجام شود. دکتر راسل پیشنهاد می‌کند که در صورت نیاز، از روش‌های جایگزین برای به تاخیر انداختن عادت ماهانه استفاده کنید و از پزشک خود بخواهید که هورمون‌های پروژسترون یا استروژن (یا ترکیبی از این دو) را تجویز کند که بسته به نیاز شما، می‌تواند کمک کند که عادت ماهانه چند روز یا حتی چند هفته به تاخیر افتد.

او می‌گوید: «گزینه‌های دیگر، از جمله شامل داروهای ضدبارداری است که می‌توانند عادت ماهانه را چند ماه سرکوب کنند.»

مصرف یک داروی غیرهورمونی (ضد پروستاگلاندین به نام ترانگزامیک اسید) نیز یکی دیگر از گزینه‌ها است. با این حال، این دارو فقط حدود ۵۰ درصد جریان دفع خون را در دوران عادت ماهانه کاهش می‌دهد.

آیا مصرف ایبوپروفن برای توقف عادت ماهانه عوارض جانبی دارد؟

دانستن خطرهای خاص و عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف دوزهای بالای ایبوپروفن بسیار مهم است. برخی از عوارض شدید، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

- آسیب کلیه

- ادم (ورم)

- زخم معده

- افزایش خطر خونریزی

با این حال، مصرف هرچند وقت یک‌بار دوزهای بالا نباید مشکل خاصی برای اکثر زنان جوان و سالم ایجاد کند. اما پیش از آزمودن داروی جدید یا دوز بالاتر از مقدار تجویزشده، با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، و نیز عوارض جانبی احتمالی، مشورت کنید.

آیا ایبوپروفن می‌تواند به کاهش خونریزی‌های سنگین در عادت ماهانه کمک کند؟

اگر عادت ماهانه سنگین با خونریزی زیاد داشته باشید چه؟ آیا می‌توان از ایبوپروفن برای مدیریت آن استفاده کرد؟  داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن با دوز بالا، فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد جریان دفع خون را در عادت ماهانه کاهش می‌دهند، اما ایبوپروفن می‌تواند برای کمک به درد عادت ماهانه نیز مفید باشد.

بهترین گزینه برای به تاخیر انداختن عادت ماهانه چیست؟

راسل می‌گوید اگر می‌خواهید عادت ماهانه خود را به تعویق اندازید، باید پیش از هر اقدامی با پزشک خود مشورت کنید.

اگر دو ماه پیش از یک دوره [عادت ماهانه] با پزشک خود تماس بگیرید، احتمالا قرص‌های کنترل بارداری بهترین گزینه برای به تاخیر انداختن مطمئن عادت ماهانه خواهد بود.

اگر از یک یا دو هفته قبل درخواست کمک کنید، دوز بالای پروژسترون بهترین راه‌حل برای به تاخیر انداختن عادت ماهانه برای یک هفته یا بیشتر خواهد بود.

اما به یاد داشته باشید: افراد با هم تفاوت دارند. برخی از  داروها ممکن است یک سال چرخه ماهانه ریزش دیواره رحم را متوقف کنند، در حالیکه برخی دیگر فقط دو تا سه هفته تاثیر دارند. نکته اساسی این است که خوددرمانی و استفاده بی‌رویه از داروهای بدون نسخه، به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.